گروههای مسلمان ضد نژادپرستی تصمیم کمیسیون برابری و حقوق بشر مبنی بر متوقف کردن پژوهش درباره اسلام هراسی را مورد انتقاد قرار دادهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت شبکه خبری الجزیره انگلیسی، گزارش داد: دیدهبان برابری انگلستان برنامههای تنظیمشده برای تحقیق در خصوص ادعای اسلامهراسی در حزب مسلط محافظهکار را متوقف کرده است و این کار واکنش شدید انتقادی گروههای مسلمان و همچنین افراد را در پی داشت.
یک سخنگوی کمیسیون برابری و حقوق بشر (EHRC) روز سهشنبه گفت که «مناسب نیست که در این مرحله تحقیق خودمان را شروع کنیم» چرا که خود حزب گفته است که این کار اعتراضاتی را علیه تبعیض ضد مسلمانان برمیانگیزاند.
«ما گزارش را بررسی میکنیم و از حزب درخواست میکنیم که در این فرایند اطلاعات ما را بهطور مداوم بهروزرسانی کند. اگر این فرایند و یا مدیریت تحقیق برای ما رضایتبخش نبود ما در مورد این تصمیم بازبینی خواهیم کرد و امکان استفاده از قدرت قانونیمان را نادیده نمیگیریم.»
پیشتر، حزب محافظهکار جزییات جدیدی را در خصوص طرح تحقیق خودش نمایش داده بود.
بهدنبال اعلامیة کمیسیون برابری و حقوق بشر در روز سهشنبه، هارون خان، دبیر کل انجمن مسلمان بریتانیا (MCB) گفت: «ما پیشتر دیدگاه حزب محافظهکار در اسلامهراسی را توضیح دادهایم و گفتیم که آنها وجود اسلامهراسی را انکار و رد میکنند و ادعای آن را فریبی بیش نمیدانند. انتشار چارچوب ارجاعی پژوهش آنها این دیدگاه تأسفبار را نشان میدهد.»
«آنها همچون نمای یک ساختمانند که صدها رخداد اسلامهراسانة متعصبانه را که در بدنة آن تشخیص دادهایم پشت خود پنهان میکنند. در مجموع، چنین بهنظر میرسد که حتی امروز، حزب محافظهکار از پذیرش این نکته که ممکن است در برابر مسلمانان رویکردهای متعصبانه و کوتهفکرانهای وجود داشته باشد سرباز میزند.»
پیشتر MCB پروندهای از ۳۰۰ مورد به کمیسیون برابری و حقوق بشر ارائه کرده بود که همگی اتهام اسلامهراسی، از جمله اتهام علیه اعضای شاخص پارلمان و مشاوران خاص، را مطرح میکردند.
یکی از نمونههای انجمن مسلمان بریتانیا در مورد سال ۲۰۱۶ بود، که زاک گلدسمیت، یک سیاستمدار محافظهکار، متهم به تلاش برای مرتبط کردن حزب کارگرِ صادق خان با «افراطگرایان» مسلمان بوده است.
در طی پویش انتخاباتی شهرداری لندن، که در آن هم گلدسمیت و هم صادق خان کاندید بودند، گلدسمیت گفت که صادق خان «پوششی برای افراطگرایان است»، و اضافه کرد که وکیل پیشین حقوق بشر «هر فردی را که در خصوص ارتباطش []با افراطگرایان[] پرسشی میکند، بیشرمانه به اسلامهراسی متهم میکند و به این ترتیب پرسشها را مسکوت میگذارد.»
در سال ۲۰۱۹، سیاستمداران محافظه کار و اعضای متعددی از حزب، سخنان ضدمسلمانانهای را در شبکههای مجازی منتشر کردند و این داعیه را برانگیختند که اسلامهراسی در تمام سطوح حزب، از نمایندگان محلی گرفته تا ردههای بالاتر، وجود دارد.
در تحقیقی که توسط گاردین صورت گرفت، مشخص شد که دهها عضو سابق و فعلی حزب محافظهکار به مسلمانان با عنوان «بربرها» و «دشمن داخلی» ارجاع میدادند و درخواست داشتند که در مسجدها بسته شود.
این حزب آن دست از اعضایشان را که هنوز عضو بودند تعلیق کرد و گفت که خودش آغاز به تحقیق میکند.
در این میان، کمیسیون برابری و حقوق بشر در تضاد کامل نحوة مواجهة بدنة حزب کارگر با ضدیهودیستیزی را مورد بررسی قرار میدهد.
وکلای عدالت بیم (Bame)، یک گروه مدافع ضد نژادپرستی برای وکلای اقلیتهای قومی میگوید «کمیسیون برابری و حقوق بشر تبدیل به ابزاری سیاسی برای محافظهکارها شده. شواهد منجر به متوقف شدن تحقیقات درخصوص #اسلامهراسی محافظهکاران میشود در حالی که تحقیق درخصوص تظاهر مطلق به #ضدیهودیستیزی حزب کارگر ادامه پیدا میکند.»
ناتالی سدکا، یک مدرس در دانشگاه کالج لندن در توییتی نوشته است: «یک تصمیم وحشتناک توسط کمیسیون برابری و حقوق بشر – تحقیق خود حزب محافظهکار، حتی اگر نشان بدهد که مستقل است، جایگزین این تحقیق نیست، همانطور که برای حزب کارگر هم نمیتوانست باشد. باید معیارهای برابر بهطور سرتاسری در نسبت با احزاب اعمال شود.»