X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 30 شهریور 1389

اعتراض حقوق بشر به حکم اعدام یک زن عقب مانده ذهنی در آمریکا

گروه‌های حقوق بشر صدور احکام اعدام را در امریکا نکوهش کردند و خواستار رسیدگی مجدد مسئولان به این پرونده ها شده اند.

به گزارش پرس تی وی به نقل از شبکه‌های خبری امریکا، شمار زیادی از زندانیان در این کشور در انتظار اجرای حکم اعدام برای جرایمی هستند که محکومیت آن‌ها فاقد ادله لازم بوده‌ است.

اکنون شمارش معکوس برای اجرای حکم اعدام دو زن در امریکا شروع شده است. ترزا لوئیس، یکی از دو زن زندانی است که در امریکا محکوم به مرگ شده است و قرار است پنجشنبه (23 سپتامبر) در ایالت ویرجینیا با روش تزریق کشنده اعدام شود.

این زن 41 ساله در سال 2002 به اتهام دخالت در قتل همسر و دامادش گناهکار شناخته شد و این درحالی است که ترزا یک عقب‌افتاده ذهنی است و وکلاء معتقدند که به علت تحریک و نه از روی عقل دست به چنین جنایاتی زده است. عفو بین‌الملل نیز از مسئولان امریکا خواسته است در مجازات لوئیس تخفیف قائل شوند.

زندانی دیگری که به مرگ محکوم شده است، لیندا کارتی یک مادربزرگ انگلیسی است که به اتهام ارتکاب قتل یک زن در ایالت تگزاس امریکا، گناهگار شناخته شده است و قرار است حکم اعدام وی طی چند ماه آینده با روش تزریق کشنده اجرا شود.

کارتی که پنجاه و یک سال سن دارد متهم به ربودن و قتل جوانا رودریگز شده است که گفته می‌شود به همراه نوزاد چهار روزه‌اش در تاریخ 16 مه 2001 به دست سه مرد ربوده شده است. چند روز بعد این نوزاد سالم در یک خودرو پیدا شد اما جوانا به قتل رسیده بود.

کارتی خود را بی‌گناه خوانده است و بارها نسبت به صدور حکم اعدام اعتراض کرده است. وی می‌گوید این سه مرد به علت اطلاعاتی که وی دراختیار اژانس مبارزه با مواد مخدر قرار داده است برایش توطئه‌چینی کرده‌اند.

در حالی که دیوان‌عالی امریکا از بررسی مجدد پرونده لیندا کارتی خودداری کرده است، مبارزان حقوق بشر معتقدند روند محاکمه کارتی ناقص بوده است. اما این پرونده‌ها اولین و آخرین پرونده‌های اعدام بدون ادله لازم در محکمه‌های امریکا نیست.

طبق گزارش مرکز اطلاعات اعدام 61 زن امریکایی هم‌اکنون در انتظار اجرای حکم اعدام خود هستند که تنها دو درصد از کل زندانیان منتظر در صف اعدام را در امریکا تشکیل می‌دهند. از بین 1200 اعدامی که تاکنون در امریکا صورت گرفته است، تاکنون بیش از 11 نفر از آنان زن بوده‌اند.