کشورهای عربی 16 مارس را به عنوان روز حقوق بشر عربی تعیین کردند.
به گزارش ایسنا، کشورهای عربی در نشست کمیتهی دائمی حقوق بشر عربی وابسته به اتحادیه عرب که بیست و نهمین دور فعالیتهای خود را از روز دوشنبه به ریاست ابراهیم عبدالعزیز الشدی و با مشارکت نمایندگان ادارههای حقوق بشر کشورهای عربی و نمایندگان سازمانهای حقوق بشر عربی آغاز کرد، روز 26 مارس هر سال را به عنوان روزی که منشور حقوق بشر عربی به مرحله اجرا در آمده، به عنوان روز حقوق بشر عربی تعیین کردند.
ابراهیم الشدی، رئیس این کمیته، تاکید کرد که کمیته مذکور در نشست خود اجرای طرح عربی برای تحکیم فرهنگ حقوق بشر را که در نشست اخیر سران عرب در شهر "سِرت" لیبی تصویب شد، با هدف تحکیم این فرهنگ در کشورهای عربی پیگیری کرد.
وی ادامه داد: کشورهای عربی همچنین با توجه به گزارش تهیه شده توسط تیم کارشناسی دولتی جهت پیگیری اجرای طرح آموزشی حقوق بشر که در نشست سال 2007 ریاض تصویب شد، نحوه اجرای این طرح را نیز پیگیری کردند.
رئیس کمیتهی دایمی حقوق بشر عربی با اعلام این که 10 کشور عربی منشور حقوق بشر عربی را تصویب کردهاند، از دیگر کشورها خواست تا هر چه سریعتر این منشور را تصویب کنند.
وی گفت: کمیته از این 10 کشور خواسته تا گزارشهای خود را در خصوص پیگیری اجرای این منشور اعلام کنند.
این مقام اتحادیه عرب تصریح کرد که در نشست مذکور بند مربوط به نقض حقوق بشر در اراضی عربی اشغالی توسط رژیم صهیونیستی نیز بررسی شد.
قرار است کمیتهی مذکور گزارش خود را به نشست ماه سپتامبر وزیران امور خارجه عرب ابلاغ کند.
اسعد یونس، رئیس هیات فلسطینی در این نشست نیز با اشاره به این که گزارش فلسطین در خصوص نقض حقوق شهروندان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی را به این نشست ابلاغ کرده، عنوان داشت: گزارش فلسطینی بر جنایات جنگی اسراییل در غزه که در گزارش ریچارد گلدستون، رئیس کمیته حقیقت یاب سازمان ملل درج شده و هم چنین نقض حقوق بشر در کرانه باختری و قدس اشغالی توسط اسراییل متمرکز بود.
وی گفت: در این گزارش به جزییات حفاریهای اسراییل در زیر مسجدالاقصی و دیگر اماکن مقدس، پیامدهای مختلف ساخت دیوار حائل و پیامدهای اجتماعی معیشتی و انسانی محاصره غزه پرداخته و بر ضرورت پایان دادن به محاصره غیر قابل توجیه این منطقه که مغایر با تمامی ارزشهای اخلاقی و قوانین بینالمللی است، تاکید شد.
این مقام فلسطینی همچنین عنوان داشت: موضوع کمبود سوخت رسانی به غزه که موجب قطع برق در استانهای مختلف نوار غزه شده و بر عملکرد بیمارستانها و مراکز تصفیه آب این منطقه تاثیر داشته نیز در این گزارش بررسی شد.
یونس خاطر نشان کرد که اجرای تصمیم نشست شورای وزیران امور خارجهی اتحادیه عرب در خصوص لغو محاصره ظالمانه علیه نوار غزه امری ضروری است.