آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در آمریکا روز جمعه با بیش از 18400 مرگ ثبت شده از اسپانیا پیشی گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت ورد سوشال گزارش داد: برای اولین بار تعداد مرگ و میر در یک روز از 2000 نفر بیشتر شد. طی سه هفته ی گذشته 8/16 میلیون نفر از مردم آمریکا پرونده ی بیکاری برای خود گشوده اند که این رقم بالاترین آمار بیکاری تا کنون در این کشور می باشد.
کارگرانی که از کار بیکار شده اند با گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند و با توجه به قفسه های خالی از مواد غذایی در فروشگاهها، تعداد بی سابقه ای از مردم در صفوف مراکز تأمین کننده ی غذای مجانی در سراسر کشور قرار گرفته اند.
روز پنجشنبه، در سن آنتونیو، تگزاس خودروها تا چندین کیلومتر در صف توزیع غذای رایگان که توسط خیرین داوطلب توزیع می شد ترافیک بلندی را تشکیل دادند. یکی از افراد حاضر در این مورد به رسانه های محلی گفت: از زمان شیوع کرونا مواد غذایی به شدت نایاب شده و این امر باعث گرانی اقلام مورد نیاز نیز شده است.
شیوع ویروس کرونا توزیع کنندگان مواد غذایی را سر در گم ساخته است و کمبود نیروی انسانی و چالشهای لوجستیکی به این مشکل دامن زده اند. خطر جدی کاهش بی سابقه ی میزان دسترسی به مواد غذایی همانند زمان رکود بزرگ امریکا مشهود می باشد.
روز پنجشنبه همینطور در لوس آنجلس صدها شهروند برای غذای مجانی صف کشیدند. چندین تن ماهی و گوشت یخ زده و دیگر اقلام غذایی بین خانواده هایی که از اقتصاد ورشکسته ی این شهر متأثر گشته اند، توزیع گردید. مرکز توزیع غذای مجانی در این شهر اعلام کرده که اقلام توزیع شده برای چند روز خانواده ها را تأمین خواهد نمود اما در رابطه با منابع کافی غذایی برای آینده نمی توان مطمئن بود.
گرسنگی و عدم دسترسی به غذای کافی مشکل طبقه کارگر امریکا طی چند دهه اخیر بوده است. در سال 2019 وزارت کشاورزی آمریکا طی گزارشی اعلام نمود بیش از 37 میلیون نفر یعنی بالغ بر 10 درصد از کل جمعیت کشور در دسترسی به غذای کافی با مشکل رو به رو هستند. افرادی که بیشتر از بقیه با این مشکل مواجه می باشند شامل زنان خانه دار و کودکان می شوند که این آمار نزدیک به 11 میلیون کودک را در این رابطه شامل می گردد.
در فلوریدا با توجه به تعدیل نیروی بالا در رستورانها و مکانهای تفریحی، یک ستوران بزرگ در حال درست کردن غذا و تأمین وعده های غذایی افراد بیکار شده می باشد. هیلاری گیل، سخنگوی اداره ی تغذیه ی جنوب فلوریدا در بیانیه ای اعلام داشت: به طور معمول ما غذای 706 هزار نفر بی بضاعت را در حوزه جغرافیایی خود تأمین می کنیم و اکنون شاهد افزایش 600 درصدی این تعداد به علت شیوع کرونا هستیم.
در ایالت آلاباما نیز وضع به همین شکل می باشد و مدیر اجرایی مرکز پخش غذای رایگان به رسانه های محلی اعلام کرده که تا کنون 130 هزار دلار تنها برای غذا هزینه شده است. این هزینه ها بدون در نظر گرفتن هزینه های باربری و نیروی انسانی برای توزیع غذا محاسبه گردیده است.
خانواده های بسیاری که همواره روی مراکز پخش غذای رایگان حساب می کرده اند هم اکنون با مشکل دسترسی به حداقل ها برای رفع مایحتاج خود رو به رو شده اند. به علاوه، سفارش بالای سوپرمارکتها از تولیدکنندگان مواد غذایی برای پر نگاه داشتن قفسه های خود باعث شده تولید کنندگان مثل سابق قادر نباشند مواد غذایی مورد نیاز را برای مراکز پخش غذای رایگان تأمین سازند. مشکل دیگر در رابطه با تأمین نیروی انسانی داوطلب برای کار در مراکز توزیع و تأمین غذا می باشد.
عملیات توزیع غذا نیز مشکل دیگری است چرا که کامیونهای توزیع مواد غذایی می بایست به مکانهای مشخص شده برای این منظور بروند و این باعث می شود مردم با خودروهای خود در انتظار آنها بمانند که این روند منجر به به وجود آمدن ترافیک سنگین می شود.
شبکه ی غذا رسانی آمریکا که متعلق به بخش خصوصی است تخمین زده است که 4/1 میلیارد دلار برای رفع گرسنگی در طول دوران کرونا نیاز خواهد بود. در این میان، جف بزوس، مدیر عامل آمازون هفته پیش اعلام کرد صد هزار دلار به شبکه تغذیه آمریکا اهدا خواهد کرد. این مقدار ناچیز به گفته ی رسانه ها در مقایسه با سرمایه ی 2/117 میلیارد دلاری آمازون توهینی است هم به شهروندان گرسنه ی آمریکا و هم به کارگرانی که در تأمین و رساندن مواد غذایی به مردم در حال به خطر انداختن جان خود می باشند. آمازون حتی کارکنان خود را واداشته تا با کمترین امکانات محافظتی در مقابل ویروس در کنار افرادی کار کنند که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت اعلام شده بوده است.
در ایالات دیگر آمریکا همچون مِین، ویسکانسین، نِبراسکا، واشنگتن و نیویورک مشکلاتی از قبیل کمبود بودجه برای تأمین مواد غذایی و نیروی انسانی، ناتوانی مراکز پخش غذای رایگان در تأمین مردم و کاستن تعداد روزهایی که غذای رایگان توزیع می شود، کاهش شدید کمکهای مالی به مراکز پخش غذای رایگان، افزایش بی سابقه ی افراد نیازمند به مواد غذایی و همینطور بسته شدن تعداد قابل توجهی از مراکز مذکور به علت کمبود کارکنان و کمبود افراد داوطلب به علت ترس از ابتلا به ویروس بحران کرونا در آمریکا را تشدید ساخته است.