به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، با گذشت یک ماه از ژست حقوق بشری دولت آمریکا در تهدید اسرائیل به تحریم در صورت عدم افزایش تدارکات بشردوستانه، میزان کمکهای ارسالی به غزه به پایینترین سطح خود طی 11 ماه گذشته رسیده است.
روزنامه گاردین در این باره نوشت: «اولتیماتوم آمریکا در 13 اکتبر آغاز شد و مشخص نیست که شکست آشکار اسرائیل در برآورده ساختن خواستههای آمریکا چه اقداماتی را در پی خواهد داشت. تنها حدود 8 هزار تن کمک غذایی توانستهاند با عبور از ایست بازرسی رژیم اسرائیل به غزه وارد شوند.»
این روزنامه با بیان این که اسرائیل بیشتر خواستههای ارائه شده در نامه مشترک «بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا، و «لوید آستین»، وزیر دفاع این کشور را نادیده گرفته است، تصریح کرد: « امدادگران حاضر در غزه وضعیت بسیاری از مناطق را، که بیش از 80 درصد از جمعیت 2.3 میلیون نفری آن آواره شدهاند و بیش از دو سوم ساختمانها در 13 ماه جنگ ویران شده یا آسیب دیدهاند را آخرالزمانی توصیف میکنند.»
یک مقام سازمان ملل در این باره گفت: «تقریباً هیچ چیز دیگری وارد غزه نمیشود. بازارهای خیابانی کوچکی که به وجود آمده بودند، همه از بین رفتهاند. مقداری آرد، مقداری مایع شوینده وجود دارد ... یک کیلو گوجه فرنگی نزدیک به 20 دلار قیمت دارد. حتی اگر پول داشته باشید، چیزی برای خرید نیست. همه گرسنهاند.»
آمار منتشر شده توسط موسسه Cogat، نهاد نظامی اسرائیل که مسئول هماهنگی کمکهای بشردوستانه به غزه است، ادعا میکند 25155 تن کمک غذایی در ماه اکتبر وارد غزه شده است؛ این آمار حتی اگر درست هم باشد کمترین میزان پس از دسامبر 2023 است.
«فیلیپ لازارینی» رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطین (آنروا) نیز در جدیدترین واکنش خود به اوضاع شمال نوار غزه اعلام کرد: «این منطقه علاوه بر نسل کشی و پاکسازی نژادی از سوی رژیم اسرائیل در یک ماه اخیر، اکنون شاهد گرسنگی است. اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح استفاده میکند و مردم غزه را از نیازهای اساسی از جمله غذا محروم میکند و کمکهایی که به غزه وارد میشود، کافی نیست و فقط جوابگوی ۶ درصد از نیازهای روزانه فلسطینیان است.»