به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشریکی از مقامات وزارت دفاع آمریکا میگوید که خروج دولت ترامپ از برجام امکان یک کارزار اعمال فشار گستردهتر را فراهم کرده است.مری بث لانگ، که پیشتر یکی از افسران سازمان سیا نیز بوده است در گفتگو با نشریه جروزالم پست میگوید که خروج آمریکا از توافق هستهای، از یک سو «بخشی از یک راهبرد گستردهتر برای به میدان آوردن ذینفعان در راستای اقدام علیه ایران است، همانگونه که ضد داعش انجام شد.» مسئلهای که به گفته وی تشخیص نفع مشترک در آن پیچیدهتر از موضوع داعش است.
این مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا در ادامه گفت: نمیتوان سیاست پسابرجام در قبال ایران را تنها با استفاده از تحریمهای ثانویه به پیش برد. تحریمهای ثانویه تنها بخشی از ماجرا است، اما بخش مرکزی این سیاست نیستند.وی افزود: «مطمئن هستم که رئیس جمهوری میداند تا جایی که روسیه و چین در تحریمهای اولیه و ثانویه مشارکت نکنند، میزان فشاری که ایران از طریق تحریمها احساس میکند محدود است.»
این مقام آمریکایی گفت: «فکر میکنم که چین یک رابطه مالی ... با تهران برقرار کرده است که از بسیاری از جنبهها آنها را از تأثیرات [ناشی از تحریم] مصون نگه میدارد.»به گفته مری بث لانگ، آنچه که مورد نیاز است، «یک راهبردی یکپارچه مؤثر برای فشار اقتصادی و روانی به ایران، حملهای [رسانهای] به مشروعیت ایران ... فشاری پرتحرک ... و درخواست از روسیه و دیگران برای دوریگزیدن از رفتار ایران است» که تمامی آنها به «فشار داخلی در ایران» منتهی شوند.
این مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا گفت که روسیه و چین ممکن است حاضر به اعمال فشار بر ایران شوند، زیرا آنها نمیخواهند که [ایران] سلاح هستهای داشته باشد یا به خاطر حمایت از [ایرانیها] به عنوان قدرتهای غیرمسئول شناخته شوند. به گفته وی، تا آن زمان، ایالات متحده، اسرائیل، دنیای عرب و ترکیه باید برای جلوگیری از اقدام ایران، در تبدیل به سوریه به یکی دیگر از "نیروهای نیابتی" تمامعیار خود، با یکدیگر همراه شوند.مری بث لانگ با اشاره به نفوذ قوی ایران در عراق، استحکام جایگاهش در لبنان، دستاورد بزرگش در سوریه و یمن و اینکه این کشور در بسیاری جنبهها فشار جغرافیایی خود علیه اسرائیل و سعودیها را افزایش داده است میگوید که وضعیت ممکن است به جایی برسد که راه توقف گسترش [نفوذ] ایران، شلیک موشک یا راکتی به خاک ایران باشد.