X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 30 آذر 1401
تعداد بازدید خبر : 297
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 30 آذر,1401 | 08:56 ق.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 30 آذر,1401 | 08:48 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : چهارشنبه, 30 آذر,1401 | 08:56 ق.ظ

نماینده دائم ایران در سازمان ملل: مدعیان دفاع از حقوق بشر پذیرای پناهندگان افغانستانی باشند

  •  نماینده دائم ایران در سازمان ملل: مدعیان دفاع از حقوق بشر پذیرای پناهندگان افغانستانی باشند

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: ایران و سایر همسایگان نباید تمام مسؤولیت پذیرش پناهجویان افغان را بر عهده بگیرند. بر اساس اصل مسئولیت مشترک، کشورهای دیگر به‌ویژه مدعیان حمایت از حقوق بشر مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران، باید پناهندگان را بپذیرند.

 

به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت در مورد وضعیت افغانستان گفت: با وجود تلاش های سازمان ملل، وضعیت کنونی در افغانستان چالش برانگیز است.


وی با اشاره به گزارش اخیر دبیرکل در مورد افغانستان اظهار داشت: این گزارش نشان می دهد که ۲۸.۳ میلیون افغان در سال ۲۰۲۳ به کمک‌های بشردوستانه و حمایتی نیاز خواهند داشت که این رقم در سال ۲۰۲۲، ۲۴.۴ میلیون و در آغاز سال ۲۰۲۱، ۱۸.۴ میلیون نفر بود. در همین حال، هیات حاکمه افغانستان نتوانسته است به تعهدات خود، به ویژه در مورد ایجاد یک دولت فراگیر و منتخب عمل کند.


نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود در حالی که کمک های بشردوستانه برای افغانستان حیاتی است، راه حل درازمدت نیست و اقتصاد کشور باید در اولویت قرار گیرد. اگر احیای اقتصاد افغانستان مشروط یا سیاسی شود، مردم افغانستان آسیب خواهند دید.
 

ایروانی با تاکید بر اینکه بحران انسانی در افغانستان نباید به خاطر سایر بحران ها و درگیری ها مورد فراموشی قرار گیرد، گفت: همانطور که بارها تاکید کرده ایم، دارایی های مسدود شده متعلق به مردم است و باید بدون قید و شرط بازگردانده شود تا به اقتصاد افغانستان کمک شود.

 

سفیر ایران در سازمان ملل تصریح کرد: متاسفانه، آمریکا به جای پذیرش مسئولیت خروج غیرمسئولانه خود از افغانستان، به دلایل ساختگی و بی اساس برای توجیه اقدامات غیرقانونی خود، از جمله ادامه مسدودسازی دارایی های مردم افغانستان، که برای احیای اقتصاد آن حیاتی است، متوسل شده است. با این حال، رژیم های تحریمی نباید مانع تلاش برای بازسازی اقتصاد شوند.


نماینده ایران در سازمان ملل گفت: ایران از تلاش‌های یوناما و تماس و تعامل آن با هیات حاکمه افغانستان برای کمک به مردم افغانستان، به‌ویژه در زمینه افزایش پاسخ‌های بشردوستانه و تلاش برای پایان دادن به مشکلات اقتصادی، حمایت می‌کند.


دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل افزود: جمهوری اسلامی ایران از تخصص و ظرفیت های خود برای کمک به مردم افغانستان در غلبه بر مشکلاتشان به عنوان همسایه ای که میزبان میلیون ها افغانی بوده، استفاده کرده است.

 

وی تاکید کرد ایران سخاوتمندانه به مردم افغانستان که بیش از 40 سال در ایران زندگی می کنند، به رغم حمایت اندک جامعه جهانی و تحریم های غیرانسانی آمریکا، کمک های لازم را ارائه کرده است. در حال حاضر، ایران برای تمامی دانشجویان افغان مقیم این کشور تحصیل و آموزش رایگان ارائه می دهد. بر اساس برآوردها، ایران باید سالانه یک میلیارد دلار یارانه برای میزبانی و پناه دادن به 5 میلیون افغان ارائه کند.
 

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: بارها گفته ایم که ایران و سایر همسایگان نباید تمام مسئولیت پذیرش پناهجویان افغان را بر عهده بگیرند. بر اساس اصل مسئولیت مشترک، کشورهای دیگر، به ویژه کشورهایی که ادعای حمایت از حقوق بشر مردم افغانستان، به ویژه زنان و دختران می کنند، باید پناهندگان را بپذیرند.


نماینده ایران در سازمان ملل با اشاره به حضور داعش در افغانستان گفت ما می خواهیم یک بار دیگر بر تهدید جدی که حضور داعش و گروه های وابسته به القاعده در افغانستان برای صلح و امنیت افغانستان، همسایگان آن و کل منطقه ایجاد می کند، تاکید کنیم.

 

 

ارسال نظر: