به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر ، پایگاه امریکن کانسروتیو در گزارشی پیرامون نتایج حملات اخیر عربستان و متحدانش به یمن نوشته است که ائتلاف سعودی در یمن شکست خورده است.
در این گزارش آمده است که جنگ به پاشده توسط ائتلاف سعودی در یمن اقتصاد این کشور را ویران کرد. میلیونها نفر را به گرسنگی، سوتغذیه و کمبود دریافت موادغذایی دچار ساخت و شرایط را برای همهگیر شدن بدترین بیماریهای مسری فراهم کرد. با این وجود عربستان و امارات نتوانستند به آنچه که در سر داشتند، دست یابند.
نویسنده به نقل از بروس ریدل مدیر پروژه اطلاعات موسسه بروکینگز آمریکا چنین نوشته است: «تداوم مبارزه حوثیها(انصارالله) و تهدیدات روزافزون آنها علیه ائتلاف در ماه جاری به وضوح نشان دهنده عدم موفقیت ائتلاف بوده است.
حوثیها هنوز کنترل صنعا و دیگر شهرهای بزرگ را در اختیار دارند. وعده پیروزی ائتلاف در حمله به بندر مهم حدیده با نام حمله برق آسا جامه عمل نپوشید.»نویسنده بر این باور است که جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن مانند مداخلات نظامی بی پروا و فلاکت آور دیگر است. دولتهای مداخله گر بدون در نظر گرفتن پیامدهای منفی جنگ غیرضروری، انتظار پیروزی آسان و البته کم هزینهای دارند.
آنها از مشکلات آشکار بسیاری که بعدا کشور خودشان با آنها مواجه میشوند، غافلند. به جای درس گرفتن از این اشتباهات مداخله گران بارها و بارها این اقدامات را تکرار میکنند و امید واهی دارند که مرتبه بعد موفق خواهند شد.ائتلاف پس از سه سال جنگ و درگیری هنوز فکر میکند که میتواند براساس آنچه که در ابتدا فکر میکرد، به پیروزی سریع و قاطع دست یابد.
ورای همه اینها عربستان سعودی و یمن خود را در معرض حملاتی قرار داده اند که اگر در امور داخلی یمنمداخله نمیکردند، هرگز اتفاق نمیافتاد. یمنیها در سال ۲۰۱۵ تهدیدی برای همسایگان خود نبودند بلکه همسایگانش تصمیم گرفتند به یمن حمله کنند و این کار را کردند. مداخله نظامی به طور معمول سبب بی ثباتی و ناامنی برای همه میشود و جنگ یمن مصداق کامل این ادعاست.
نویسنده با مفید دانستن درس آموزی از گذشته مینویسند هنگامی که عملیات ائتلاف تحت سرکردگی سعودی با نام "طوفان قاطع" در مارس ۲۰۱۵ آغاز شد، سعودیها و اماراتیها بر این باور بودند که با حمله به یمن به سرعت در برابر مقاومت مردمی که قرنها در برابر مداخلات خارجی مقاومت کردهاند، پیروز خواهند شد.
سعودیها انتظار داشتند پاکستان و مصر نیز در این اقدام مشارکت داشته باشند، اما هر دو دولت عاقلانه از مشارکت در جنگ زمینی اجتناب کردند و پاکستان بی طرفی خود را در این درگیری اعلام کرد.
دولت مصر با به خاطر آوردن تجارب قبلی خود در یمن در دهه ۱۹۶۰ اطمینان داد که مجددا این اشتباه را تکرار نکنند.
پایگاه امریکن کانسرویتو میافزاید: با وجود شکست در مراحل ابتدایی جنگ، عربستان و ائتلافش حاضر به بازبینی یا تغییر مواضع خود نشده و کورکورانه و با سرسختی زیاد پیش رفتند.ائتلاف نسبت به سال پیش به اهداف خود نزدیکتر نشده است و نخواهد شد. بازگرداندن منصور هادی به قدرت و عقب راندن حوثیها(انصارالله) از صنعا، اهدافی ورای تواناییهای آنها بوده و این از ابتدا مشخص بود. تنها کاری که آنها انجام دادند این بود که یمن را نابود کردند و با اقدامات غیرقانونی خود برای تحمیل آینده سیاسی به زور اسلحه، رنج و مرگ را به مردم یمن هدیه کردند.
نویسنده در پایان آمریکا را از جانبداری از هر گروهی در این درگیری برحذر میدارد؛ چرا که در صورت تلاش دولت آسیب پذیرتر منازعه برای درگیر کردن یک دولت خارجی، آمریکا مجبور به تحمیل هزینه به شهروندان آمریکایی میشود.