به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، کانادا در حالی دیگر کشورها از جمله ایران را به نقش حقوق بشر متهم می کند که خود کارنامه سیاهی در موضوع حقوق بشر دارد.
جامعه جهانی هنوز افشاگری رسانه ها درباه مرگ کودکان بومی در مدارس شبانهروزی طی دهههای گذشته را که یکی از مشکلهای دیرینه این کشور است، به یاد دارند.
گورهای بینشانی که حقیقت آشکار و البته تاسف بار کانادا را نمایان ساخت؛ گورهایی که کودکان بومی را در خود جای دادهاند؛ گورهایی که کارنامه سیاه حقوق بشری این کشور را به وضوح آشکار ساخت.
چندی پیش کمیسیون حقوق بشر کانادا CHRC گزارشی منتشر کرد که به موضوعات متعدد حقوق بشری که طی دهههای متمادی بر زندگی کاناداییها تاثیر گذاشته پرداخت و چالشهای حقوق بشری مداوم این کشور را بررسی و اعلام کرد. افزایش اسلامهراسی، جنایتهای نفرتمحور، نقض مداوم حقوق افراد معلول و تاثیرات نژادپرستی محیطی بر جوامع بومی، سیاهپوست و دیگر جوامع نژادی از مهمترین چالشهایی بود که در این گزارش برجسته شده است.
شکایت اعضای نیروهای مسلح کانادا از آزار جنسی و تبعیض، شکایت از اسلامهراسی، شکایت از جنایتها و سخنان نفرتمحور، شکایت از تاثیرات نامتناسب قوانین بر وضعیت و بهرهمندی جوامع و افراد بومی، سیاهپوست و دیگر اقلیتهای نژادی، شکایت از رویکرد تبعیضآمیز و نژادپرستانه پلیس کانادا، شکایت افراد معلول از نقض حقوق بشر در زمینههای مختلف، شکایت زنان از نقض حقوق بشر در زمینههای مختلف و تبعیضهای جنسیتی بهویژه در دستمزد و شکایت بیخانمانها از تداوم بحران مسکن از جمله نکات برجسته گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا است.
در بخشی از گزارش یاد شده به موضوع نقض حقوق زندانیان در کانادا اشاره شده و آمده است که اداره زندانهای کانادا به دلیل ناتوانی در ارائه مراقبت و درمان کافی به زندانیان معلول عملا حقوق آنها را نقض میکند.
در عین حال، زنان زندانی در زندانهای فدرال کانادا که عمدتا از بومیان هستند، از تاثیرات گسترده رویکردهای تبعیضآمیز رنج میبرند؛ آنها بیش از حد گرفتار سیستم طبقهبندی امنیتی، حبس در سلولهای انفرادی و ... هستند.
تشدید سیاست های ضد مهاجرتی از دیگر موضوعات ضد حقوق بشری است که کاناد با وجود ادعاهای پرطمطراق حقوق بشری علیه پناهجویان و مهاجران اتخاذ کرده و می کند.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا در سخنانی در توضیح تصمیم جدید دولت اعلام کرد که زمان بازنگری (در سیاستهای مهاجرتی) فرا رسیده است و بر این اساس، میزان پذیرش مهاجران جدید طی ۳ سال آینده بهشدت کاهش خواهد یافت.
در حوزه زنان نیز کانادا کارنامه حقوق بشری سیاهی دارد؛ عفو بینالملل با انتشار گزارشی درباره وضعیت زنان و دختران بومی اعلام کرد که زنان و دختران بومی درحال حاضر با بالاترین میزان قتل در کانادا مواجهاند. زنان و دختران بومی ۱۶ درصد از کل قربانیان قتل زنان و ۱۱ درصد از زنان ناپدیدشده را تشکیل میدهند؛ آنها همچنین ۶ برابر بیشتر از زنان و دختران غیربومی با احتمال ناپدید شدن یا قتل مواجه هستند.
نهادهای حقوق بشری گزارش های متعددی را در حوزه های مختلف، درباره نقض حقوق بشر در کانادا منتشر کردهاند که نشان می دهد این کشور بهتر است به جای اینکه دیگر کشورها را مورد اتهام قرار دهد به اوضاع حقوق بشر در کشور خود بپردازد.