X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: جمعه 01 اسفند 1399
با حضور معاون بین‌الملل ستاد حقوق بشر در آیین پویش سلامت صورت گرفت:
تعداد بازدید خبر : 285
تاریخ ثبت : جمعه, 01 اسفند,1399 | 08:16 ق.ظ
تاریخ انتشار : جمعه, 01 اسفند,1399 | 07:58 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه, 04 اسفند,1399 | 08:51 ق.ظ

اعطای لوح تقدیر و تندیس جایزه حقوق بشر اسلامی به المنظری/درخواست سازمان بهداشت جهانی از ایران برای انتقال دانش به کشورهای منطقه

  • اعطای لوح تقدیر و تندیس جایزه حقوق بشر اسلامی به المنظری/درخواست سازمان بهداشت جهانی از ایران برای انتقال دانش به کشورهای منطقه

 درهجدهمین آیین پویش ره سلامت که با حضور معاون بین‌الملل ستاد حقوق بشر برگزار شد، لوح تقدیر و تندیس جایزه حقوق بشر اسلامی، به «احمد المنظری» مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی اهدا گردید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، سید مجید تفرشی، معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر، در مراسم هجدهمین آیین پویش سلامت و افتتاح پروژه‌ بهداشتی دراستان‌های مختلف کشور که با حضور معاون رئیس جمهور، وزیر بهداشت، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، معاونین و مدیران ارشد وزرات بهداشت و مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی برگزار شد، در خصوص ماموریت و فعالیت‌های ستاد حقوق بشر و ارتباط مستقیم آن با حقوق غیر قابل انکار و غیر قابل نقضی چون حق بر سلامت و حق بر حیات توضیحاتی ارایه کرد.

وی ضمن تقدیر از تلاش‌های آقای احمد المنظری، مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی، خصوصا طی یک سال گذشته و کمک به جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای منطقه در کارزار مبارزه با ویروس کرونا و صیانت از بهداشت و سلامت ملت‌های منطقه، شکل‌گیری اعلامیه جهانی حقوق بشر اسلامی موسوم به اعلامیه قاهره در سال ۱۹۹۰ میلادی و متعاقب آن تصمیم اعضای سازمان کنفرانس اسلامی در تعیین روزی به نام حقوق بشر اسلامی را تبیین و تشریح کرد.
 


تفرشی در ادامه با جامع تر خواندن ادبیات اعلامیه حقوق بشر اسلامی در مقایسه با اعلامیه جهانی حقوق بشر ۱۹۴۸، افزود: امروز اهمیت و حساسیت ماموریت سازمان بهداشت جهانی خصوصا در حوزه تامین و دفاع از حقوق مسلم حق بر سلامت و ‌حق بر بهداشت بر کسی پوشیده نیست؛ مولفه‌هایی که مستقیما بر صلح و امنیت بین‌المللی اثر گذار بوده فلذا می‌بایست در بالاترین حد ممکن مورد توجه و احترام قرار گیرند.‌

وی ضمن محکوم کردن برخی کشورهای مدعی غربی و نقض فاحش حقوق بشر از سوی آنها‌، تصریح کرد: در جهانی زندگی می‌کنیم که علی‌رغم شیوع جهانی ویروس کرونا و بر خلاف توصیه‌های اکید سازمان بهداشت جهانی در ضرورت همگرایی بین‌المللی در این عرصه، تحریم ملت بزرگ ایران از سوی دول مدعی حقوق بشر به حوزه بهداشت کشیده شده و در طول یک سال گذشته از دریافت ابتدایی‌ترین تجهیزات پزشکی و حتی ماسک محروم بودیم.

معاون بین‌الملل ستاد حقوق بشر، بیان کرد: هم اینک علی‌رغم تمامی اقدامات ضد بشری فوق به اذعان سازمان بهداشت جهانی نه تنها ملت بزرگ ایران در مبارزه با ویروس کرونا یکی از کشورهای پیشتاز و موفق بوده بلکه بزودی واکسن بومی خود را به جهانیان عرضه خواهد کرد؛ واکسنی که به دلیل نگاه اسلامی ایران به حقوق بشر، امکان استفاده آن برای کلیه کشورهای جهان ولو‌ دولت‌های ظالمی که از ارائه دارو به بیماران تالاسمی و پروانه‌ای کشورمان نیز استنکاف ورزیده‌اند، فراهم خواهد بود.

وی‌ تاکید کرد : همانطور که کشورهای جهان سال‌ها قبل در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار عدم سو استفاده از این سازمان به بهانه کمک‌های مالی توسط برخی اعضا شدند، سازمان بهداشت جهانی نیز در ایفای مسئولیت خطیر خود هرگز نباید تحت تاثیر دول بزرگ قرار گرفته و کمک و حمایت مالی آنها موجب به خطر افتادن ماموریتش و دخالت در اجرای سیاستهای حقوق بشر محور این سازمان شود.

ضرورت توجه و اولویت بخشی سازمان بهداشت جهانی به کشورهای آسیب پذیر در جریان مبارزه با ویروس کرونا و سایر چالش‌ها و تهدیدات بهداشتی و پاسداشت از کرامت انسانها فارغ از ملیت و محل جغرافیایی و نهایتا ضرورت تلاش در سیاست زدایی از این حوزه از دیگر مطالب ارایه شده از سوی معاون امور بین‌الملل ستاد حقوق بشر در مراسم فوق بود.


