X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 15 خرداد 1389

برخی منابع از حمله‌ رژیم صهیونیستی به کشتی "راشل کوری" در نزدیکی غزه خبر دادند

سخنگوی سازمان دهندگان کشتی "راشل کوری" از حمله قایق‌های رژیم صهیونیستی به این کشتی و ورود نظامیان صهیونیست به آن خبر داد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین،‌ سخنگوی سازمان دهندگان کشتی ایرلندی "راشل کوری" که در راستای کمک‌رسانی به غزه راهی این منطقه شده است، ضمن اعلام این خبر گفت: نظامیان صهیونیست صبح امروز و در فاصله 40 مایلی سواحل غزه به کشتی "راشل کوری" حمله کردند و نظامیان صهیونیست وارد عرشه کشتی مذکور شدند.

دولت رژیم صهیونیستی در پایان نشست کابینه امنیتی خود در روز جمعه به ریاست بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم، اعلام کرده بود که عزم خود را برای ممانعت از پهلوگیری کشتی "راشل کوری" در سواحل نوار غزه جزم کرده است و در صورت نزدیک شدن آن به سواحل غزه، نیروی دریایی رژیم صهیونیستی آن را توقیف و به بندر اسدود هدایت خواهد کرد.

این در حالی است که وزارت امور خارجه ایرلند از توافق با اسراییل برای پهلوگیری کشتی راشل کوری در سواحل بندر اسدود و تخلیه بار آن در این بندر و انتقال این محموله به نوار غزه پس از بازرسی آن با نظارت هیات سازمان ملل متحد و هیات ایرلندی خبر داده بود، اما در عین حال اعلام کرده بود که مسافران و سرنشینان کشتی با این مساله مخالف هستند.

پیش‌تر یک فعال حامی فلسطین به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته بود این کشتی کمک رسانی به غزه در چند مایلی غزه از سوی سه قایق نیروی دریایی رژیم صهیونیستی تحت تعقیب است.

تازه‌ترین تلاش فعالان حقوق بشر برای شکستن این محاصره آزمونی برای سنجش عزم رژیم صهیونیستی در مواجهه با موجی از خشم بین‌المللی بر سر تصرف خونین یک کشتی امدادرسانی دیگر در چند روز گذشته است.

مناقشات دیپلماتیک و تظاهرات در سراسر اروپا و جهان اسلام بر روی فشارها علیه رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به تحریم‌هایش علیه غزه افزوده است.

اندکی پس از ساعت 5 صبح به وقت سرزمین‌های اشغالی، گرتا برلین، عضو جنبش غزه آزاد که کشتی 1200 تنی راشل کوری را اعزام کرده است، اظهار کرد که این کشتی 35 مایل (56 کیلومتر) از سواحل غزه فاصله دارد.

برلین از مقر جنبش غزه آزاد در قبرس و با استناد به سخنان یکی از مسافران کشتی گفت: دو کشتی جنگی پشت سر آنها هستند و یک قایق کوچکتر در حال نزدیک شدن به آنها است.

آئودری بومسه، وکیل جنبش آزادی غزه، گفت که قایق‌های اسراییلی با کشتی فعالان صلح تماس برقرار نکرده‌اند.

فعالان سوار بر این قایق ایرلندی که یک برنده جایزه صلح نوبل در میان آنها است، تاکید کردند که در صورتی که سربازان اسراییلی سعی کنند قایق آنها را تصرف کنند، مقاومت خواهند کرد. آنها درخواست‌های اسراییل و آمریکا برای انتقال این کشتی به یکی از بنادر سرزمین‌های اشغالی را رد کردند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، روز پنجشنبه به کابینه‌اش گفت که این قایق ایرلندی اجازه نخواهد یافت که به غزه برسد.

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز روز جمعه اظهار کرد: این سیاست تغییر نکرده است.

آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، به شبکه یک تلویزیون این کشور گفت: ما به ایرلند و دیگران تصریح کرده‌ایم که هیچ کشتی بدون بازرسی امنیتی به غزه نخواهد رسید.

کشتی راشل کوری که زیر پرچم کامبوج در حال حرکت است، به نام یک دانشجوی آمریکایی که در سال 2003 بر اثر تهاجم بولدوزر‌ها به اراضی فلسطینی کشته شد، در حال حمل صدها تن کمک شامل ویلچر، تجهیزات پزشکی و سیمان است.

راشل کوری 11 مسافر دارد که تلاش‌های آنها عمدتا تحت حمایت جنبش غزه آزاد (یک گروه مستقر در قبرس که خشونت را محکوم می‌کند) است.

مایرید کوریگان، برنده ایرلندی جایزه صلح نوبل از این کشتی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که اگر نیروهای اسراییلی وارد کشتی شوند آنها مقاومت نخواهند کرد.