X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 12 اردیبهشت 1389

بان کی مون،اذیت و کشتن خبرنگاران را محکوم کرد

روز سوم ماه می که با 13 اردیبهشت‌ماه مصادف است، روز جهانی آزادی مطبوعات نام‌گذاری شده که از سوی سازمان‌های دولتی، غیردولتی و رسانه‌یی مختلف در سراسر جهان از زمان اعلام این روز در سال 1993 توسط مجمع عمومی سازمان ملل، گرامی داشته می‌شود.

به گزارش ایسنا- بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات پیام داده است:" آزادی بیان یکی از حقوق اساسی بشر است که در ماده 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر مورد ارج قرار گرفته است اما در سراسر جهان، دولت‌ها و دارندگان قدرتی وجود دارند که راه‌هایی را برای ممانعت از آن می‌یابند.

آنان با وضع مالیات سنگین بر چاپ خبر، روزنامه‌ها را به اندازه‌ای گران می‌کنند تا مردم قادر به خرید آن‌ها نباشند؛ شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی مستقل در صورت انتقاد از سیاست دولت تعطیل می‌شوند و سانسور در فضای سایبر فعال بوده و استفاده از اینترنت و رسانه جدید را محدود می‌کند.

برخی از خبرنگاران در برابر خطر ارعاب، زندانی شدن و حتی از دست دادن زندگی، خود را به خطر می‌اندازند تا اطلاعات را جسته، دریافت و از طریق هر رسانه‌ای بدون توجه به مرزها منتشر کنند.

سال گذشته یونسکو کشته شدن 77 خبرنگار را محکوم کرد؛ اینان خبرنگاران جنگ‌های بااهمیت نبودند که در بحبوحه نبرد کشته شدند. بیش‌تر آن‌ها برای نشریه‌های کوچک و محلی در زمان صلح کار می‌کردند. آنان برای اقدام کردن به افشای خطاکاری یا فساد کشته شدند.

من تمامی این قتل‌ها را محکوم و تاکید می‌کنم عاملان به پای میز محاکمه کشانده شوند. تمامی دولت‌ها موظفند از کسانی که در رسانه‌ها کار می‌کنند، حمایت کنند و این حمایت باید شامل تحقیق و مجازات کسانی باشد که مرتکب جنایت علیه خبرنگاران

می‌شوند. مصونیت به جانیان و قاتلان چراغ سبز داده و به کسانی که چیزی برای پنهان کردن دارند، قدرت می‌دهد و در درازمدت تاثیر تباه کننده و فاسدکننده‌ای بر کل جامعه دارد.

موضوع امسال "آزادی اطلاعات: حق دانستن" است. من از گرایش جهانی به سوی قوانین جدیدی که حق جهانی برای انتشار عمومی اطلاعات را به رسمیت می‌شناسند استقبال می‌کنم؛ متاسفانه این قوانین جدید همواره به اجرا درنمی‌آیند.

تقاضا برای اطلاعات رسمی اغلب رد شده یا گاهی برای سال‌ها به تاخیر می‌افتد. گاهی مدیریت اطلاعات ضعیف مقصر است اما بیش‌تر اوقات این امر به دلیل فرهنگ محرمانگی و فقدان پاسخگویی روی می‌دهد.

ما باید برای تغییر این رفتارها کار کرده و آگاهی را بالا ببریم؛ مردم حق دارند از اطلاعاتی که بر زندگی آنان تاثیر می‌گذارد باخبر شوند و دولت‌ها موظفند این اطلاعات را فراهم کنند. چنین شفافیتی برای دولت خوب، اساسی است.

سازمان ملل از خبرنگاران و متخصصان رسانه‌یی آزاردیده پشتیبانی می‌کند. امروز همانند هر روز دولت‌ها، جامعه مدنی و مردم سراسر جهان را به تصدیق اهمیت کار رسانه و پشتیبانی از آزادی اطلاعات فرامی‌خوانم".