X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 01 آذر 1389

اجرای تدابیر امنیتی در انگلیس در ازای سلب آزادی مردم

5 میلیون دوربین مدار بسته، تجهیز پلیس به سلاح مسلسل و افزایش تدابیر امنیتی در فرودگاه‌های انگلیس سبب وحشت مردم این کشور شده است.

به گزارش پرس تی وی ،این اقدامات هزینه هنگفتی نیز برای مردم و دولت انگلیس به‌همراه داشته است و میلیاردها پوند پول مالیات‌دهندگان انگلیسی صرف این تدابیر شده است.

در همین حال مارتین بلوتون، رئیس شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز اخیرا بشدت از آن‌چه بازرسی‌های امنیتی بی‌مورد امریکایی‎ها در فرودگاه‌های انگلیس خواند انتقاد کرد و از سران این کشور خواست به فرمان‌برداری از خواسته‌ها و فرمایشات امنیتی امریکا پایان دهد.

آلکساندر دین، مدیر سازمان «دیده‌بان برادر بزرگ» و رئیس دفتر اسبق دیوید کامرون، نخست وزیر انگلستان اظهار کرد، مردم انگلیس با دیدن پلیس‌های مسلح با جلیقه‌های ضد گلوله واقعا احساس امنیت بیشتری نمی‌کنند، آن‌هم در انگلیسی که پلیس آن تا پیش از این همواره بصورت غیرمسلح و تنها با یک باتوم در خیابان‌ها ظاهر می‌شد.

وی ضمن ابراز مخالفت با بکارگیری دوربین‌های مدار بسته تصریح کرد، مساله این است که من این استدلال را که یا باید آزادی داشته باشیم و یا امنیت و نمی‎توانیم هر دوی این‌ها را با هم داشته باشیم را قبول ندارم.

دین درباره این که از بین رفتن بسیاری از آزادی‌های مدنی که در انگلستان شاهد آن بوده‌ایم، منجر به افزایش امنیت ما شده باشد ابراز تردید کرد و افزود، فکر نمی‌کنم کسی با حذف قانون تفهیم اتهام یا آزادی بازداشت‎شدگان ظرف 24 ساعت و جایگزینی آن با بازداشت موقت 28 روزه احساس امنیت بیشتری بکند.

رئیس دفتر اسبق دیوید کامرون تصریح کرد، تازه خود دولت بدنبال بازداشت موقت 90 روزه بود. البته این حرف باب را که می‌گوید باید بخاطر این‌که با تهدیداتی از جنس متفاوت با تهدیدات پیشین مواجه هستیم، بشکل متفاوتی هم با این تهدیدات جدید مواجه شویم قبول دارم، اما این‌که بگوییم باید امور را بدست مقامات بسپریم و بشکل تمام و کمال به آنان اعتماد کنیم را قبول ندارم.

وی نتیجه چنین رویکرد موردی را بروز وقایعی مانند قتل ژان چارلز دمنزس، مرد کاملا بیگناه کشته شده در متروی لندن می‌داند.

دین در پاسخ به این پرسش که آیا ادعای روسای شرکت‌های هواپیمایی انگلیس درباره ضرر و زیان هنگفت مالی از اقدامات امنیتی، امنیت مردم را بخطر می‌اندازد یا خیر؟ اظهار داشت، قبول دارم که ما نیاز به یک سری تدابیر امنیتی داریم اما دیگر شورش را درآورده‌ایم. نمونه آن هم وجود اسکنرهای اندام نماست که تصویر برهنه بدن انسان را بنمایش می‌گذارند و در واقع چندان موثر نبوده و بسیار هزینه بر هستند.

دین، تولیدکنندگان این دستگاه‌ها را نخستین مصرف‎کنندگان این دستگاه‌ها خواند و افزود: "این دستگاه‌ها هر کدام بین 80 تا 100 هزار پوند قیمت دارند. وقتی در نظر بگیرید که فرودگاهی به بزرگی هیترو پنج ترمینال دارد دیگر خودتان حساب کنید که این شرکت‌ها چه سودی می‌کنند. خطوط هواپیمایی این هزینه‌ها را به صورت افزایش بهای بلیط هواپیماها به من و شما منتقل می کنند."

رئیس دفتر اسبق نخست وزیر انگلیس می‌گوید، مساله اینجاست که باید بصورت هوشمندانه با مقوله امنیت برخورد کنیم و بجای این‌که تمام افراد یا تمام محموله‌ها را با شدیدترین تدابیر امنیتی تفتیش کنیم، باید با استفاده از کار اطلاعاتی هوشمندانه و هدفمند تفتیش کنیم.

دین اظهار داشت، دارند از حربه ترس علیه ما استفاده می‌کنند. آن‌هم ترس و هراس دائمی؛ چون این جنگ با تروریسم است که هیچ وقت تمام نخواهد شد. البته قبول دارم که ما نسبت به بسیاری از کشورها آزادتر هستیم. اما اگر وضعیت را بصورت یک طیف در نظر بگیریم، می‌بینیم که میزان آزادی‌های ما نسبت به گذشته شدیدا کاهش یافته است و مساله اساسی این است که ما مقدار زیادی از آزادی‎های‌مان را واگذار کرده‌ایم و در قبال آن مقدار بسیار ناچیزی امنیت بدست آورده‌ایم.

دین این وضعیت را مختص به فرودگاه هیترو و لندن ندانست و تاکید کرد وضعیت در همه انگلیس به همین شکل است.

دین این اقدامات را غیرلازم خواند و گفت، این اقدامات سلامت روانی جامعه را هدف قرار می‌دهند و در تضاد با دموکراسی قرار دارند. ما جامعه‌ای بودیم که خودمان پلیس خودمان بودیم. اما حالا با این تدابیر هرگونه اعتماد را از بین برده‌ایم.