به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، خبرگزاری آناتولی ترکیه در مقالهای نوشت، اندرو برانسون، کشیش آمریکایی که در ترکیه زندانی است، با فهرست طولانی از اتهامات مرتبط با جاسوسی، تروریسم و سایر جرایم در حمایت از سازمانهای تروریستی فتح الله گولن، و پکک روبروست.این خبرگزاری افزود، اندرو برانسون در سال ۱۹۹۳ به ترکیه آمد و اقدام به تأسیس کلیسایی به نام "رستاخیز" در ازمیر کرد.
وی در تاریخ ۹ دسامبر ۲۰۱۶ به اتهام ارتکاب جرم در حمایت از سازمانهای تروریستی فتح الله گولن و پکک بازداشت شد.این کشیش آمریکایی در ماه اوت سال ۲۰۱۷ با اتهام دیگری مبنی بر، جمع آوری اطلاعات محرمانه به قصد جاسوسی سیاسی و نظامی و تلاش برای بر هم زدن نظم عمومی، روبرو شد.دادگاه کیفری ازمیر در ماه مارس گذشته فهرست اتهامات ارائه شده توسط دادگستری ازمیر علیه برانسون را پذیرفت.
متهم برای اولین بار در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۱۸ در برابر دادگاه حاضر شد. در جریان نخستین جلسه استماع، اندرو برانسون ادعا کرد که برای تعلیم مسیحیت به دانشجویان به ترکیه آمده است. او در سال ۲۰۱۰ از کلیسای موسوم به ینی دوغوش جدا شده و ضمن ردّ همه اتهامات، کلیسای رستاخیز را تأسیس کرد.وی گفت که هیچ ارتباطی با سازمانهای تروریستی فتح الله گولن و پکک ندارد و بکر باز، یکی از مسئولین جنبش گولن را که تحت تعقیب مقامات ترکیه است، نمیشناسد. در جریان جلسات استماع ۷ و ۸ مه، دو تقاضای آزادی برانسون که توسط وکیل او ارائه شده بودند، رد شدند.
به دنبال تقاضای تجدید نظر توسط برانسون و وکیل او و اشاره به وضعیت جسمانی متهم، دادگاه کیفری ازمیر او را به حبس خانگی محکوم کرد.خبرگزاری آناتولی در ادامه نوشت، برخی از اتهامات این کشیش آمریکایی به شرح زیر هستند:
- ارتکاب جرم به نفع سازمانهای تروریستی فتح الله گولن و پکک تحت پوشش کشیش و همکاری داوطلبانه با دو سازمان مذکور علی رغم آگاهی از نیّات آنها.
- برخورداری از حمایت سازمان تروریستی گولن برای رفع مشکلات مربوط به کلیسا و مسائل مربوط به گرویدن شهروندان کرد به مسیحیت.
- توجه خاص به طرفداران سازمان تروریستی پ. ک. ک، در زمان فعالیت در کلیسای ینی دوغوش و تبلیغ به نفع این سازمان.- به اشتراک گذاشتن عکسهای خود با هواداران سازمان تروریستی پکک در شبکههای اجتماعی. نمادهای پکک در این عکسها مشهود هستند.
- سفر به شهر کوبانی در سوریه و نیز دیدار از شهر سروش در ترکیه به منظور توزیع انجیل به زبان کردی در این دو شهرکرد نشین. آنطور که گزارش ریز مکالمات تلفنی برانسون در فاصله سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ میلادی نشان میدهد، او ۱۳۰۶ مرتبه به سروش، ۱۹۲ مرتبه به سایر مناطق استان شانلی اورفه در ترکیه و دو مرتبه به استان دیاربکر سفر کرده است. دلیل سفرهای مکرر این کشیش به مناطقی که پکک در آنها خشونت و نا امنی را ترویج میکند، این است که او به دنبال تحقق اهداف مجموعهای بود که به آن تعلق داشته است.
- نگهداری نشریات ممنوعه سازمان تروریستی پکک و نیز یک عدد نقشه مخدوش ترکیه در اتاق خود در کلیسا. در این نقشه مرزهای ترکیه تغییر کرده اند.
- ارائه تسهیلات به هوادران پکک از طریق کلیسای رستاخیر.
- برگزاری مراسم مذهبی بین سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳ برای شهروندان کرد تبار و توصیه به گفتگو با سازمان فتح الله گولن در جریان یک جلسه با رهبران کلیسای پروتستان در ازمیر در تاریخ ۹ اکتبر ۲۰۱۳.
- سازمان دهی برنامههای مذهبی و تبلیغی تحت پوشش کمکهای انسان دوستانه در میان اتباع سوری که از سوریه گریخته و در ترکیه ساکن شده اند.
- حمایت از عناصر وابسته به سازمان تروریستی پکک که از زندانهای ترکیه فرار کرده اند از طریق اسکان آنها در کلسیا. زندانیان سابق این اجازه را داشتند که بعد از گرویدن به مسحیت به کمک کشیش برانسون تقاضای پناهندگی از کشورهای دیگر بکنند.
- ارسال یک پیام در تاریخ ۲۱ ژوییه ۲۰۱۶ برای یک نظامی آمریکایی به دنبال کودتای نافرجام سازمان تروریستی فتح الله گولن.
بخشی از متن پیام مذکور به این شرح است: «ما منتظر تحولاتی بودیم که ترکیه را دگرگون کنند. شرایط برای بازگشت مسیح فراهم شده اند. تلاش برای کودتا یک شوک بود. بسیاری از شهروندان ترکیه همانند گذشته به ارتش اعتماد دارند. من فکر میکنم وضعیت رو به وخامت خواهد گذاشت و در نهایت ما موفق خواهیم شد.»