به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، ارتش رژیم صهیونیستی تحت حمایت آمریکا جنگ خود علیه نوار غزه را از اکتبر ۲۰۲۳ ادامه داده و کشتارهایی را علیه فلسطینیان به ویژه در پناهگاههای آوارگان همچون مدارس مرتکب شده است.
«ولکر تورک»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد بعد از انتشار گزارشی از سوی نهاد تحت امر او که نشان میدهد نزدیک به ۷۰ درصد از شهدای غزه را زنان و کودکان تشکیل میدهند «بیتفاوتی آشکار» اسرائیل در قبال کشتار غیرنظامیان در غزه را محکوم کرد.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد (OHCHR)، بعد از انتشار این گزارش در روز جمعه با اشاره به محاصره فعلی شمال غزه و قطع ارتباط با آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) از اسرائیل خواست به تعهدات بینالمللی خود پایبند بماند.
در گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل آمده است: حملات «گسترده یا نظاممند» به غیرنظامیان میتواند «جنایات علیه بشریت» محسوب شود. اگر این حملات با هدف نابودی کامل یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام شود، جنایت نسلکشی نیز محسوب می شود.»
بررسیهای سازمان ملل متحد درباره سن و جنسیت قربانیان اظهارات فلسطینیها مبنی بر اینکه زنان و کودکان بخش بزرگی از شهدای این جنگ را تشکیل میدهند، تایید کرده است.
گزارش حقوق بشر سازمان ملل نشان می دهد به طور کلی، ۷۰ درصد از قربانیان را کودکان و زنان تشکیل میدهند. بیشترین گروه سنی قربانیان در رده سنی بین ۵ تا ۹ سال قرار دارد. پس از آنها کودکان ۱۰ تا ۱۴ ساله و سپس کودکان تا ۴ سال قرار داشتند. جوانترین قربانی این جنگ یک نوزاد پسر یک روزه و مسنترین شهید یک زن ۹۷ ساله بوده است.
این گزارش نشان داد که در ۸۸ درصد از موارد، پنج نفر یا بیشتر در یک حمله کشته شدهاند که نشاندهنده استفاده ارتش اسرائیل از سلاحهایی است که مناطق وسیعی را در نواحی پرتراکم هدف قرار میدهد.
در ادامۀ این گزارش هم به اقدام غیر قانونی اسرائیل در عدم اجازۀ ورود کمکهای انسانی، تخریب زیرساختهای غیرنظامیان و اقدام مکرر برای آوارگی مردم تأکید شد و تصریح شده است: این اقدامات نیروهای اسرائیلی منجر به سطوح بیسابقهای از کشتار، مرگ، جراحت، گرسنگی و بیماری در غزه شده است.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که شمار شهدای حملات ارتش اسرائیل به نوار غزه به ۴۳ هزار و ۵۰۸ نفر رسیده است. این در حالیست که جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه منجر به وقوع فاجعه انسانی بیسابقهای شده است که در نتیجه آن بیش از ۸۵ درصد از ساکنان این باریکه برابر با حدود ۱.۹ میلیون تن آواره شدهاند.