به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، جمعی از کارشناسان سازمان ملل از بیاعتنایی فزاینده اسرائیل به قوانین بینالمللی ابراز تاسف کرده و گفتند: «در پی حملات بیامان اسرائیل به مناطق پرجمعیت لبنان همراه با دستورات تخلیه دیرهنگام یا بیاثر، تعداد آوارگان داخلی این کشور در کمتر از یک ماه بیش از سه برابر شده که خلاف اصول تمایز و تناسب است.»
بر اساس گزارش سازمان ملل، از اکتبر سال گذشته تاکنون بیش از 1600 نفر در حملات اسرائیل به لبنان کشته شدهاند. حداقل 346 هزار نفر در داخل این کشور آواره شدهاند. صدها هزار نفر به سوریه گریختهاند. بسیاری از آوارگان قبلاً پناهنده بودند، که برخی از آنها در طول بحران اخیر با تبعیض بیگانه هراسی مواجه شدهاند. بیش از دو سوم آواره شدگان، زنان و کودکان هستند.
«سیسیلیا ام بیلیت»، کارشناس مستقل حقوق بشر و همبستگی بینالمللی، «پائولا گاویریا بتانکور»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر آوارگان داخلی، «تلالنگ موفوکنگ»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حق همه افراد برای برخورداری از بالاترین استانداردهای قابل دستیابی در سلامت جسمی و روانی، «نیکولاس لِورات»، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره مسائل اقلیتها، «جینا رومرو»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حقوق آزادی اجتماعات مسالمت آمیز و انجمن، «موریس تیدبال-بینز»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد اعدامهای غیرقانونی، موقت یا خودسرانه، اعضای کارگروه مقابله با تبعیض علیه زنان و دختران، «سوریا دوا»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حق توسعه؛ اعضای کارگروه ناپدید شدن اجباری یا غیرارادی، «آسترید پوئنتس ریانو»، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای داشتن محیطی پاک، سالم و پایدار، «ریم السلام»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد خشونت علیه زنان، «مایکل فخری»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در خصوص حق بر غذا، «مارگارت ساترتوایت»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره استقلال قضات و وکلا، «جورج کاتروگالوس»، کارشناس مستقل سازمان ملل متحد درخصوص ارتقاء نظم بینالمللی دموکراتیک و عادلانه، «پدرو اروجو آگودو»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر در حیطه آب آشامیدنی و بهداشتی، «فریده شهید»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در بخش حق آموزش، «سیوبحان مولالی»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در خصوص قاچاق انسان و «اشوینی کی. پی»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد اشکال معاصر نژادپرستی، تبعیض نژادی، بیگانههراسی و عدم تحمل مرتبط، از امضا کنندگان این بیانیه هستند.
امضا کنندگان این بیانیه با تاکید بر این که پیش از درگیری کنونی، لبنان با بیثباتی اجتماعی و اقتصادی دست و پنجه نرم میکرد و میزبان میلیونها پناهنده بوده و آسیب بیشتر به نهادهای لبنان میتواند توانایی این کشور را برای واکنش به این بحران تحت تاثیر قرار دهد، افزودند: «آخرین اقدامات (رژیم) اسرائیل در نقض قوانین بینالملل - تهاجم زمینی در نقض حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان و قطعنامه 1701 شورای امنیت - تنها به آمار فزاینده کشتهها و آوارگان میافزاید.»
کارشناسان سازمان ملل تصریح کردند: «اسرائیل با حمله به زیرساختهای غیرنظامی حیاتی، از جمله جادهها، پلها، تأسیسات آب و بهداشت و همچنین هدف گرفتن کادر درمان و فعالان بشردوستانه، مانع از تلاشهای امدادی شده است. این موارد نقض آشکار تعهدات بینالمللی احترام و محافظت از پرسنل امدادی است و خطر فروپاشی سیستم محافظت و کمک به افراد آواره را به همراه دارد.»
در بیانیه کارشناسان سازمان ملل آمده است: «اسرائیل نمیتواند جنایات خود در لبنان را، از جمله اعمال خشونتآمیز با هدف گسترش وحشت در میان غیرنظامیان و جنگهای بیرویه، توجیه کند. انجام این کار به منزله مجازات دسته جمعی و نقض فاحش قوانین بینالمللی است.»
کارشناسان از «کمپین بیامان اسرائیل» علیه اساسیترین حمایت از غیرنظامیان ابراز تاسف کردند و از متحدان اسرائیل خواستند به همدستی (با این رژیم) خود پایان دهند. آنها افزودند: «اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیونهای ژنو، در واکنش به وحشتی که در طول جنگ جهانی دوم بر غیرنظامیان وارد شد، پدید آمد. این یک طنز وحشتناک و غم انگیز است که اسرائیل به گونهای عمل میکند که گویی همه مفاد این ابزار باطل و بیاعتبار است. حفظ صلح و امنیت بینالمللی مستلزم آن است که جامعه بینالمللی و بهویژه متحدان اسرائیل اکنون برای توقف تهاجمات نظامی بیشتر، تضمین حمایت بیقید و شرط از همه غیرنظامیان، پاسخگویی در قبال نقض قوانین بینالمللی، و آتشبس فوری و بدون قید و شرط به عنوان تنها راه پیش روی لبنان و منطقه اقدام کنند.»