به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، سازمان جهانی علیه شکنجه، یک شبکه جهانی متشکل از بیش از ۲۰۰ سازمان غیردولتی که برای حقوق بشر و علیه شکنجه مبارزه می کنند، در گزارشی گفتند که محاصره دریایی علیه یمن توسط عربستان سعودی به میزان قابل توجهی به گرسنگی و سوءتغذیه شدید در میان یمنیها دامن زده است.
بر اساس گزارش «ریلیف»، «هلن لگی»، مدیر حقوقی دفتر خاورمیانه و شمال آفریقا این سازمان گفت: دهها هزار نفر که به دلیل سوء تغذیه، بیماریهای ناشی از آب، و عدم دسترسی به مراقبتهای بهداشتی جان خود را از دست میدهند، صرفا قربانیان جنگ نیستند.
وی در ادامه گفت: آنها قربانیان مستقیم ترکیبی از جنایات جنگی هستند که در آن محاصره دریایی تحمیل شده توسط ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی نقش اصلی را ایفا میکند.این محاصره تهدیدی برای فرو بردن کشور در قحطی و نقض هنجارهای بینالمللی از جمله کنوانسیون سازمان ملل علیه شکنجه است.
در گزارش سازمان جهانی علیه شکنجه تاکید شده است که ائتلاف تحت سرکردگی عربستان بر واردات دریایی به شمال یمن که میزبان ۷۰ درصد جمعیت ۳۰ میلیونی این کشور است، کنترل شدیدی دارد. بهانه این ائتلاف برای محاصره دریایی یمن، ادعای قاچاق سلاح به این کشور عنوان شده است.
لگی گفت: جستجوها و بازرسیهای ائتلاف به کشف هیچ سلاحی منجر نشده است.
در بیانیهای در اوایل ماه جاری، سازمان «انتصاف برای حقوق زنان و کودکان» مستقر در یمن گفت که بیش از ۲.۳ میلیون کودک زیر پنج سال و همچنین ۱.۵ میلیون مادر باردار و شیرده در یمن از سوء تغذیه رنج میبرند.
بر اساس این بیانیه، سوء تغذیه حاد جان ۶۳۲ هزار کودک را در سراسر یمن تهدید میکند. این سازمان حقوق بشری همچنین اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ تحمیلی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵، بیش از ۳ هزار و ۸۵۰ کودک کشته و بیش از ۴ هزار و ۲۳۰ کودک دیگر زخمی شدهاند. عربستان سعودی و امارات، که نزدیکترین متحدان آمریکا در منطقه پس از رژیم صهیونیستی هستند، از مارس ۲۰۱۵ جنگ یمن را آغاز کردهاند.