رییس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه علت تشکیل بخشی از پروندهها جهل به قانون، حقوق و تکالیف افراد است، عنوان کرد: خانوادهها با داشتن یک وکیل میتوانند در زمان بروز مسایل حقوقی با آگاهی بیشتر طرح دعوا کنند و قطعا این مساله میتواند از تشکیل برخی پروندهها جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا، سیدعلیرضا آوایی در مورد طرح وکیل خانواده که از سوی رییس قوه قضائیه پیشنهاد شده است، اظهار کرد: در حال حاضر بخشی از پروندههای متشکله در دادسرا و دادگاه مربوط به جهل به قانون، حقوق و تکلیف افراد است لذا با این طرح خانوادهها میتواند نسبت به حقوق و تکالیف قانونی خود آگاهی پیدا کنند.
وی با بیان اینکه وقتی افراد نسبت به موضوعی جهل داشته باشند لغزشها و اشکالاتشان بیشتر میشود، عنوان کرد: برداشت رییس قوه قضاییه این بود که همچنان که افراد برای سلامت و مسایل جسمی پزشک خانواده دارند، برای اطلاع و آگاهی از مسایل حقوقی و تکالیفشان نیز از افراد مطلع و آگاه کمک بگیرند تا در صورت بروز اتفاقی سیر قانونی و درست را برای آنها تعیین کند.
رییس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته داشتن وکیل خانواده برای پیگیری مسایل مرسوم است، درباره لزوم معرفی وکیل به دادگستری نیز تصریح کرد: تا الان بحث مبنی بر الزام معرفی وکیل به دادگستری مطرح نبوده؛ بحث الزام در زمان طرح دعوا که اشخاص باید وکالت داشته باشند، مطرح میشود.
وی گفت: منظور رییس قوه قضاییه از وکیل خانواده، داشتن وکیل برای مسایل متعارف زندگی نبوده است زیرا جامعه ما به این ظرفیت رسیده است که مسایل متعارف را خودش حل کند، هدف مطرح کنندگان طرح آن بود که در ارتباط با مسایل تخصصی اعم از حقوقی و مسایل تعیین کننده سرنوشت خانواده، از یک مشاور امین و آگاه استفاده کنند تا کمتر دچار مشکل و اشتباه شوند. قطعا مقصود این بود نه اینکه برای خرید روزانه و جزئیتری مسایل نیاز به وکیل و مشاور داشته باشند.
آوایی درباره وضعیت وکیل خانواده در کشورهای دیگر نیز گفت: برخی از کشورهای پیشرفت غالبا وکیل خانواده دارند و در صورت بروز مشکل سریعا موضوع را به وکیلشان اطلاع میدهند همچنان که خانواده غالبا پزشک مشخصی دارد وکیل هم دارد و کاملا در مسیر مسایل مالی، معاملات و تشکیلات آنها قرار دارد.