X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: پنجشنبه 25 آبان 1402
تعداد بازدید خبر : 79
تاریخ ثبت : یکشنبه, 28 آبان,1402 | 11:34 ق.ظ
تاریخ انتشار : پنجشنبه, 25 آبان,1402 | 12:27 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : یکشنبه, 28 آبان,1402 | 11:38 ق.ظ

سازمان ملل خواستار تحقیقات بین‌المللی درخصوص جنگ علیه مردم غزه شد

  • سازمان ملل خواستار تحقیقات بین‌المللی درخصوص جنگ علیه مردم غزه شد

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار انجام تحقیق بین‌المللی درخصوص جنگ علیه نوار غزه شد.

 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، وولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ضمن هشدار نسبت به وضعیت «انفجاری» در کرانه باختری، خواستار انجام تحقیق بین‌المللی درخصوص جنگ علیه نوار غزه شد و گفت: کشتار غیرنظامیان در غزه را نمی توان به عنوان "خسارت جانبی" تلقی کرد و در عین حال خواستار آتش بس بر اساس دلایل بشردوستانه و حقوق بشر شد.
 

بر اساس گزارش الجزیره، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل گفت: مداخله دادگاه کیفری بین المللی در آنچه غزه شاهد آن است مهم است .ما مجازات دسته جمعی فلسطینی‌ها را نمی پذیریم و این امر باید متوقف شود و کمک ها باید تضمین شود. ما به دنبال راه‌هایی برای تخلیه بیمارستان الشفا در غزه هستیم، اما گزینه‌ها محدود است.


وی نسبت به افزایش میزان خشونت و تبعیض شدید در حق فلسطینیان در کرانه باختری از جمله قدس شرقی ابراز نگرانی کرد و خواستار انجام تحقیق بین‌المللی در خصوص حمله به نوار غزه و نقض قوانین بین‌المللی و قوانین بشروستانه شد.


تورک در جلسه توجیهی غیررسمی این نهاد در ژنو پس از مأموریت هفته گذشته خود در مصر و اردن گفت: من از رفح و العریش دیدن کردم، جایی که زخم های وحشتناک بسیاری از بیماران در بیمارستان، از جمله کودکان ، دردناک بود.  مردم غزه که سال‌ها در پشت حصارهای سیم خاردار عمیقاً فقیر شده‌اند، در حال تحمل بمباران‌های نیروهای اسرائیل با شدتی هستند که در این قرن به ندرت تجربه شده است. بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه، از هر ۵۷ نفر ساکن نوار غزه، یک نفر در پنج هفته گذشته کشته یا زخمی شده است. بیش از ۱۱۱۰۰ نفر کشته شدند که بیش از ۴۶۰۰ نفر از آنها کودک بودند. ۱۰۲ نفر از کشته شدگان کارکنان سازمان ملل بودند: افرادی که تنها هدفشان کمک به غیرنظامیان است. بیش از ۲۶۰۰۰ نفر مجروح شده اند که حال بسیاری از آنها وخیم است و حداقل ۲۰۰۰ نفر دیگر در زیر آوار محبوس شده‌اند، جایی که هیچ ظرفیتی برای رسیدن یا نجات آنها وجود ندارد. کل جمعیت به شدت آسیب دیده است.
 

او افزود: این یک بحران انسانی و حقوق بشری است. این نشان دهنده شکست اساسی ترین احترام به ارزش‌های انسانی است. کشتار این همه غیرنظامی را نمی‌توان به عنوان خسارت جانبی نادیده گرفت. جنگ شهری شدید نیز در جریان است. در معدود بیمارستان‌هایی که هنوز کار می‌کنند، پزشکان با استفاده از تلفن‌های همراه برای نور، کودکانی را که فریاد می‌کشند، بدون بیهوشی عمل می‌کنند. سازمان جهانی بهداشت حداقل ۱۳۷ حمله به مراکز بهداشتی در غزه را ثبت کرده است که به ویژه در روزهای اخیر تأثیر شدیدی بر بیمارستان الشفاء داشته است، جایی که نوزادان تحت حمایت دستگاه به دلیل قطع برق، اکسیژن و آب جان خود را از دست می‌دهند، در حالی که بسیاری از بیماران دیگر در هر سنی در معرض خطر هستند – و همچنین پزشکان و افرادی که در محوطه بیمارستان پناه گرفته اند.

وولکر همچنین گفت: بسیاری از مردم عادی مجبور شده‌اند به سمت جنوب حرکت کنند و به دنبال نوعی امنیت باشند. آنها اعضای سالخورده خانواده و کودکان وحشت زده و گاه زخمی را حمل می کنند که به آرامی در جاده‌ای پر از بمب حرکت می کنند. دیگران قادر به انجام این سفر نیستند: صدها هزار نفر - از جمله بسیاری از کودکان، مجروحان و افراد دارای معلولیت - گزارش شده که در شمال غزه، جایی که دسترسی بشردوستانه غیرممکن شده است، به دام افتاده‌اند. به گفته آنروا، تمام شدن ذخایر سوخت قریب‌الوقوع است و در سراسر غزه فاجعه‌بار خواهد بود - منجر به فروپاشی کامل آب، فاضلاب و خدمات بهداشتی حیاتی و پایان دادن به کمک‌های بشردوستانه که تا به امروز مجاز بوده می‌شود. شیوع گسترده بیماری‌های عفونی و گرسنگی اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. پیشنهادهای فعلی برای به اصطلاح "منطقه امن" است: این منطقه برای تعداد افراد نیازمند نه امن است و نه امکان پذیر است.
 

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: هیچ‌ کس فراتر از قانون نیست و حقوق بشردوستانه بین المللی روشن است. همه طرف‌های درگیری باید همیشه بین غیرنظامیان و جنگجویان و بین اهداف غیرنظامی و اهداف نظامی تمایز قائل شوند. حملات به غیرنظامیان یا اشیاء غیرنظامی محافظت شده - بیمارستان ها، مدارس، و بازارها و نانوایی ها که یک راه نجات را تشکیل می دهند - ممنوع است. حملاتی که در آن احتمال مرگ غیرنظامیان و آسیب رساندن به اشیاء حفاظت شده، نامتناسب با مزیت واقعی و مستقیم نظامی است – که دائماً با استفاده اسرائیل از سلاح‌های انفجاری با اثر منطقه‌ای وسیع در مناطق پرجمعیت غزه در معرض خطر است – نیز ممنوع است. جابجایی اجباری ممنوع است. گروگان‌گیری و نگهداری گروگان‌ها و همچنین هرگونه استفاده غیرنظامیان برای محافظت از مکان‌ها در برابر عملیات نظامی ممنوع است. مجازات دسته جمعی - مانند محاصره اسرائیل علیه غزه - ممنوع است. اتهامات بسیار جدی در مورد نقض های متعدد و عمیق حقوق بین الملل بشردوستانه، هر کسی که مرتکب آنها شود، نیازمند تحقیقات دقیق و پاسخگویی کامل است. در مواردی که مقامات ملی نشان دهند که تمایلی به انجام چنین تحقیقاتی ندارند یا قادر به انجام چنین تحقیقاتی نیستند، و در مواردی که روایات ضد و نقیضی در مورد حوادث به خصوص مهم وجود دارد، تحقیقات بین المللی مورد نیاز است. و باید واضح باشد که نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه - حتی جنایات جنگی - توسط یک طرف، هرگز طرف دیگر را از رعایت اصول روشن حقوق جنگ مبرا نمی‌کند.

 

ارسال نظر: