گزارشگر ویژه سازمان ملل با تاکید بر بازسازی فوری غزه گفت: کمکهای بشر دوستانهای که وارد نوار غزه شده ناکافی است و به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای مردم این منطقه نیست.
به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، «اولیویه دی شوتر» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه فقر و حقوق بشر با بیان اینکه بازسازی نوار غزه نیازمند حداقل ۵۳ میلیارد دلار نقدینگی است، افزود: کمکهای بشر دوستانهای که وارد نوار غزه شده ناکافی است و به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای مردم این منطقه نیست.
وی همچنین اخراج اجباری مردم نوار غزه را جنایت علیه بشریت و در تعارض با قوانین بینالمللی عنوان کرد و گفت: پیشنهاد دونالد ترامپ، در تعارض با حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت و قوانین بینالمللی است.
این در حالیست که «سلامه معروف» رئیس دفتر اطلاعرسانی دولت فلسطین در نوار غزه به تازگی وضعیت انسانی در این باریکه را بحرانی توصیف کرد و گفت: اقدامهای فعلی برای تامین سرپناه و کمکهای بشردوستانه کافی نیست و جامعه بینالملل باید فشار بیشتری بر رژیم صهیونیستی وارد کند.
وی افزود: تاکنون فقط ۱۲ خانه پیشساخته به غزه وارد شده که برای استفاده موسسههای بینالمللی اختصاص یافته و برای اسکان مردم نیست؛ این تعداد در مقایسه با نیازهای واقعی غزه نمادین است و تاثیر چندانی در بهبود وضعیت ندارد. غزه به دستکم ۶۰ هزار خانه سیار و ۲۰۰ هزار چادر نیاز دارد تا بتواند برای صدها هزار خانوادهای که خانههای خود را از دست دادهاند، سرپناه موقت فراهم کند.
معروف همچنین تاکید کرد: تاکنون کمتر از نیمی از نیاز چادرها تامین شده و هیچ خانه سیاری برای اسکان مردم وارد نشده است. رژیم صهیونیستی همچنان به تعلل و تاخیر در انجام تعهدهای بشردوستانه خود ادامه میدهد و از مسئولیتهای خود در قبال فاجعه انسانی غزه شانه خالی میکند. اسرائیل به عمد ورود کمکهای ضروری را مختل میکند و از رنج مردم غزه سوءاستفاده میکند.
وی از جامعه بینالملل و میانجیها خواست تا فشار بیشتری بر رژیم صهیونیستی وارد کنند تا نیازهای فوری غزه ازجمله سرپناه، کمکهای غذایی و مراقبتهای پزشکی تامین شود.