معاون امور بینالملل مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، اعلام کرد: وزرای فعال در امور زنان ۵۶کشور اسلامی جهان به سومین اجلاس وزاری زن کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی دعوت میشوند.
به گزارش ایرنا، شهین کربلایی گفت: این وزرا کسانی هستند که در تصدی وزارتخانههای مرتبط با امور زنان فعال هستند، بنابراین الزاما نباید زن باشند؟ ضمن اینکه این وزرا توسط هیاتی متشکل از صاحب نظران و کارشناسانی که در حوزه مختلف زنان فعالیت کرده و با مسایل و مشکلات این گروه آشنایی دارند، همراهی میشود.
معاون بینالملل مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: این اجلاس ۲۸تا ۳۰آذر ماه در تهران برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت میزبانی این اجلاس برای جمهوری اسلامی ایران افزود: تاثیرگذاری در روند تصمیمگیری و تصمیمسازی در سطح بینالمللی از طریق حضور موثرتر و فعالتر در سازمان کنفرانس اسلامی از مهمترین اهداف تهران در کسب میزبانی این اجلاس است.
به گفته کربلایی ، سازمان کنفرانس اسلامی یکی از سازمانهای فعال و تاثیر گذار در سطح جهان است وارتقا جایگاه زنان در سطح کشورهای اسلامی در سایه همکاری گسترده با این سازمان میسر خواهد بود.
معاون امور بینالملل مرکز امور زنان وخانواده ریاست جمهوری ادامه داد: سازمان کنفرانس اسلامی از سال ۱۹۶۹میلادی کار خود را رسما آغاز کرده و با توجه به اهداف این سازمان، منشور و برنامههایی تعریف شده است.
وی اضافه کرد: برنامهها و اهداف سازمان کنفرانس اسلامی که براساس منشور این سازمان تعیین شده اند، هر چند سال یکبار مورد بررسی قرار میگیرند تا تعیین شود تا چه حد، این اهداف و برنامهها در کشورهای مختلف محقق شده و در غیر این صورت چه عواملی مانع از تحقق این اهداف در حد مطلوب در برخی کشورها بوده است.
کربلایی افزود: بخشی از برنامهها و اهداف سازمان کنفرانس اسلامی در قالب برنامههای ۱۰ساله، مرتبط با زنان ، کودکان و خانواده هاست و به همین دلیل هر دوسال یکبار اجلاس وزرای زن کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی ( )OICبه میزبانی کشورهای مختلف برای بررسی وضعیت زنان،کودکان و خانواده در کشورهای اسلامی برگزار میشود.
وی گفت: تاکنون دو دوره از این اجلاس در کشورهای ترکیه و مصر طی سالهای ۲۰۰۶و ۲۰۰۸برگزار شده و میزبانی سومین دوره این رقابتها به عهده کشور ایران است.
وی ایجاد هماهنگی در جهت پیشبرد اهداف کنفرانس اسلامی به منظور بهبود وارتقا توسعه و توانمندسازی زنان، کودکان و خانواده ، شناسایی و تقویت نقش والای زن براساس شرع مقدس اسلام در کشورهای اسلامی و اتخاذ سیاست مثبت برای تقویت مشارکت فعال و سازنده زنان در سطوح و زمینههای مختلف زندگی اعم از اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی را از مهمترین اهداف سومین اجلاس کشوهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی عنوان کرد.
کربلایی ادامه داد: کشورهای اعضا سازمان کنفرانس اسلامی به چهار دسته کشورهای آفریقایی ، آسیایی ، عربی و اروپایی - آمریکایی تقسیم میشوند.
اوگاندا، بورکینافاسو، چاد، توگو، تانزانیا، سنگال ، سیرالئون ، کامرون ، کومور ، گابن ، گامبیا، گینه بیسائو، مالدیو ، مالی ، موریتانی ، نیجر و نیجریه ۱۷عضو افریقایی سازمان کنفرانس اسلامی هستند.
به گفته وی، سازمان کنفرانس اسلامی همچنین ۱۴عضو آسیایی شامل ایران ، جمهوری آذربایجان ، افغانستان، اندونزی، برونئی ، بنگلادش ، پاکستان ، تاجیکستان، ترکمنستان ، قزاقستان ،قرقیزستان، ازبکستان ، ترکیه و مالزی دارد.
اردن ، الجزایر، امارات متحده عربی ، بحرین ، تونس ، جیبوتی ، سودان ، سوریه ، سومالی ، عراق ، عربستان سعودی ، عمان ، فلسطین ، قطر، کویت ، لیبی ، مراکش ، مصر ، موریتانی و یمن نیز کشورهای عربی سازمان کنفرانس اسلامی هستند.
همچنین آلبانی و سورینام نیز دو کشور اروپای و آمریکایی این سازمان هستند معاون امور بینالملل مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: علاوه بر ۵۶عضو این سازمان، شش کشور به عنوان عضو ناظر با سازمان کنفرانس اسلامی همکاری میکنند.
بوسنی ، جمهوری آفریقای مرکزی، فدراسیون روسیه ، تایلند و جمهوری ترک قبرس شمالی از جمله این شش کشور هستند.