دولت انگلیس از طرح جدیدی برای مقابله با ورود پناهندگان به این کشور خبر داد.
به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، ریشی سوناک& نخست وزیر انگلیس با ایراد سخنانی در مجلس عوام، به آمار پناهندگان البانیایی در انگلیس اشاره کرد و گفت که اتباع این کشور یک سوم آمار مهاجرانی را تشکیل میدهند که به صورت غیرقانونی وارد خاک انگلیس شدهاند. وی بر همین اساس عنوان کرد که یک تیم عملیاتی از وزارت کشور انگلیس در فرودگاه تیرانا مستقر می شود تا با همکاری مقامات محلی، جلوی مهاجرت به جزیره از مبدا گرفته شود.
نخست وزیر انگلیس افزود از این پس آلبانی به عنوان یک کشور امن شناسایی خواهد شد تا پذیرش پناهجویان البانیایی به حداقل برسد. کسانی که به انگلیس مهاجرت میکنند نیز به گفته وی، در خوبگاههای دانشجویی و مراکز قدیمی نظامی مستقر میشوند تا به پرونده آن ها رسیدگی شود.
نخست وزیر انگلیس همچنین از راهاندازی مرکز فرماندهی برای نظارت بر تردد قایقهای کوچک حامل پناهجویان در کانال مانش خبر داد. به گفته وی این اقدام تواناییهای نظامی و غیرنظامی انگلیس برای واکنش هماهنگ به ورود پناهندگان را تقویت میکند.
سوناک در ادامه به استخدام ۲۰۰ کارمند جدید در وزارت کشور اشاره کرد تا بر اجرای قوانین مهاجرتی نظارت دقیقتری صورت گیرد. وی اضافه کرد که مسئولین رسیدگی به پروندههای مهاجرتی نیز دو برابر می شود تا به این ترتیب تمام پروندههای معوقه تا پایان سال آینده بسته شود.
طبق آمارهای منتشر شده در عرض یکسال گذشته بالغ بر ۴۳ هزار مهاجر از طریق کانال مانش وارد انگلیس شده اند که یک سوم آنها آلبانیایی هستند. بر اساس آخرین گزارش وزارت کشور انگلیس ۱۴۳ هزار پرونده مهاجرتی کماکان در دست بررسی است که یک صد هزار فقره، شش ماه است که در انتظار تصمیمگیری بسر میبرد.
رهبر حزب کارگر طرح ضدمهاجرتی دولت را “فریبنده” توصیف کرد و گفت که این تغییرات برای لاپوشانی ناتوانی دولت در مخافظت از مرزهای کشور است. حزب لیبرال دمکرات نیز اعلام کرد که این طرح یاعث "تضعیف حمایت از قربانیان قاچاق انسان و برده داری مدرن" خواهد شد.
همچنین تیم ناور هیلتون، مدیر اجرایی خیریه حمایت از پناهجویان موسوم به «رفیوجی اکشن» اظهار داشت: "بیشتر این تغییرات ظالمانه، ناکارآمد و غیرقانونی هستند و هیچ کاری برای رفع مشکلات واقعی در سیستم انجام نمی دهند. "
دولت انگلیس تاکنون طرحهای مختلفی را برای مقابله با مهاجرت به این کشور به اجرا گذاشته که نه تنها ناکارآمد بوده بلکه باعث تشدید فضای بیگانههراسی و جرائم مرتبط با جرائم نژادپرستی شده است.
چندی پیش روزنامه گاردین در گزارشی تکان دهنده فاش کرد که چگونه انگلیس به عنوان یکی از کشورهای مدعی پرچمداری حقوق بشر، کودکان پناهنده را که از طریق کانال مانش به این کشور مهاجرت می کنند بزرگسال جا زده تا از کشور اخراج کند.