ضرورت انتقال دانش و تجربیات ایران به کشورهای منطقه در حوزه کرونا

در ادامه احمد المنظری مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی با بیان اینکه بیماری کووید-۱۹ نشان داد که سیستم بهداشتی کشورها چقدر شکننده است،افزود: پاندمی اخیر فرصتی است تا نظام های بهداشتی در سراسر دنیا با ایجاد تغییراتی ساختاری، خود را در برابر اپیدمی‌های محتمل آتی مهیا سازند. 

مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر لزوم انتقال دانش و تجربیات ایران به سایر کشورهای منطقه خصوصا در حوزه‌های مرتبط با پاندمی کووید و بیماری‌های غیرواگیر ابراز امیدواری کرد: با ایجاد شبکه‌های منطقه‌ای و جهانی از مراکز همکار در حوزه بیماری‌های غیرواگیر بتوان تعاملات در این خصوص را وسعت داد.ایران شریک خوبی برای ما است زیرا عملکرد فوق‌العاده‌ای در سطح منطقه و حتی جهان داشته است.


ایران توانسته با وجود تحریم‌ها روی پای خود بایستد و دستاوردهای بزرگی را رقم بزند

در این مراسم سعید نمکی وزیر بهداشت، با اشاره به تحریم‌ها و ممانعت از واردات دارو به کشورمان،اظهار داشت: با وجود تمام مشکلات دستاوردی در جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با کووید-۱۹ به دست آمد که بسیار ارزشمند است و حتی یک بیمار هم پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نشد. در همان ابتدای شیوع این بیماری ما توانستیم در مدت کوتاهی ۲۵۰۰ تخت آی سی یو و ۸۰ تخت آماده برای پشتیبانی تأمین کنیم و پرستاران تبدیل به مدافعان خط مقدم جبهه شدند. با کمک بسیج و سپاه و نیروهای مسلح در اسفند و فروردین گذشته توانستیم به سرعت میزان مرگ و میر و بستری‌ها را کاهش دهیم.

وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر اینکه دنیا باید بفهمد، جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌ها، توانسته روی پای خود بایستد، تصریح کرد: طبق برآوردها در آن ایام باید روزی ۱۲۰۰ مرگ داشته باشیم اما در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی توانستیم در حدود ۴۰ روز تعداد فوتی‌ها را به حد دورقمی برسانیم و این دستاورد بزرگ تنها با تکیه بر همدلی و وفاق و اندیشه مدیریتی برای ایران سرافراز رقم خورد و آنها که بزرگترین و کهن‌ترین زیرساخت‌های نظام سلامت و برخوردارترین خزانه‌های جهان را داشتند، خود سرگردان شدند و متاسفانه هزاران مرگ را در روز شاهد بودند. 



انتقاد رئیس کمیسیون بهداشت و درمان از سازمان‌های بین‌المللی مدعی حقوق بشر

حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این مراسم ضمن تقدیر از تلاش کادر بهداشت و درمان و گرامی‌داشت یاد و خاطره ۳۰۰ نفر از عزیزان کادر درمان که در این دوران جان خود را از دست دادند، با اشاره به تولید واکسن در ایران اظهار داشت: واکسن کرونایی که در ایران در حال تولید است قطعا از تمام واکسن‌هایی که در دنیا ساخته شده، کارآیی بیشتری خواهد داشت و طبق گقته وزیر بهداشت صادر کننده واکسن نیز خواهیم بود.  

وی در ادامه با اشاره به کمک کوچک بانک جهانی به کشورمان بعد از ۱۵ سال، تصریح کرد: ما از سازمان‌های جهانی گلایه‌مند هستیم که مدعی حقوق بشرند و جمهوری اسلامی را خطاب قرار می‌دهند اما برای تأمین دارو و اقلام بیماران به ویژه بیماران سرطانی در ایران کوچک‌ترین گامی برنمی دارند.



طبق فرمایش رهبری همه امکانات کشور برای مقابله با کرونا در اختیار حوزه سلامت قرار گرفته است

محمد باقر نوبخت، معاون رییس جمهور  و رییس سازمان برنامه و بودجه نیز در این مراسم ضمن تقدیر از خدمات وزارت بهداشت و مدافعان سلامت و تجلیل از مقام شهدای راه سلامت، اظهار داشت: بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری همه امکانات کشور برای مقابله با بیماری کرونا در اختیار حوزه سلامت قرار گرفته است و با اختصاص ۳۳۰۰ میلیارد تومان در یک ماه از سوی سازمان برنامه و بودجه برای تجهیز و تقویت کادر درمان این وزارتخانه ماه های آینده ۱۱ هزار تخت در بیمارستان‌ها راه‌اندازی خواهد شد.

وی در ادامه با قدردانی از آقای المنظری، مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، به مسدود بودن میلیاردها دلار از پول ایران به صورت غیرقانونی در برخی بانک‌ها و کشورها اشاره و ابراز امیدواری کرد همکاری ها برای رفع تحریم‌ها ادامه یابد.


اعطای لوح تقدیر و تندیس جایزه حقوق بشر اسلامی به مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی

در پایان مراسم نیز معاون بین‌الملل ستاد حقوق بشر ضمن قدردانی از تلاش‌های آقای المنظری، گزارشی کوتاه از تاریخچه و نحوه گزینش برندگان ششمین دوره‌ی اعطای لوح تقدیر و تندیس جایزه حقوق بشر اسلامی ارائه کرد.

همچنین اعطای لوح تقدیر و تندیس فوق که به دلیل شیوع کرونا و عدم امکان سفر وی به کشورمان به تعویق افتاده بود، توسط وزیر بهداشت و معاون برنامه و بودجه رییس جمهور به احمد المنظری، مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی اهدا گردید.

ارسال نظر: