X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 05 آبان 1403
تعداد بازدید خبر : 4
تاریخ ثبت : شنبه, 05 آبان,1403 | 09:33 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 05 آبان,1403 | 01:27 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 05 آبان,1403 | 09:33 ب.ظ

گزارشگران سازمان ملل: کشتار افراد دارای معلولیت بیانگر حملات تعمدی اسرائیل به غیرنظامیان است

  •  گزارشگران سازمان ملل: کشتار افراد دارای معلولیت بیانگر حملات تعمدی اسرائیل به غیرنظامیان است
گزارشگران ویژه سازمان ملل هشدار دادند که افراد دارای معلولیت با وجود اینکه تهدید امنیتی محسوب نمی‌شوند، در اثر حملات غیرمجاز اسرائیل کشته و مجروح می‌شوند که این امر، بیانگر حمله عمدی اسرائیل به غیرنظامیان است.

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، یک سال پس از حمله نظامی بی‌رحمانه اسرائیل به غزه، جمعی از کارشناسان سازمان ملل هشدار دادند که فلسطینی‌های دارای معلولیت با خطرات غیرقابل تحمل، از جمله مرگ و جراحات غیرقابل اجتناب، در میان حملات بی‌رویه نیروهای اشغالگر اسرائیل که زیرساخت‌های حیاتی را ویران کرده و مانع کمک‌های بشردوستانه شده‌‌اند، مواجه هستند.

«هبا هاگراس»، گزارشگر ویژه حقوق افراد دارای معلولیت، «فرانچسکا آلبانیز»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور فلسطین اشغالی، «پائولا گاویریا بتانکور»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر آوارگان داخلی، «مایکل فخری»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در خصوص حق بر غذا، «پدرو اروجو آگودو»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر در حیطه آب آشامیدنی و بهداشتی، «بالاکریشنان راجاگوپال»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درخصوص حق برخورداری از مسکن مناسب، «ریم السلام»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد خشونت علیه زنان، «تلالنگ موفوکنگ»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حق همه افراد برای برخورداری از بالاترین استانداردهای قابل دستیابی در سلامت جسمی و روانی، «فریده شهید»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در بخش حق آموزش و گروه کاری تبعیض علیه زنان و دختران از امضاکنندگان این بیانیه هستند.

در این بیانیه آمده است: «یک تراژدی درون یک تراژدی غزه در حال وقوع است؛ جایی که عملیات نسل‌کشی اسرائیل، موجب شده افراد دارای معلولیت عاری از هر گونه محافظتی رها شوند. افراد دارای معلولیت با وجود اینکه تهدید امنیتی محسوب نمی‌شوند، در اثر حملات غیرمجاز کُشته و مجروح می‌شوند که این امر، بیانگر حمله عمدی اسرائیل به غیرنظامیان است.»

کارشناسان با بیان این که رژیم صهیونیستی در چندین دستور تخلیه خود، افراد دارای معلولیت را که اغلب برای پیروی یا درک دستورالعمل‌ها با مشکلات شدید مواجه می‌شوند، کاملاً نادیده گرفته است، تصریح کردند: «آنها در موقعیت غیرممکنی قرار داشتند که خانه‌ها و وسایلی را که برای زنده ماندن نیاز دارند، ترک کنند یا بدون خانواده و مراقبان خود بمانند و در معرض خطر مرگ قرار بگیرند. زنان و دختران دارای معلولیت در تلاش برای فرار، در معرض خطرات و آسیب‌های بیشتر قرار می‌گیرند.»

به گفته کارشناسان، هیچ مکان امنی برای بیش از 1.9 میلیون غیرنظامی که به اجبار در غزه آواره شده‌اند وجود ندارد و پناهگاه‌های شلوغی که به طور معمول در معرض حملات بی رویه قرار می‌گیرند، به ویژه برای آوارگان فلسطینی دارای معلولیت ناامن و غیرقابل دسترس هستند. آنها فاقد امکانات بهداشتی کافی، آب آشامیدنی، غذا و سایر اشیاء ضروری برای زندگی خود هستند. کارشناسان هشدار دادند دسترسی افراد دارای معلولیت به کمک‌های بشردوستانه‌ی بسیار کمیاب موجود به دلیل موانع فیزیکی، اطلاعاتی و ارتباطی غیرممکن است؛ زیرا زنان و دختران دارای معلولیت با چالش‌های پیچیده ای روبرو هستند که آنها را بیشتر منزوی می‌کند.

در این بیانیه آمده است: «با تخریب سیستم بهداشتی غزه و در دسترس نبودن تجهیزات پزشکی، مقامات اسرائیلی از خروج فلسطینیان دارای مشکلات پزشکی خودداری کرده و اجازه اقدامات حیاتی را نمی‌دهند تا هزاران نفر از افراد دارای معلولیت، به ویژه کودکان، نتوانند کمکی را که به شدت به آن نیاز دارند، دریافت کنند. در حالی که افراد دارای معلولیت به تجهیزات پزشکی مخصوصی نیاز دارند.»

کارشناسان سازمان ملل هشدار دادند که فلسطینیان دارای معلولیت اعم از کودکان، زنان، دختران و افراد مسن با آسیب‌های روانی شدید و آسیب‌های روحی مواجه هستند و افراد دارای ناتوانی‌های فکری و روانی نیز در موقعیت‌های بسیار آسیب‌پذیری قرار دارند.

آنها افزودند: «بسیاری از صد هزار فلسطینی مجروح در غزه دچار آسیب‌های طولانی مدتی خواهند شد که نیازمند توانبخشی، وسایل کمکی، حمایت روانی اجتماعی و سایر خدماتی است که با کمبود شدید مواجه است. فراتر از آسیب‌های فیزیکی، آسیب‌های شدید عاطفی و روانی و تأثیرات گسترده‌تر بر بافت اجتماعی و نیازهای خانواده‌ها و جوامع، به‌ویژه بر زنانی است که غالباً بار مراقبت را متحمل می‌شوند.»

کارشناسان با اشاره به وضعیت تشدید خشونت توسط شهرک نشینان غیرقانونی اسرائیل و نیروهای اسرائیلی، تخریب گسترده منازل و جاده‌ها و محدودیت تردد در کرانه باختری و بیت المقدس، هشدار دادند که فلسطینیان دارای معلولیت در این سرزمین‌های اشغالی نمی‌توانند به سلامت، توانبخشی و سایر خدمات ضروری دسترسی داشته باشند.

در این بیانیه آمده است: «طی یک سال گذشته، اسرائیل تعهدات خود را تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بشر، از جمله کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، مبنی بر اتخاذ تمام اقدامات لازم برای تضمین حفاظت و ایمنی افراد دارای معلولیت در موقعیت‌های خطرناک، نقض کرده است.»

کارشناسان، با اشاره به نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری ICJ در ژوئیه 2024 مبنی بر این که ادامه حضور اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین غیرقانونی و مصداق تبعیض نژادی و آپارتاید است، خاطر نشان کردند: «اسرائیل باید به تعهدات بین‌المللی خود و اقدامات موقتی که توسط دیوان بین‌المللی دادگستری در رابطه با غزه، که هدف آن جلوگیری از نسل‌کشی بیشتر است، عمل کند. اسرائیل همچنین باید به طور کامل و موثر با تحقیقات بین‌المللی همکاری کرده و شواهد را، به ویژه در رابطه با نقض حقوق افراد دارای معلولیت، حفظ کند.»
ارسال نظر: