X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: دوشنبه 27 دی 1400
تعداد بازدید خبر : 321
تاریخ ثبت : دوشنبه, 27 دی,1400 | 03:41 ب.ظ
تاریخ انتشار : دوشنبه, 27 دی,1400 | 12:33 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه, 27 دی,1400 | 03:41 ب.ظ

تهدید سلامت ایرانیان تا تعلیق حق رای ایران در سازمان ملل با تحریم‌های ظالمانه آمریکا

  • تهدید سلامت ایرانیان تا تعلیق حق رای ایران در سازمان ملل با تحریم‌های ظالمانه آمریکا
تحریم های یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه ایران نه تنها ناقض حقوق بشر بوده و سلامتی و جان مردم را هدف گرفته بلکه در روند فعالیت های بین المللی ایران نیز اخلال ایجاد کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل به تازگی در نامه‌ای به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل اطلاع داده است که ۱۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران حق رای خود را به دلیل افزایش حق عضویت معوقه در سازمان ملل از دست دادند.

دبیر کل سازمان ملل در این نامه اعلام کرده است ایران، سودان، ونزوئلا، آنتیگوآ و باربودا، گینه، کنگو و پاپوا گینه نو در زمره کشورهایی هستند که حق رای خود را از دست دادند.

گوترش در نامه خود به رئیس مجمع عمومی، حداقل بدهی برای بازیابی حق رای این کشورها را، برای ونزوئلا حدود ۴۰ میلیون دلار، سودان ۳۰۰ هزار دلار و ایران ۱۸ میلیون دلار بیان کرده است.

بر اساس ماده ۱۹ منشور ملل متحد، حق رای یک کشور عضو سازمان ملل متحد، زمانی تعلیق می شود که بدهی های معوقه آن برابر یا بیشتر از میزانی باشد که باید طی دو سال پرداخت کند.

اگر بدهی معوقه به دلیل شرایط خاص کشور عضو صورت گرفته باشد، مجمع ممکن است بر اساس نظر "کمیته سهمیه ها" به آن کشور اجازه ادامه حق رای را بدهد.

سال گذشته نیز فهرستی از کشورهایی که حق عضویت را نپرداخته بودند منتشر شد که سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد آن را یک روند معمول دانسته و گفته بود ایران برای حل این مساله کوشید.

مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل درباره دلیل از دست دادن حق رای ایران در سازمان ملل می گوید: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال سازمان ملل همیشه متعهد بوده است حق عضویت خود را به موقع پرداخت کند و ما در عمل نیز این موضوع را ثابت کرده ایم.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل می افزاید که متاسفانه برای دومین سال پیاپی با مشکل پرداخت حق عضویت خود به دلیل اعمال تحریم های ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه ایران مواجه شدیم. تحریم های ظالمانه آمریکا نه تنها در زمینه های مختلف از جمله دارو، تهیه اقلام انسانی، تجهیزات پزشکی و غیره تاثیر داشته بلکه در کار سازمان ملل نیز وقفه ایجاد کرده است.

تخت روانچی اضافه می کند ما سال گذشته بعد از مذاکراتی که با مقامات سازمان ملل داشتیم، موفق شدیم نهایتا این مشکل را از طریق منابع مان در خارج از کشور رفع کنیم و این را کار را انجام دادیم.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد توضیح می دهد شرایط جمهوری اسلامی ایران طوری نیست که بگوییم این منابع را در اختیار ندارد و این مساله دلیل عدم پرداخت به موقع سهمیه ما باشد بلکه منابع موجود است و تحریم های ظالمانه و یکجانبه آمریکا از اینکه ما به موقع تعهدات خود را انجام دهیم، جلوگیری می کند.

سفیر ایران در سازمان ملل در عین حال ادامه می دهد چندی است رایزنی هایمان را با سازمان ملل شروع کرده ایم و مباحث را پیش می بریم و امیدواریم در اسرع وقت این کار انجام شود. منابع مالی موجود است و ما فقط باید بتوانیم به کانال امنی برسیم که بتوانیم این کار را در اسرع وقت انجام دهیم.

واقعیت این است که دولت های آمریکا در ادوار مختلف از تحریم ملت ها بعنوان ابزاری برای رسیدن به خواسته های خود بهره برداری کرده اند که این ابزار با مقاومت ملت ها در دستیابی دولتمردان آمریکایی به اهدافشان ناکام مانده بطوریکه روزنامه وال استریت ژورنال در سال ۲۰۲۱ میلادی در گزارشی نوشت: دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته است با تغییر سیاست خارجی این کشور، استفاده از تحریم‌ها به عنوان ابزار فشار را محدود کند.

این روزنامه اذعان کرد این تغییر سیاست پس از استفاده بیش از حد دولت‌های پیشین آمریکا از ابزار تحریم و بی‌اثر شدن آن‌ها انجام می‌شود.

اما مقامات آمریکایی در وزارت خزانه داری آمریکا پس از یک بررسی ۹ ماهه اعلام کردند تحریم‌ها همچنان یک ابزار مهم در سیاست آمریکا باقی خواهد ماند اما باید بهینه شوند!

در دو دهه گذشته، تعداد تحریم‌های آمریکا علیه دولتها، شرکتها و مقامات سایر کشورها ده برابر شده است. دونالد ترامپ رئیس جمهوری تندروی سابق آمریکا بیشترین تحریم‌های یکجانبه و ناعادلانه را علیه سایر کشورها وضع کرد.
ارسال نظر: