X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: دوشنبه 06 اردیبهشت 1400
تعداد بازدید خبر : 253
تاریخ ثبت : دوشنبه, 06 اردیبهشت,1400 | 01:00 ب.ظ
تاریخ انتشار : دوشنبه, 06 اردیبهشت,1400 | 12:37 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه, 06 اردیبهشت,1400 | 01:00 ب.ظ

گزارش الجزیره از نامه دبیر ستاد حقوق بشر درباره نقض حقوق شهروندان ایرانی توسط اتحادیه اروپا

  • گزارش الجزیره از نامه دبیر ستاد حقوق بشر درباره نقض حقوق شهروندان ایرانی توسط اتحادیه اروپا


پایگاه شبکه الجزیره در گزارشی به نامه اخیر دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان درباره نقض حقوق شهروندان ایرانی توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا پرداخته است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، پس از اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه کشورمان، علی باقری‌کنی دبیر ستاد حقوق بشر ایران ، با ارسال نامه‌ای این تحریم‌ها را مورد انتقاد قرار داد.
 

پایگاه شبکه الجزیره در گزارشی ضمن اشاره به این نامه، نوشته است «پس از قرار گرفتن شماری از مقام‎های ایرانی در فهرست سیاه اتحادیه اروپا، ایران خواستار اقدام در برابر نقض حقوق شهروندانش از سوی کشور‌های اروپایی شد.»

 

این گزارش می‎گوید «ایران در نامه‌ای شدیداللحن، رسما به قرار گرفتن چند شخص و نهاد در فهرست سیاه اروپا و نسبت به استاندارد‌های دوگانه اروپا در قبال موضوع حقوق بشر اعتراض کرد.»
 

این نامه از سوی ستاد حقوق بشر ایران به سفیر پرتغال در تهران، تحویل داده شده است.
 

این نامه در پاسخ به اقدام روز ۱۲ آوریل اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم ۸ مقام ایرانی و ۳ زندان صورت گرفته است.
 

الجزیره می‎گوید «در حال حاضر اتحادیه اروپا در راستای رژیم تحریمی چندین ساله خود علیه ایران به دلیل مسائل حقوق بشری، ۸۹ فرد و ۴ نهاد ایرانی را در فهرست سیاه خود دارد.»
 

وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به این اقدام اعلام کرد که بلافاصله گفت‎وگو‌ها با اروپا درباره حقوق بشر و تمامی نتایج همکاری شامل موضوعات تروریسم، قاچاق مواد مخدر و پناهندگان را لغو می‌کند.
 

علاوه بر این تاکید کرد که آثار انگیزه‎های سیاسی در این اقدام وجود دارد و اقدام تلافی جویانه را اتخاذ می‌کند.
 

ستاد حقوق بشر ایران در نامه خود، سیاست‌های اتحادیه اروپا را که تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه و یکجانبه آمریکا بعد از خروج از توافق هسته‌ای را تقویت می‌کنند، به شدت محکوم کرد.
 

این تحریم‌ها که پس از آغاز همه گیری بیماری کرونا در اوایل سال ۲۰۲۰ تشدید شده، علاوه بر ایجاد مشکلات مربوط به انتقال پول برای خرید واکسن ویروس کرونا، واردات مواد غذایی و دارو را نیز با مشکل مواجه کرده است.
 

این نامه می‌گوید که تعدادی از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا به طور عمد صدماتی را به شهروندان ایرانی به ویژه زنان، کودکان، افراد مسن و افراد دارای معلولیت وارد کرده‎اند.
 

برای مثال در این نامه نام ده‌ها کودک ذکر شده که به دلیل عدم دسترسی به داروی حیاتی برای درمان بیماری «اپیدر مولیز بولوزا»، به عنوان یک بیماری نادر که منجر به تاول زدن پوست و غشای مخاطی می‌شود، فوت کرده‎اند.
 

این نامه همچنین امتناع چندین کشور اروپایی برای همکاری یا مراوده با شرکت‌های ایرانی در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی و واکسن‌ها را تشریح می‌کند و می‌گوید که چندین فرودگاه به دلیل تحریم‌های آمریکا از ارائه خدمات به مسافران ایرانی کوتاهی کرده اند.
 

ستاد حقوق بشر ایران همچنین به شدت این واقعیت را محکوم کرده که دانش آموزان و مهاجران ایرانی در افتتاح حساب بانکی در چندین کشور با مشکلاتی مواجه هستند.
 

علاوه بر این ده‌ها شهروند ایرانی در زندان‌های اروپا به دلیل اتهامات ساختگی بازداشت هستند و هدف انواع سوء رفتار قرار می‌گیرند.
 

این نامه همچنین می‌گوید اتحادیه اروپا باید به طور قاطع، ترور سردار سلیمانی در سال ۲۰۲۰ را به عنوان نمونه آشکاری از تروریسم آمریکایی محکوم کند.
 

از دیگر مواردی که ستاد حقوق بشر در نامه خود به آن اشاره کرده، پناه دادن تعدادی از کشور‌های اروپایی به اعضای گروهک تروریستی منافقین است.
 

استاندارد‌های دوگانه
 

«سید مجید تفرشی»، معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر، می‎گوید «هدف از این نامه، پاسخگویی اتحادیه اروپا در مورد استاندارد‌های دوگانه حقوق بشر در قبال ایران است.»
 

وی در گفت‎وگو با «الجزیره» گفت «این نامه بر ۲ موضوع متمرکز است؛ نقض حقوق بشر ایرانیان توسط اتحادیه اروپا در داخل ایران و سایر کشور‌های اروپایی؛ اروپایی‌هایی که این همه ادعا در مورد حقوق بشر دارند، خود عامل موارد متعددی از نقض حقوق بشر در قبال شهروندان ایرانی هستند.»
 

«تفرشی»، افزود «بی انصافی است که اتحادیه اروپا بیشتر توجه خود را به تحریم‌های غیرقانونی اعمال شده توسط آمریکا معطوف کند؛ در حالی که وضعیت ایرانیان داخل و خارج از کشور را نادیده بگیرد.»
 

وی می‎گوید «ستاد حقوق بشر ایران با توجه به درخواستش از اتحادیه اروپا مبنی بر محاکمه ناقضان حقوق اساسی ایران بدون هرگونه سیاسی کاری، انتظار پاسخی عملی به نامه اش را دارد.»
 

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر کشورمان اظهار داشت «ناتوانی اتحادیه اروپا در ارائه پاسخ مناسب و کافی تنها به تقویت موقعیت ایران منجر می‌شود.»
 

در همین حال یک منبع اتحادیه اروپا در گفت‏‎وگو با «الجزیره»، گفت «شورای اتحادیه اروپا هنوز نامه را دریافت نکرده، بنابراین نمی‌تواند درباره محتوای آن اظهار نظر کند.»
 

 

ارسال نظر: