بیش از 800 مقام آمریکا و اروپا با امضای نامهای با سیاستهای دولتهای متبوع خود در حمایت از اسرائیل در جنگ غزه مخالفت کردهاند.
به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، بیش از ۸۰۰ مقام در آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا نامهای در مخالفت با حمایت دولتهای متبوع خود از سیاستهای اسرائیل در جنگ غزه امضا کردهاند.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، این نخستین بار است که مقامهای کشورهای اروپایی و آمریکایی برای حمایت علنی از سیاستهای دولتهای خود علیه جنگ غزه همصدا شدهاند. مقامهای امضاکننده این نامه درباره دلیل دست زدن به این اقدام گفتهاند بهبود بخشیدن به سیاستهای دولتهای خود و تلاش در جهت منافع آنها را وظیفه خودشان میدانند و این نامه را نوشتهاند چون معتقدند لازم است دولتها موضع خودشان درباره جنگ را تغییر دهند. در بخشی از این نامه آمده است: «سیاستهای فعلی دولتهای ما، جایگاه اخلاقیشان را تضعیف کرده و موجب میشود تواناییهای آنها برای قد علم کردن در جهت آزادی، عدالت و حقوق بشر در سراسر جهان تحلیل رود.» نگارندگان نامه به علاوه اذعان کردهاند موضعگیریهای دولتهای آمریکا و کشورهای اروپایی ممکن است یکی از عوامل «نقض فاحش قوانین انسانی بینالمللی، ارتکاب جنایتهای جنگی و حتی پاکسازیهای قومی یا نسلکشی» بوده باشد. امضاکنندگان نامه از بیم توبیخهای احتمالی هویت خودشان را فاش نکردهاند. این نامه به صورت بیسر و صدا میان کارکنان دولت در چندین کشور چرخیده و به امضای بیش از ۸۰۰ نفر رسیده است. این نامه نشاندهنده میزان انزجاری است که اقدامات رهبران کشورهای آمریکایی، انگلیسی و اروپایی در حمایت از سیاستهای اسرائیل در میان عموم از جمله در میان مجریان تصمیمهای خود این دولتها تولید میکند. یکی از مبتکران این نامه گفته حدود ۸۰ نفر از امضاکنندگان نامه از نهادهای آمریکایی هستند. بیشترین کسانی که آن را امضا کردهاند کارکنان وزارت خارجه آمریکا هستند. «بیانیه فراآتلانتیک» اعلام می کند که دولتهای آنها در معرض شراکت در«یکی از بدترین فجایع انسانی قرن حاضر» هستند و توصیههای کارشناسان در این مورد نادیده انگاشته شد. یکی از امضاکنندگان این بیانیه، یک مقام دولت آمریکایی با بیش از ۲۵ سال تجربه امنیت ملی است که به بیبیسی از «تداوم بیتوجهی» به نگرانیهای آنها گفت. این بیانیه میافزاید که رژیم اسرائیل در عملیات نظامی خود در غزه «هیچ حد و مرزی» از خود نشان نداده است، که این موضوع «منجر به مرگ دهها هزار غیرنظامی شده است؛ و... جلوگیری عمدی از ارسال کمکها... هزاران غیرنظامی را در معرض خطر گرسنگی و مرگ آهسته قرار داده است. خطر محتملی وجود دارد که سیاست دولتهای ما به نقض شدید قوانین بینالمللی، جنایات جنگی و حتی پاکسازی قومی یا نسل کشی کمک کند.»
این در حالی است که وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه امروز جمعه در صد و نوزدهمین روز از عملیات طوفان الاقصی اعلام کرد که شمار شهدای غزه به ۲۷۱۳۱ نفر و تعداد مجروحان هم به ۶۶۲۸۷ نفر رسیده است.