X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 26 فروردین 1399

آزادی زندانیان در جهت حفظ بهداشت آنها و پیشگیری از کرونا، اقدامی بی‌نظیر در دنیاست

اسماعیلی گفت: شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور‌های مختلف و میزان آلودگی به ویروس و تعداد مبتلایان و جانباختگان در بسیاری از کشور‌های مدعی حقوق بشر به مراتب بیش از کشور ماست؛ تعداد زندانیان آن‌ها هم بیشتر است ولی اهتمام آن‌ها به بهداشت زندانیان به اندازه ما نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در گفتگو با برنامه پارک شهر رادیو تهران در زمینه  اعطای مرخصی به زندانیان مطابق بخشنامه اخیر رئیس قوه قضاییه، گفت: با عنایت رهبری در مورد عفو زندانیان، قریب به صد هزار نفر از زندانیان توانستند در این ایام از مرخصی بهره مند شوند و در کنار خانواده باشند و دغدغه‌ سلامت خود و خانواده آن‌ها کاهش یابد. همچنین حدود ده هزار نفر از مجموع زندانیان که مشمول عفو شدند، پرونده محکومیت آن‌ها خاتمه یافت.

وی افزود: شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور‌های مختلف و میزان آلودگی به ویروس و تعداد مبتلایان و جانباختگان در بسیاری از کشور‌های مدعی حقوق بشر به مراتب بیش از کشور ماست؛ تعداد زندانیان آن‌ها هم بیشتر است ولی اهتمام آن‌ها به بهداشت زندانیان به اندازه ما نیست.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: یک اهتمام بسیار جدی در جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سازمان زندان‌ها انجام شد تا از ابتلای کسانی که در زندان هستند، پیشگیری شود و مبتلا به ویروس نشوند. این اقدام هم در جهت حوزه سلامت و هم در اعطای مرخصی، در کشور‌های مختلف دنیا اصلا شبیه و نظیر ندارد و هیچیک از کشورها نتوانستند چنین اقدامی انجام دهند و این واقعا یک اقدام بی نظیر در نظام حکمرانی کشورها بود.

وی در خصوص محکومان دیه و مهریه در شرایط کرونایی و تحت تاثیر قرار گرفتن درآمد افراد و با توجه به اینکه این افراد از قوه قضاییه و دادگاه‌ها خواستار نگاه همراه با عطوفت بوده‌اند، خاطرنشان کرد: حتما این کار انجام می شود و نحوه اجرای محکومیت‌ها منبعث از وضعیت اقتصادی و میزان درآمد محکوم علیه است.

اسماعیلی در زمینه اهدای بخشی از درآمد مسئولان دستگاه قضا برای کمک به آسیب دیدگان از کرونا، گفت: پیشگام این موضوع رهبر معظم انقلاب بودند که در فرمایشات نیمه شعبان در ارتباط با این کمک‌های مهربانانه به نیازمندان صحبت کردند و بخش‌هایی از جامعه و مردم این خواسته را اجابت کردند. مسئولان قوه قضاییه نیز داوطلبانه تصمیم گرفتند بیست درصد از حقوقشان را به مدت سه ماه به نیازمندان آسیب دیده از موضوع کرونا اختصاص دهند و این اقدام انجام شد و بخش های دیگر نیز می توانند به این پویش بپیوندند.