X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 03 آبان 1389

بیانیه ضداسرائیلی اسقف‌ها، خشم تل آویو را برانگیخت

انتقاد اسقف‌های کاتولیک از اسرائیل به علت سوءاستفاده از کلام خداوند برای توجیه عقاید و بی‌عدالتی‌های مقامات تل‌آویو در فلسطین، خشم سران این رژیم را برانگیخته است.

به گزارش پرس تی وی ،اسقف‌های اعظم و اسقف‌های مؤسسات کاتولیک در خاورمیانه که در شورای کلیسایی به ریاست پاپ بندیکت شانزدهم شرکت کرده بودند، سوء‌استفاده اسرائیل را از کتاب مقدس و دین و استفاده از کلام خدا برای توجیه بی‌عدالتی‌های خود، به شدت محکوم کردند.

سیریل سالیم بوستروس اسقف اعظم کلیسای یونانی ملکیت امریکا، در این جلسه گفت، توسل به رویکردهایی که بر مبنای آن‌ها از کلام خداوند برای توجیه بی‌عدالتی استفاده می‌شود، قابل پذیرش نیست.

وی افزود: "برای مسیحیان سخن‌گفتن از سرزمین‌موعود یهودیان دیگر معنی ندارد زیرا ظهور عیسی مسیح این وعده را باطل کرد."

ایگال پالمر سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل، در واکنش به بیانیه این شورا گفت: "بحث بر سر این‌که چه کسی تفسیر صحیحی از کتاب مقدس ارائه داده است، به قرون وسطی بر می‌گردد."

همچنین در نشست شورای کلیسایی، اسقف‌های کاتولیک ضمن بازخوانی چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، از تل‌آویو خواستند، از سه ناحیه تحت اشغال خود در اراضی فلسطینی خارج شود.

اسقف‌های کاتولیک همچنین بر لزوم اقدام شورای امنیت سازمان ملل برای پایان دادن به اشغال‌گری رژیم اسرائیل تاکید کردند.

در پی جنگ 6 روزه سال 1948، رژیم اسرائیل بخش‌هایی از سرزمین فلسطین را اشغال کرد و 711 هزار فلسطینی را از سرزمینشان بیرون راند.

این در حالی است که بر اساس گزارش‌های منتشرشده، در ادامه سیاست رژیم اسرائیل برای تغییر بافت جمعیتی و یهودی‌سازی منطقه، آمار آوارگان فلسطینی در سال 2008 میلادی به 4 میلیون و 600 هزار نفر افزایش یافت.

از سال 1967 تاکنون، رژیم اسرائیل کرانه باختری و بیت المقدس شرقی را تحت اشغال خود درآورده است که این اقدام نقض حقوق و قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود.

‌ساخت شهرک‌های یهودی‌نشنین در کرانه باختری و تخریب خانه‌های فلسطینیان نیز یکی دیگر از تلا‌ش‌های اسرائیل برای تغییر بافت جمعیتی منطقه ‌ می‌شود و نه تنها انتقادهای شدید مقامات فلسطینی را در پی داشته است، بلکه موجب بن‌بست در مذاکرات میان تشکیلات خودگردان فلسطین و مقامات اسرائیلی شده است.

همچنین اسرائیل در ادامه توسعه‌طلبی‌ها و اشغال‌گری‌های خود، تا مدتی کنترل نوار غزه را در اختیار گرفت و در سال 2005 از این منطقه عقب‌نشینی کرد.

رژیم اسرائیل از دسامبر 2008 در 22 روز جنگ نابرابر، دست‌کم 1400 فلسطینی از جمله صدها زن و کودک را کشت و هزاران فلسطینی را زخمی کرد.

با وجود عقب‌نشینی ظاهری اسرائیل از غزه، نظامیان، تانک‌ها و جنگنده‌های این رژیم ‌ تا کنون بارها با حمله به نقاط مختلف غزه، ده‌ها غیرنظامی از جمله زنان و کودکان فلسطینی را به خاک و خون کشیده‌اند.

این درحالی است که محاصره تحمیلی رژیم اسرائیل بر نوار غزه از سال 2007 تاکنون، مردم این منطقه را از دسترسی به مایحتاج اولیه زندگی خود محروم کرده و بر خشم و نگرانی‌های جامعه بین‎الملل درباره بحران انسانی در این منطقه افزوده است.

ساکنان این منطقه در تلاش برای ادامه حیات، به تونل‌های زیرزمینی بین مرز مصر و غزه متوسل شده‌اند تا بتوانند بخشی از کالاهای مورد نیاز خود را به طور مخفیانه تامین کنند.

رژیم اسرائیل نیز با این ادعا که تونل‌های زیرزمینی در گذرگاه رفح برای انتقال تسلیحات به حماس استفاده می‌شود، همواره این محل را هدف حملات موشکی قرار داده است.