به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، دکتر عباس مسجدی صبح امروز یکشنبه ۲۹ خرداد، در جلسه شورای مدیران سازمان که با حضور دکتر غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضاییه برگزار شد، گفت: دیپلماسی پزشکی در حوزه سلامت، امروز زبان قابل فهم و موثر در دنیا است و این ظرفیت در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که با دیپلماسی علمی و پزشکی با دنیا در ارتباط باشد.
بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، وی افزود: مجموعه وزارت بهداشت و پزشکی قانونی ایران حرف های گفتتی بسیاری برای دنیا دارد و نه تتها در حوزه های علمی و پزشکی بلکه در حوزه های اقتصادی و سیاسی نیز دستاوردهای قابل توجهی داشته است.
مسجدی با اشاره به مباحث جذاب پزشکی قانونی ایران برای دنیا اظهار داشت: ما تنها کشوری هستیم که در پزشکی قانونی تلفیقی از فقه، حقوق و پزشکی را داریم و در کنار مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، مرکز مطالعات فقهی نیز برای بررسی وجه فقهی خدمات سازمان فعال است.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور همچنین با بیان پیشرفت های سازمان در سال های اخیر خاطرنشان کرد: در وضعیت فعلی که کشور در شرایط تحریم قرار دارد، فرصتی برای پزشکی قانونی ایجاد شده تا با تکیه بر توان و تخصص نخبگان جوان و کارشناسان سازمان نسبت به تولید و ساخت تجهیزات مورد نیاز خود اقدام کند که از آن جمله تولید کیت ژنتیک و دستگاه هموژنایزر در سال گذشته بود.
وی یادآور شد: سازمان در تولید مواد مصرفی و تجهیزات مورد نیاز همچنان با تمام توان تلاش می کند تا به هدف تعیین شده یعنی خودکفایی و بی نیازی سازمان از دیگر کشورها در تأمین مواد مصرفی و تجهیزات طی پنج سال آینده دست یابد.
مسجدی با تاکید براینکه پزشکی قانونی ایران، دست برتر را در منطقه دارد، اظهار امیدواری کرد: با برگزاری این جلسات شاهد تقویت وتوسعه هرچه بیشتر روابط سازمان با دیگر کشورها و درخشش بیش از پیش مجموعه پزشکی قانونی در منطقه و دنیا باشیم.
در این جلسه همچنین دکتر حامد نائیجی مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان با ارائه گزارش در خصوص فعالیت های حوزه بین الملل سازمان گفت: پزشکی قانونی ایران تلاقی سه حوزه فقه، حقوق و پزشکی است که با توجه به اشتراکات عمده در حوزه های پزشکی قانونی با سایر کشورهای دنیا، عمده ارتباطات بین المللی ما نیز بر پایه تبادلات علمی در همین بخش بوده است.
وی با اشاره به استقلال سازمان در سال 1372 و تشکیل سازمان پزشکی قانونی، برخی اقدامات حوزه بین الملل را تشریح و عنوان کرد: یکی از فعالیت های حوزه بین الملل پزشکی قانونی برگزاری همایش سازمان پزشکی قانونی کشورهای اسلامی بود که اولین دوره آن در سال 1383 در ایران برگزار شد. طی جلسات بعدی این همایش سند تشکیل سازمان پزشکی قانونی کشورهای اسلامی به امضا رسید و فعالیت های آن توسعه یافت اما متاسفانه طی سال های اخیر با تحولات صورت گرفته در دنیا و برخی کشورها و نیز پاندمی کرونا فعالیت های این سازمان تا حدودی با افت مواجه شد.
نائیجی برپایی همایش بررسی صحنه جرم با حضور 30 کشور(سال 1388)، همایش روسای پزشکی قانونی کشورهای منطقه با حضور 17 کشور (سال 1396)، برگزاری همایش دوم روسای پزشکی قانونی کشورهای منطقه با حضور 10 کشور (سال 1397)، برپایی نشست های آموزشی منطقه ای با همکاری صلیب سرخ در چندین دوره با موضوعات گوناگون، سفر به برخی کشورهای منطقه و بازدید از پزشکی قانونی این کشورها از جمله بلاروس و انعقاد تفاهم نامه همکاری، بازدید کارشناسان کشورهای دیگر از مجموعه پزشکی قانونی ایران و ... را از جمله اقدامات حوزه بین الملل طی سال های گذشته عنوان کرد.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید بر اینکه وقوع تحولاتی در برخی کشورهای منطقه و نیز پاندمی کرونا برخی از فعالیت های حوزه بین الملل سازمان را تحت الشعاع خود قرار داد، اظهار داشت: با توجه به جایگاه پزشکی قانونی ایران در منطقه و پیشرفت های قابل توجه آن، فعالیت های حوزه بین الملل و تعامل و ارتباط سازنده با دیگر کشورها را با جدیت بیشتر دنبال خواهیم کرد.
در این جلسه دکتر مجید تفرشی، معاون دبیر ستاد حقوق بشر ،علیرضا ساعدی، سرپرست اداره کل همکاری های بین المللی قضایی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه، دکتر مسعود قادی پاشا، معاون پزشکی و آزمایشگاهی، دکتر رضا حاج منوچهری، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی و دکتر امیرحسین مهدوی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان، سخنانی را پیرامون موضوعات مرتبط با پزشکی قانونی، مطرح کردند.