X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 16 آبان 1402
تعداد بازدید خبر : 145
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 16 آبان,1402 | 05:38 ب.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 16 آبان,1402 | 05:02 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : ﺳﻪشنبه, 16 آبان,1402 | 05:38 ب.ظ

نامه کدخدایی به ۱۶ گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

  • نامه کدخدایی به ۱۶ گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

رئیس هیئت مدیره انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران نامه‌ای درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه به ۱۶ گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره جنایات اخیر رژیم صهیونیستی ارسال کرد.

 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، عباسعلی کدخدایی، رئیس هیئت مدیره انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران روز سه‌شنبه، ۱۶ آبان‌ماه ۱۴۰۲ در نامه‌ای به ۱۶ گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل، جنایت‌های اخیر رژیم صهیونیستی در غزه را نقض مسلم اصول و قواعد حقوق بین‌الملل دانست و خواستار رسیدگی جدی و صریح گزارشگران ویژه سازمان ملل به ابعاد و زوایای جنایت‌های فاجعه‌بار رژیم صیهونیستی در غزه شد. متن این نامه بدین شرح است:

صحنه درگیری اشغالگران رژیم صهیونیستی با فلسطینیان در غزه که نشانگر ماهیت آپارتاید این رژیم است، مملو از جنایت‌های غیرقابل‌باور و نگران‌کننده‌ای است که به کشته‌شدن بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی که خیل کثیری از آن کودکان بی‌دفاع بوده‌اند، منجر شده است.

در این بین با وجود آنکه غیرنظامیان، زنان و کودکان بر اساس تمامی مقررات حقوق بین‌الملل عرفی و قراردادی، دارای بیشترین میزان حمایت بین‌المللی در درگیری‌های مسلحانه هستند، اما رژیم اشغالگر با هدایت عمدی حملات خود علیه آنان جنایتی را رقم زد که نمی‌توان به هیچ‌وجه از آن چشم پوشید.

تجاوزات گسترده رژیم صهیونیستی در استفاده از سلاح‌های ممنوعه و نامتعارف علیه غیرنظامیان، انتقال اجباری جمعیت و بی‌خانمانی فلسطینیان، پاکسازی قومی آنان، محاصره غیرنظامیان، سلب حق حاکمیت مردم غزه بر منابع طبیعی، قطع دسترسی مردم به غذا و دارو، بمباران اماکن غیرنظامی از جمله مدارس، بیمارستان‌ها، منازل مسکونی، بنا‌های تاریخی و فرهنگی و اعمال کنترل بر اراضی تصرف شده که سرزمین‌های نیاکان مردم فلسطین را تکه‌تکه کرده است و به صراحت در قطعنامه‌های مجمع عمومی ملل متحد و آرای دیوان بین‌المللی دادگستری مورد محکومیت جدی قرار گرفته است، مستلزم رسیدگی مستقل در صحن شورای حقوق بشر ملل متحد است که نقش موثر گزارش‌های گزارشگران ملل متحد در تبیین ابعاد و زوایای جنایت‌های اخیر، بر همه دولت‌ها و مجامع بین‌المللی حقیقتی غیرقابل انکار است.

شما در مقام گزارشگر ویژه حقوق بشر وفق قطعنامه شماره ۲/۵ شورای حقوق بشر راجع به «کردارنامه ماموران شورای حقوق بشر» در قبال پرداختن به وضعیت ۲ میلیون نفری که در غزه با قحط آب، غذا و برق مواجه هستند و زنان و کودکانی که اصلی‌ترین قربانیان جنایت‌های رژیم صهیونیستی هستند، مسئول خواهید بود و موظف به اظهارنظر و توصیف شرایط موجود در هنگام مواجهه با چنین فجایعی، صرف‌نظر از هرگونه سوگیری هستید.

بدیهی است اتخاذ مواضع درست و گزارش‌های بی‌طرفانه و عدالتخواهانه حضرتعالی که در تصمیم کمیسیون حقوق بشر ملل متحد طی سند «افزایش تاثیر سازکار‌های کمیسیون حقوق بشر» و مواد (۳) و (۵) کردارنامه ماموران شورای حقوق بشر، به‌عنوان شرط انتصاب شما در سمت گزارشگر ویژه بیان شده است، می‌تواند جهت‌گیری‌ها را در اذهان مجامع جهانی و بین‌المللی به نفع صلح و عدالت تغییر دهد.

توقع جامعه بشری از شما آن است که با توجه به ارتباط موضوعی ماموریت شما با قضایای اخیر فلسطین، نسبت به جنایت‌های اخیرِ به‌وقوع پیوسته در غزه، بی‌اعتنا نبوده و موارد نقض حقوق بشر در فلسطین را در گزارش‌ها و تحقیقات خود صراحتا بازتاب دهید؛ لازم به توضیح است فشار سیاسی موجود از سوی برخی کشور‌ها نباید تاثیری بر بی‌طرفی و حق‌طلبی شما به‌عنوان گزارشگر مستقل ملل متحد داشته باشد که از این رو انتظار می‌رود با لحاظ وجدان‌کاری و عدالت‌طلبی، مانع از همه این فشار‌ها شوید.

عباسعلی کدخدائی
رئیس هیئت مدیره انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران


اسامی مخاطبین این نامه به‌عنوان گزارشگران ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل بدین شرح است:
۱. فرانسیسکا البانیز: گزارشگر ویژه سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین
۲. النا دوهان: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه بر بهره‌مندی از حقوق بشر
۳. پدرو آروجو آگودو: گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه آب آشامیدنی سالم
۴. فیلیپه گونزالس مورالس: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حقوق بشر مهاجران
۵. اولیویه دو شوتر: گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فقر شدید و حقوق بشر
۶. آشوینی کی. پی: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اشکال معاصر نژادپرستی، تبعیض نژادی و بیگانه هراسی
۷. پائولا گاویریا: گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر آوارگان داخلی
۸. لیوینگستون سوانیانا: کارشناس مستقل سازمان ملل درخصوص ارتقا نظم بین‌المللی دموکراتیک و عادلانه
۹. سیسیلیا بَیه: کارشناس مستقل سازمان ملل راجع به حقوق بشر و همبستگی بین‌المللی
۱۰. ایرنه خان: گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حق آزادی بیان و عقیده
۱۱. تلالنگ موفوکنگ: گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حق سلامت و بهداشت
۱۲. بالاکریشنان راجاگوپال: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق برخورداری از مسکن مناسب
۱۳. مایکل فخری: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق بر غذا
۱۴. مری لالور: گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه وضعیت مدافعان حقوق بشر
۱۵. الکساندرا زانتاکی: گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حقوق فرهنگی
۱۶. آلیس جیل ادواردز: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد شکنجه و دیگر رفتار‌ها یا مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز

 

ارسال نظر: