X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: دوشنبه 18 تیر 1403
تعداد بازدید خبر : 103
تاریخ ثبت : دوشنبه, 18 تیر,1403 | 06:07 ب.ظ
تاریخ انتشار : دوشنبه, 18 تیر,1403 | 03:13 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : ﺳﻪشنبه, 19 تیر,1403 | 10:11 ق.ظ

آمریکا عامل تروریسم حقوقی در جهان

  • آمریکا عامل تروریسم حقوقی در جهان

نشست «ابزار تروریسم و سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران» امروز دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳ به همت بنیاد هابیلیان و با حضور جمعی از کارشناسان حقوق بین الملل در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، سید «محمدجواد هاشمی‌نژاد»، دبیرکل بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) در ابتدای این نشست با اشاره به جنایت‌های گروهک تروریستی منافقین، اظهار داشت: تروریسم اقشار مختلف ایران را قربانی کرده است و ایران از نخستین روز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم است.
 

وی در ادامه به ترور مقام‌های کشورمان توسط تروریست‌ها اشاره کرد و افزود: در هیچ کجای جهان دیده نمی‌شود که این تعداد از عالی‌ترین مقامات ترور شوند. متاسفانه گروهک های تروریستی مورد حمایت کشورهای غربی هستند؛  این گروه‌ها در کشور‌های غربی دفتر رسمی دارند و مورد حمایت‌های مختلف قرار می‌گیرند.
 

دبیرکل بنیاد هابیلیان یادآور شد: با وجود اینکه گروهک منافقین در سال ۲۰۰۹ در لیست تروریستی آمریکا قرار گرفت، اما این گروهک در همان آمریکا دفتر داشت، فعالیت کرده و کمک مالی جمع‌آوری می‌کردند. اگر تروریسم از سوی غرب و آمریکا حمایت نمی‌شد، آمار شهدای حادثه‌های تروریستی در ایران تا این حد افزایش نمی‌یافت.
 

وی همچنین بیان کرد: غربی‌ها نمی‌توانند نگاه دوگانه به تروریسم داشته باشند اما انتظار داشته باشند که دیگر کشور‌ها از این رویکرد دوگانه تبعیت کنند.

در ادامه این نشست «هیبت‌الله نژندی‌منش»، کارشناس حقوق بین‌الملل از دانشگاه علامه طباطبایی ضمن تشریح موضوع حمایت غرب از تروریسم، گفت: تروریسم یک پدیده ایستا نیست؛ بلکه یک پدیده پویاست که در هر زمان شکلی خاص به خود می‌گیرد. یکی از رویکرد‌های آمریکا تروریسم حقوقی است؛ کشور‌های غربی مانند آمریکا با ارعاب و فشار بر دیوان‌های حقوقی بین‌المللی برای خود امتیاز می‌گیرند.
 

وی افزود: در تروریسم حقوقی ایجاد خشونت یا تهدید به خشونت برای گرفتن امتیاز از مجامع بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد. خط‎ و نشان آمریکا برای دیوان بین‌المللی کیفری (در موضوع صدور احکام جلب علیه مقام‌های رژیم صهیونیستی) را می‌توان از مصادیق تروریسم حقوقی دانست.
 

این کارشناس حقوق بین الملل با اشاره به تهدید مقام‌های آمریکایی علیه مقام‌های دیوان بین‌المللی کیفری، اضافه کرد: پس از آنکه دادستان این دیوان اعلام کرد که ممکن است احکامی علیه مقام‌های صهیونیست صادر شود، نمایندگان کنگره آمریکا دادستان این دادگاه بین‌المللی را تهدید کردند. تروریسم حقوقی رویه خطرناکی است و باعث می‌شود که رژیم صهیونیستی با خیال راحت به جنایت‌های خود ادامه دهد.

ابراهیم برزگر، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی از دیگر سخنرانان این نشست با اشاره به رویکرد آمریکا در قبال مسئله تروریسم، گفت: آمریکا همواره مواضع دوگانه‌ای را در قبال تروریسم دارد. به‌عنوان مثال، از نظر آمریکا داعش خوب و داعش بد وجود دارد؛ یعنی در هر جا که تروریسم به نفع آمریکا باشد از آن حمایت می‌کند. 

وی افزود: همین موضع، یعنی رویکرد دوگانه آمریکا در قبال تروریسم، درباره منافقین هم صدق می‌کند؛ این گروه همواره مورد حمایت آمریکا بوده است. هنجار‌های آمریکا براساس منفعت این کشور تعریف می‌شوند.

 

ارسال نظر: