دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی از عملکرد برخی از مسئولان اروپایی و استفاده آنها از "اسلام ستیزی" برای کسب دستاوردهای سیاسی انتقاد کرد و گفت: این مساله در حال حاضر تبدیل به یک دستور کار سیاسی شده است.
به گزارش ایسنا، اکمل الدین احسان اوغلو، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه، اظهار داشت: اسلام ستیزی در غرب هم اکنون شبیه افزایش یهود ستیزی در دهه 30 قرن گذشته است.
وی با اشاره به اینکه برخی از رهبران آمریکایی مقابل پدیده اسلام ستیزی ایستادهاند اظهار داشت: اما برخی از مسئولان اروپا با همراهی موج اسلام ستیزی از آن برای تحقق دستاوردهای سیاسی و کسب آرای انتخاباتی با هدف تحکیم جایگاه گروههای سیاسی تندروی مخالف مسلمانان استفاده میکنند.
وی گفت: این مشکل به برنامههای سیاسی تبدیل شده و آنچه که مرا نگران میکند این است که برخی از مقامهای سیاسی و یا حزبی به جای مبارزه، از این پدیده برای اهداف سیاسی و افزایش حمایتها در انتخابات استفاده میکنند.
اوغلو تاکید کرد: من از این مساله میترسم که در وضعیتی مشابه آغاز دهه 30 قرن گذشته قرار گرفتهایم؛ زمانی که یهود ستیزی به یک مساله سیاسی مهم کنار افزایش فاشیسم و نازیسم تبدیل شده بود. من معتقد هستم ما هم اکنون در مراحل اولیه این پدیده مشابه هستیم.
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی با اشاره به مخالفت با ایجاد مرکز اسلامی در نزدیکی محل وقوع حملات 11 سپتامبر در نیویورک و جنبش مخالف با استفاده از روبند در اروپا و همچنین حملات علیه مسلمانان در غرب نسبت به افزایش اسلام ترسی و اسلام ستیزی هشدار داد.
وی موضوع برقع و پوشش آن در برخی کشورها را یک داستان غم انگیز خواند و افزود: این تنها به سنتهای برخی عشایر در بعضی از کشورها بازمی گردد و ارتباطی با اسلام ندارد و با وجود این برخی از کشورها همچون فرانسه، اسپانیا و هلند با قوانینی که در ممانعت از پوشش آن وضع کردهاند با این مساله روبرو شدند.
اکمل الدین احسان اوغلو تاکید کرد: این مساله نوع دیگر مخالفت با حقوق دیگران و ارزشهایی محسوب می شود که اروپا سالهای زیادی از آن دفاع کرده اما اکنون در این کشورها با آن مخالفت میشود.
وی گفت: دشمنی با مسلمانان را نباید با خشونت گروههای اسلامی تندرو به ویژه تشکیلات القاعده مرتبط ساخت؛ من معتقد هستم که افراط گرایی باید خارج از این موضوع قرار گیرد زیرا مسالهای متفاوت است.
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی همچنین تاکید کرد که اسلام ستیزی و دشمنی با مسلمانان در آمریکا به شدت اروپا نیست و دلیل این امر این است که مهاجران مسلمان در آمریکا از تحصیلات عالی و شرایطی بهتر برخوردار هستند .
وی انتشار تصاویر موهن پیامبر اکرم (ص) در برخی رسانههای غربی را نمونههایی از خط قرمزهایی دانست که امکان رد شدن از آن وجود ندارد.
وی گفت: امکان پذیرش این مساله وجود ندارد و این موضوع قابل قبول نیست.
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی ضمن حمایت از آشتی فرهنگی گفت: اروپا باید امروز حقیقت اسلام را درک کند و آن این است که اسلام دینی غریب در اروپا نیست بلکه یک دین اروپایی است و اروپا باید بالاخره یک روز با اسلام کنار بیاید.