X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 15 آبان 1389

انتقاد سازمان ملل از نقض حقوق بشر توسط آمریکا

اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل از دولت آمریکا به دلیل نقض حقوق بشر انتقاد کردند و خواستار تعطیلی زندان گوانتانامو و انجام تحقیقات در مورد شکنجه توسط نیروهای آمریکایی در کشورهای دیگر شدند.

به گزارش ایسنا، این اولین بار است که آمریکا با بررسی اتهام‌هایی در مورد شرایط حقوق بشر در این کشور توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل مواجه شده است.

به گزارش شبکه الجزیره، اولین بررسی شرایط حقوق بشر آمریکا توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو بخشی از یک بررسی تدریجی از عملکرد تمامی 192 عضو سازمان ملل طی یک دوره زمانی چهار ساله است.

کشورهای اروپایی اعلام کردند که واشنگتن باید مجازات اعدام را ممنوع کند. مکزیک نیز از آمریکا خواست تا از استفاده از اهرم زور در مورد کنترل مهاجران غیر قانونی در مرزهای دو کشور جلوگیری کند.

اندونزی نیز از واشنگتن خواست تا در تحمل مذاهب بهتر عمل کند.

آنتونیو گیناتا، از دیده‌بان حقوق بشر، در مورد این انتقاد‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل از شرایط حقوق بشر آمریکا گفت: آمریکا با یک سری اقداماتش باعث نقض حقوق بشر شده است که از آن جمله می‌توان به مجازات اعدام و شرایط بد زندان‌ها اشاره کرد.

مدیر سازمان عفو بین‌الملل نیز اعلام کرد که آمریکا باید افرادی را که مسئول شکنجه بوده‌اند، مجازات کند.

روزنامه گاردین نیز نوشت: آمریکا از شرایط حقوق بشر در این کشور دفاع کرد به طوری که هارولد کُه، مشاور حقوقی وزارت خارجه آمریکا، در این شورا گفت: شکی وجود ندارد که آمریکا شکنجه نمی‌کند و نخواهد کرد. در عراق، افغانستان و گوانتانامو ما صدها تحقیق در مورد سوء رفتار‌ با زندانیان انجام دادیم.

هارولد کُه هم‌چنین گفت که باراک اوباما نمی‌تواند به تنهایی زندان گوانتانامو را تعطیل کند. هر گونه تلاش برای تعطیلی گوانتانامو به کمک از سوی کنگره، دادگاه‌های آمریکا و کشورهای خارجی هم پیمان آمریکا نیاز دارد.

وی هم‌چنین در ادامه خاطر نشان کرد که مجازات اعدام، موضوع بحث داغ در آمریکا بوده و از آن به عنوان جدیدترین جرم یاد شده است.

کُه افزود که دادگاه عالی آمریکا لیستی محدود از جرائمی را منتشر کرد که مجازات اعدام در مورد آنها می‌توانست اجرا شود.

اما وی تاکید کرد که مجازات اعدام، قوانین بین المللی را نقض نمی‌کند.

هارولد کُه همچنین با قاطعیت از استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در کشتن "اهداف بسیار ارزشمند" در مرز پاکستان - افغانستان و یمن دفاع کرد.

وی افزود:‌ این نوع اقدامات ما با تمامی قوانین حقوق بشر هماهنگ است. این نوع عملیات‌ها در راستای اصول قوانین بین المللی انجام می‌شود.

اوباما از آغاز سپتامبر دستور کشتن حداقل 25 هدف تحت این عملیات‌ها را صادر کرده بود.

در حالیکه طی این حملات نظامیان القاعده و طالبان کشته شده‌اند‌، غیر نظامیان از جمله شمار زیادی زنان و کودکان نیز کشته شدند و باعث افزایش خشم علیه آمریکا شده است.

رودولفو ریس رودریگز، نماینده کوبا نیز در این جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل از آمریکا خواست تا به ممنوعیت ورود کالا از آمریکا به کوبا پایان دهد.

نماینده ونزوئلا نیز گفت که آمریکا باید زندان گوانتانامو و زندان‌های مخفیانه خود را در سراسر جهان تعطیل کند، افرادی که عامل شکنجه بودند مجازات شوند و به قربانیان شکنجه غرامت بپردازد.