X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 16 فروردین 1399

ادامه نقض گسترده حقوق بشر در عربستان در بحبوحه شیوع کرونا

نقض گسترده حقوق بشر در عربستان در حالی ادامه دارد که سرکوب در داخل و جنگ در خارج توسط ریاض به استراتژی غیرقابل تغییر عربستان تبدیل شده است.

موضوع نقض گسترده حقوق بشر در عربستان سعودی در سال‌های اخیر بیش از هر زمان دیگری زیر ذره بین نهاد‌ها و سازمان‌های حقوق بشری قرار گرفته است؛ هرچند این موضوع همچنان با انفعال نهاد‌های دارای قدرت اجرایی و تضمین کننده قوانین در حاشیه قرار گرفته و همچنان قربانی می‌گیرد.

حساب کاربری «زندانیان اندیشه» با انتشار پیامی در توئیتر، اعلام کرد تاکنون بازداشت ۹ تن از فعالان مدنی در موج اخیر بازداشت‌ها در عربستان سعودی تایید شده است. تحقیقات درباره دستیابی به اسامی بازداشت شدگان ادامه دارد. این حساب کاربری سی و یکم مارس اعلام کرد مقامات سعودی با بهره برداری از مشغول بودن افکار عمومی و جهانی به شیوع کرونا، موجی از بازداشت‌ها را به راه انداختند و شمار زیادی از فعالان، از جمله شماری از اصحاب رسانه را بازداشت کردند.

همچنین گزارش سالانه دیده بان حقوق بشر سازمان ملل در مورد شرایط حقوق بشر در این کشوردر سال ۲۰۱۹ به موارد متعددی از نقض گسترده حقوق بشر اشاره کرده و تاکید می کند: «اقدامات ادعایی عربستان در مورد تغییرات گسترده در این کشور نمی‌تواند آزار و اذیت گسترده و بازداشت فعالان را بپوشاند.»

اعدام دسته جمعی معترضان شیعه در ماه آوریل سال جاری با اتهام واهی حمایت از تروریسم، کشتار مردم منطقه شیعه نشین قطیف در پی یورش‌های متعدد به این منطقه و ... از دیگر موارد اخیر نقض حقوق شیعیان در عربستان هستند که سبب افزایش آمار شهدای آن در سال جاری میلادی شده است.
 
با وجود آنکه دولت عربستان از ارائه آمار درست شمار شهروندان شیعه خودداری می‌کند تا از آنان به عنوان اقلیت یاد کند، محققان و کارشناسان تخمین می‌زنند که چیزی حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد جمعیت این کشور را شیعیان تشکیل می‌دهند که تحت قوانین دولت وهابی به شدت سرکوب می‌شوند.

  ایدئولوژی خطرناک وهابیت که دشمنی آشکاری با شیعه دارد فعالانه در راستای سرکوب شیعیان تلاش می‌کند؛ این تلاش‌ها دربرگیرنده طیف وسیعی از اقدامات تهاجمی تا صدور فتوای قتل می‌شوند.

شیعیان عربستان به شکلی نظام‌مند از خدمت در مشاغل عمومی و دولتی محروم هستند؛ در عربستان هیچ شهروند شیعه‌ ای به مقام وزارت، شهرداری یا ریاست اداره پلیس منصوب نمی‌شود.

به همین دلیل غالبا از عربستان به عنوان نمونه برجسته آپارتاید نام برده می‌شود. گزارش‌های متعدد سازمان دیده بان حقوق بشر موید مواجهه شهروندان شیعه عربستان با تبعیض سیستماتیک در مناسک دینی، آموزش، عدالت و اشتغال هستند.  

شیعیان شرق عربستان و در استان «الشرقیه» به ویژه در شهر‌های «قطیف»، «احساء» و «دمام» و نیز جمعیت شیعه ساکن شهر‌های «مدینه» و «العوامیه» در سال‌های اخیر همواره هدف اقدامات جنایتکارانه مقامات آل سعود بوده‎اند.    

براساس گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل در شش ماهه نخست سال گذشته عربستان ۱۳۴ نفر از مخالفان خود را از بین برده و ۲۴ نفر دیگر در معرض مرگ حتمی قرار داشتند.   موضوع دیگری که درباره حقوق بشر در عربستان سعودی مطرح است احکام سنگین برای کودکان و نوجوانانی است که برخی از آن‌ها در زمان بازداشت زیر سن قانونی بوده‌اند.  

شکنجه زندانیان، ممانعت از دسترسی آنان به مراقبت‌های درمانی و پزشکی، آزار جسمی و جنسی زندانیان زن، محاکمه متهمان در دادگاه‌های فرمایشی بدون حضور وکیل زندانی، تنها بخشی از جرایم حقوق بشری است که عربستان در مورد زندانیان مرتکب می‌شود.


این جنایت‌ها به رغم نمایش مکرر در رسانه‌های جهانی همچنان زیر سایه ثروت هنگفت عربستان و توانایی این کشور و حکمرانانش برای خرید رضایت سازمان‌های بین المللی همچنان ادامه دارند.