به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، فلسطین پیشنویس قطعنامهای را در سازمان ملل متحد توزیع و منتشر کرد که در آن از اسرائیل خواسته است ظرف شش ماه به «حضور غیرقانونی» خود در غزه و کرانه باختری اشغالی پایان دهد.
این قطعنامه در پی حکم دادگاه عالی سازمان ملل در ماه ژوئیه است که گفته بود حضور اسرائیل در سرزمینهای فلسطین غیرقانونی است و باید پایان یابد.
پیش نویس قطعنامه فلسطین در صورت تصویب، از نظر قانونی الزام آور نخواهد بود اما از نظر سیاسی مهم خواهد بود. این قطعنامه از اسرائیل می خواهد که قوانین بین المللی را رعایت کند، از جمله با خروج فوری همه نیروهای نظامی از سرزمین ها.
پیش نویس قطعنامه پیشنهادی نه تنها خواستار پایان تمام فعالیت های شهرک سازی جدید است، بلکه خواستار خروج همه شهرک نشینان و برچیدن دیوار جدایی اسرائیل در کرانه باختری رود اردن است.
این قطعنامه همچنین از همه فلسطینیهایی که در طول اشغال اسرائیل آواره شدهاند، میخواهد که بتوانند«به محل زندگی اصلی خود بازگردند» و اسرائیل «خسارات وارده» به همه مردم این سرزمینها را جبران کند.
پیشنویس این قطعنامه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین تهیه شده و هدف از آن اقدام برای پایان دادن به حضور اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین طبق نظر مشورتی دیوان بین المللی دادگستری در ماه جولای است که بر اساس آن، اشغال اراضی فلسطینیان توسط اسرائیل غیرقانونی بوده و این رژیم باید هرچه سریعتر از این مناطق خارج گردد.
در این پیش نویس همچنین ایده ایجاد سازوکاری بینالمللی برای جبران خسارت صدمات ناشی از اقدامات اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین، پیشنهاد داده شده است.
این در حالی است که دوشنبه گذشته گروه عربی در سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی به همراه جنبش عدم تعهد از مجمع عمومی سازمان ملل خواستند تا پیش نویس قطعنامه فلسطینی که از اسرائیل خواسته بود به حضور غیرقانونی در فلسطین پایان دهد را به رای بگذارد.
دنی دانون، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد با انتقاد از این قطعنامه از مجمع عمومی سازمان ملل خواست آن را رد کند و به جای آن بر محکوم کردن حماس و تضمین آزادی اسرای اسرائیلی متمرکز شود.
دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه ماه جولای، حضور اسرائیلی در اراضی اشغالی فلسطینیان را غیرقانونی دانسته و با صدور رایی مشورتی تاکید کرد: اراضی اشغالی فلسطین، سرزمینهایی یکپارچه، دارای حاکمیت و به هم پیوسته است که باید مورد احترام قرار گیرد. رای مشورتی این دادگاه بر این فرضیه استوار است که اراضی فلسطینی، اراضی تحت اشغال هستند. ملت فلسطین که بر اساس معاهده اسلو به رسمیت شناخته شده است، از حق تعیین سرنوشت خود برخوردارند.
دادگاه لاهه همچنین اعلام کرد: اقدامات اسرائیل پس از اشغال اراضی فلسطینی در سال ۱۹۶۷ موجب نقض حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین شده است. دیوان بینالمللی دادگستری معتقد است که اشغالگری یک وضعیت موقت به دلیل ضرورت نظامی است و ما معتقدیم ادامه اشغال اراضی فلسطینی برای مدت زمان طولانی، تغییری در وضعیت حقوقی آن ایجاد نخواهد کرد. اسرائیل همچنین نمیتواند ساکنان سرزمینهای اشغالی را کوچانده یا تعدادی از «شهروندان» خود را در آنجا اسکان دهد.