رئیس سازمان بازرسی کل کشور، گفت: متاسفانه امروزه در جهان، حقوق بشری که کشورهای غربی از آن دم می زنند، حقوقی است که صرفا منافع آنها را تضمین میکند و کشورهای غربی فقط اتباع خود را بشر تلقی میکنند و برای اتباع سایر کشورها خصوصا کشورهای اسلامی حقی قائل نیستند و ما شاهد فجایع زیادی توسط آنها در کشورهای اسلامی هستیم.
به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، ذبیح الله خداییان، در جریان دیدار با شریف مالکوچ رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه و هیات همراه با تقدیر و تشکر از حضور این هیات در ایران تاکید کرد؛ از اینکه فرصتى فراهم شد که جنابعالى و هیئت همراه دعوت ما را بپذیرید تا مسائل مشترک را با هم مطرح کنیم، بسیار خوشحالم.
وى ادامه داد: در این سفر برنامههاى زیادى از جمله دیدار با مسئولان اجرایی و قضایی تدارک دیده شده است.
رئیس سازمان بازرسى کل کشور و نایب رئیس انجمن آمبودزمانهای کشورهای اسلامی خواستار همکارىهاى آمبودزمانى و نظارتى بین ایران و ترکیه شد و تاکید کرد؛ مطالعه و سیر روابط آمبودزمانى و نظارتى بین ایران و ترکیه رو به رشد است و طی چند سال نیز توفیقات زیادى در این رابطه ایجاد شده است.
وى بر لزوم همکارى عمیقتر در زمینههاى متعدد آمبودزمانى تاکید کرد و خواستار آسیبشناسى همکارىهاى گذشته به منظور گسترش ارتباطات شد.
خداییان در بخش دیگرى از سخنان خود در رابطه با شرح وظایف سازمان بازرسى کل کشور افزود: این سازمان به منظور اجرای اصل ١٧٤ قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران زیر نظر رئیس قوه قضاییه تشکیل شده و وظیفه نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اداریی و کشوری را برعهده دارد و بر این اساس بر تمامى دستگاههاى اجرایى کشور به صورت فعال نظارت و بازرسى دارد.
وى گفت: مردم کشور چنانچه از عمل دستگاههاى اجرایی شکایت داشته باشند، معمولا به سازمان بازرسی مراجعه میکند و این سازمان هم موضوعات را پیگیرى میکند.
رئیس سازمان بازرسى کل کشور با اشاره به اینکه امبودزمان یک مجموعه نوپاست، خواستار این شد که شرایطی فراهم شود تا کشورهای بیشتری عضو شوند.
خداییان با بیان اینکه باید آکادمی آمبودزمان فعال شود، تاکید کرد؛ با فعال شدن این آکادمى میتوان نقش بیشتری در آموزش داشت و با همکاری ایران و ترکیه محتوای علمی و تجربى این آکادمی را عمق ببخشیم.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش به موضوع حقوق بشر اشاره و تصریح کرد: با وجود اینکه حقوق بشر اسلامی مترقیترین حقوق است؛ اما کشورهای غربی فقط حقوقی که منافع خودشان را تضمین کند حقوق بشر تلقی میکنند، بسیاری از مردم کشورهای اسلامی با بمبهای کشورهای صهیونیست و استکبار به خون کشیده میشوند، اما صدای کسی در حمایت از آنها بلند نمیشود.
رئیس سازمان بازرسى کل کشور ادامه داد: کشورهای استکبارى اگر به شهروندشان یک آسیب جزیی وارد شود فضای جهان را پر میکنند از اینکه حقوق بشر تضییع شده در حالیکه روزانه تعداد قابلتوجهی از مردم جهان اسلام را به خاک و خون میکشند.
وی خواستار تشریح و پیگیری حقوق اسلامی در مجامع ببنالملی شد و تاکید کرد: باید به گونهای عمل شود که که اگر حقی از انسانی تضییع میشود صرف نظر از دین، مذهب و ملیت با آن مقابله شود.
خداییان گفت؛ حقوق بشر حق انسانی هر انسانی است از این جهت که انسان است و باید نقض این حقوق محکوم شود.
وی خواستار همکاری و همراهی آمبودزمانی کشورهای اسلامی برای مقابله با جنایتهای رژیم صهیونیستی و همدستانش شد و اظهار امیدوارى کرد که با همکاری و تعامل بیشتر ایران و ترکیه یک همبستگی بین این دو کشور برای پیگیری حقوق بشر اسلامی فراهم شود.
باید روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور ایران و ترکیه محکمتر از قبل به جلو حرکت کند
شریف مالکوچ رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه، هم در این دیدار با بیان اینکه ایران و ترکیه با یکدیگر دوست و برادر هستند، بر همکاری بین این دو کشور تاکید کرد.
مالکوچ با اشاره به اینکه باید روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران و ترکیه محکمتر از قبل به جلو حرکت کند، این امر را باعث رفاه و امنیت بیشتر دو کشور دانست.
رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه ضمن امیدواری نسبت به همکاری بیشتر با سازمان بازرسی کل کشور، گفت: امید است با حضور شما روابط خود را به پیش ببریم، ما در گذشته نیز فعالیتهای خوبی با سازمان بازرسی کل جمهوری اسلامی ایران داشتیم و لذا امید است در زمان ریاست شما، روابط دو کشور را به نسبت گذشته بهتر پیش بریم.
شریف مالکوچ، تبادل اطلاعات بین دو کشور ایران و ترکیه را، راهی برای اجرای بهتر تجربیات و توسعه روابط دانست.
شریف مالکوچ با تاکید بر ضرورت آشنایی مردم بر حقوق خود، گفت: هر اندازه مردم ما بتوانند به قانون اساسی آشنایی داشته باشند قطعا خواهند توانست در مقابل حقوقشان، مطالبهگر باشند.
رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه با بیان اینکه صلاحیت ما به نسبت سازمان بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی ایران، محدودتر است، افزود: ما تنها نقص یا حقی که بین مردم و دولت ضایع میشود را مورد نظارت قرار میدهیم.
وی ادامه داد: کشورهای اسلامی بیش از همه نیازمند حمایت قانونی هستند و در این زمینه مسئولیت ما بیشتر میشود.
رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه با تاکید بر اینکه امروزه حقوق انسانها نیازمند بازبینی است، گفت: طبیعی است به دلیل فرهنگهای مختلف، حقوق انسانها تا حدی متفاوت باشد؛ اما در این راستا باید تلاش کنیم و در این مسیر باید پیشقدم باشیم.