X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 14 مهر 1403
تعداد بازدید خبر : 9
تاریخ ثبت : شنبه, 14 مهر,1403 | 01:42 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 14 مهر,1403 | 10:32 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 14 مهر,1403 | 01:43 ب.ظ

گزارشگر ویژه: همبستگی بین‌المللی میان جنبش‌های حامی فلسطین افزایش یافته است

  • گزارشگر ویژه: همبستگی بین‌المللی میان جنبش‌های حامی فلسطین افزایش یافته است

گزارشگر ویژه سازمان ملل گفت: جنبش‌های همبستگی بین المللی در حمایت از مردم فلسطین از جمله حق تعیین سرنوشت آنها که از زمان آغاز جنگ غزه نزدیک به یک سال پیش آغاز شده در ماه اکتبر افزایش یافته است.

 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، «جینا رومرو»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حقوق آزادی تجمع و تشکل، هشدار داد که سرکوب وحشیانه جنبش اعتراضی در دانشگاه‌ها تهدیدی عمیق برای نظام‌ها و نهادهایی است که مدعی دموکراسی هستند.

وی افزود: علاوه بر این، سرکوب اعتراض‌های دانشگاهی خطر بیگانه شدن یک نسل کامل، آسیب رساندن به مشارکت و درک آنها از نقشی که می‌توانند در فرآیندهای دموکراتیک ایفا کنند و همچنین ناتوانی در مسئولیت جلوگیری از جنایات وحشیانه و کمک به صلح است. را به همراه دارد.

جنبش‌های همبستگی بین المللی در حمایت از مردم فلسطین از جمله حق تعیین سرنوشت آنها که از زمان آغاز جنگ غزه در نزدیک به یک سال پیش آغاز شده در ماه اکتبر افزایش یافته است. تظاهرات و دیگر انواع تجمعات مسالمت‌آمیز در سراسر جهان برگزار شده است که بسیاری از اعتراض‌ها توسط دانشجویان رهبری می‌شوند.

رومرو گفت: پس از بررسی گفتگوها با حدود ۱۵۰ نفر از ۳۰ کشور جهان از جمله دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها می توانیم نتیجه بگیریم که وضعیت اعتراضات و همبستگی بین‌المللی با مردم فلسطین و قربانیان در محیط‌های دانشگاه به خاطر واکنش نامناسب نهادهای دانشگاهی چندان مطلوب نیست، بلکه یک محیط خصمانه در مقابل حق استفاده از حقوق آزادی اجتماعات و انجمن های مسالمت آمیز به وجود آمده است.

با بازگشت دانشجویان از تعطیلات پایان سال، تجمعات مسالمت آمیز در دانشگاه‌های سراسر جهان با پیوستن مجدد به جنبش جهانی رو به رشد برای حفاظت از حقوق و جان فلسطینی‌ها در ماه اکتبر از سر گرفته شده است.

رومرو، شش توصیه برای موسسه‌های دانشگاهی صادر کرد و از آنها خواست که اهمیت مشارکت معنادار و آزادانه جوانان و کمک‌های ارزشمند آنها را برای حقوق بشر، کرامت، صلح و عدالت و استفاده از آزادی‌های عمومی به رسمیت بشناسند و به آنها احترام بگذارند.

وی افزود: خصومت‌هایی را که اعضای جامعه دانشگاهی را وادار به سکوت می‌کند و مانع از اعمال حقوقشان می‌شود، باید به سرعت پایان دهیم. دانشگاه‌ها همچنین باید فعالانه از مجامع مسالمت‌آمیز با اولویت دادن به مذاکره و میانجی‌گری در صورت لزوم، حمایت کرده و از آن محافظت کنند و از درخواست مجریان قانون برای متفرق کردن اعتراضات مسالمت‌آمیز خودداری کنند.

جینا رومرو همچنین گفت: دانشگاه‌ها همچنین باید از هرگونه نظارت و اقدامات تلافی‌جویانه علیه دانشجویان و کارکنان به دلیل اظهار نظر یا شرکت در اجتماعات مسالمت آمیز خودداری کنند و دست از آن بردارند.

وی در ادامه خواستار اطمینان از تحقیقات شفاف و مستقل در مورد نقض حقوق بشر که در مورد اردوهای دانشجویی یا دیگر اجتماعات مسالمت‌آمیز رخ می‌دهد و همچنین لغو تحریم‌های مربوط به آزادی‌های اساسی شد و افزود: در این راستا به دانش آموزان و کارکنان آسیب دیده نیز باید راهکارهای موثر و کامل ارائه شود و در نهایت، موسسه‌های دانشگاهی باید اطمینان حاصل کنند که مقررات آنها مطابق با استانداردهای بین المللی است.

این کارشناس حقوق تاکید کرد: دانشگاه‌ها و سایر موسسه‌های آموزشی فرصت طلایی برای درس گرفتن از تجربیات جنبش همبستگی طرفدار فلسطین در دانشگاه و ترمیم آسیب‌ها دارند. آنها باید بدانند که مسئولیتشان فراتر از مرزهای دانشگاه گسترش می‌یابد و اقدامات آنها پتانسیل شکل دادن به گفتمان سیاسی، فرهنگ، آموزش مدنی و در نهایت، پایداری آینده دموکراسی، آزادی‌ها و حقوق بشر را دارد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل یادآور شد: احترام و تضمین ابراز مخالفت برای اطمینان از اینکه دانشگاه‌ها فضاهایی برای آزادی اندیشه، آزادی بیان و آزادی آکادمیک باقی می مانند، ضروری است.

 

ارسال نظر: