X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 09 تیر 1400
نماینده ایران در چهل و هفتمین نشست شورای حقوق بشر:
تعداد بازدید خبر : 152
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 09 تیر,1400 | 11:35 ق.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 09 تیر,1400 | 11:18 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : چهارشنبه, 09 تیر,1400 | 06:43 ب.ظ

تحریم‌ها نسل‌کشی مدرن هستند

  • تحریم‌ها نسل‌کشی مدرن هستند

سفیر ایران در سازمان ایران گفت: اقدامات قهرآمیز یکجانبه و تحریم‌ها به علت آثار سوئی که بر جمعیت هدف باقی می‌گذارند، باید به عنوان نسل کشی مدرن قلمداد شوند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو، اظهار داشت: نسل کشی مربوط به زمان گذشته نیست و هم اکنون در مقابل چشمان ما نیز اتفاق می‌افتد.

اسماعیل بقایی هامانه در چهل و هفتمین نشست شورای حقوق بشر با موضوع گفتگوی تعاملی با گزارشگر ویژه موضوع نسل کشی، افزود: اقدامات قهرآمیز یکجانبه و تحریم‌ها به علت آثار سوء فوری و مداومی که بر جمعیت هدف باقی می‌گذارند، باید به عنوان نسل کشی مدرن قلمداد شوند.

وی یادآور شد: فجیع‌ترین مصداق نسل کشی، امروز در فلسطین اشغالی در حال رخ دادن است که در آن، یک ملت توسط یک سیستم آپارتاید نظامی به آوارگی کشیده شده و تحت رفتار غیرانسانی و سبعانه واقع شده اند.

بقایی با اشاره به اینکه همه کشور‌ها مسئولیت جمعی و مشترک در پایان دادن به اشغال به عنوان تنها ضمانت جلوگیری از این نسل کشی دارند؛ افزود: نسل کشی تدریجی، اما بیرحمانه در فلسطین اشغالی به وضوح یادآور این حقیقت است که اشغال نظامی، به ویژه زمانی که طولانی، ریشه دار و ایدئولوژیک باشد، می‌تواند دستورالعمل ارتکاب جنایات قساوت بار را به دست دهد.

نماینده ایران در سازمان ملل با اشاره به گزارش‌های اخیر درباره کشف گور‌های دسته جمعی متعلق به کودکان بومی کانادا که در مدارس شبانه روزی در قالب پروژه همسان سازی اجباری اتفاق افتاد، چنین جنایاتی را نمایانگر یک نسل کشی سیستماتیک و بی رحمانه دانست که طی قرن‌ها سکوت اتفاق افتاده است. وی پروژه همسان سازی اجباری را مصداق بارز یک تفکر برتری طلب و نژادپرست ارزیابی کرد و تغییر رفتار‌ها و سیاست‌ها را فراتر از عذرخواهی کلامی حائز اهمیت دانست.

سفیر ایران در ژنو با اشاره به این که توصیف کمیسیون حقیقت و سازش کانادا (TRC) در سال ۲۰۱۵ از این جنایات به منزله "نسل کشی فرهنگی"، تنها تلاشی برای دست کم گرفتن موضوع و قلب واقعیت بوده است، چنین جنایاتی را به معنای واقعی و حقوقی کلمه مصداق بارز "نسل کشی" بی قید و شرط دانست.  آنچه ضرورت دارد این است که گام‌های قاطعی برای جبران عواقب چنین جنایاتی برداشته شود. به این منظور، عوامل ساختاری و سیستماتیک و عوامل محرکی که اجازه اعمال خشونت و قصد تخریب جامعه بومی را فراهم می‌کنند باید تغییر یابند.
 

ارسال نظر: