چهاردهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، نماینده تایلند را به عنوان رئیس این شورا برای یک سال آینده انتخاب کرد.
به گزارش ستاد حقوق بشر، اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل در جلسه روز دوشنبه 21 ژوئن 2010 به اتفاق آراء شیهاساک فوآنگکتکو، نماینده تایلند در دفتر اروپایی سازمان ملل در ژنو را به عنوان رئیس این شورا انتخاب کردند.
فوآنگکتکو که به عنوان پنجمین رئیس شورای حقوق بشر تا ژوئن 2011 این پست را در دست خواهد داشت، در سخنانی در ژنو گفت: «هدف اصلی من طی این یک سال، استفاده از ظرفیت های مختلف اعضا و متحد کردن آن ها در جهت رسیدن به نگاهی مشترک در رابطه با مسائل کلیدی حقوق بشری جهان است.» بسیاری دوره ریاست فوآنگکتکو را دوره ای مهم ارزیابی می کنند چرا که قرار است طی یک سال آینده، با گذشت 5 سال از عمر شورای حقوق بشر، اعضای این شورا یک بازنگری کلی در مورد آن داشته باشند.
طبق آئین نامه، در هر سال کشورهای یکی از پنج گروه جغرافیایی شورای حقوق بشر از میان خود رئیس شورا را انتخاب می کنند. بدین ترتیب در هر پنج سال ریاست شورای حقوق بشر به صورت چرخشی به یکی از گروه های جغرافیایی می رسد. تایلند که ریاست این شورا را از بلژیک تحویل خواهد گرفت، تنها کشوری بود که در گروه آسیا برای احراز پست ریاست شورا نامزد شده بود.
انتخاب نماینده تایلند به عنوان رئیس دوره ای شورای حقوق بشر اعتراض کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل را به دنبال داشته است. ناوی پیلای یک ماه پیش و پس از درگیری های خیابانی در تایلند، از دولت این کشور خواسته بود گروهی مستقل را برای تحقیق در رابطه با این برخوردهای خیابانی تعیین کند. در درگیری های اخیر در تایلند 90 نفر کشته و 1800 نفر زخمی شدند.
شورای حقوق بشر، سازمانی بین المللی دولتی است که بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در 24 اسفند 1384 (15 مارس 2006) و در راستای حفاظت از حقوق بشر در سطح جهان تاسیس شده و دارای 47 عضو است.