X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 18 مهر 1389

تحمیل حقوق بشر غربی به ملت ها، بزرگترین نقض حقوق بشر است

رئیس قوه قضاییه گفت: تحمیل حقوق بشر لیبرالی غرب بر همه ملتها خود بزرگترین نقض حقوق بشر است .

به گزارش روابط عمومی قوه قضاییه، رئیس قوه قضاییه با اشاره به سخنان حکیمانه مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران و مسئولان حج گفت:‌ همانطور که حج نماد وحدت مسلمانان است، این نماد باید در همه مظاهر و روابط کشورهای اسلامی حفظ شود. 

آیت الله صادق آملی لاریجانی در جمع مسئولان عالی قضایی افزود: در پیروی از مسلک حق اهل‌بیت (علیهم السلام) تردیدی نداریم، اما بحث دفاع از حق، منافاتی با وحدت برای حفظ اصل کیان اسلام ندارد، چرا که کفر با همه توان به مقابله با اصل اسلام برخاسته است و ما باید موجبات تفرقه مسلمانان را از بین ببریم.

وی در ادامه به مصاحبه وزیر خارجه و وزیر خزانه ‌داری امریکا با رسانه ‌ها درباره اعمال محدودیت‌ های مالی و مسافرت برای بعضی مسئولان کشورمان اشاره کرد و گفت: وضع این نوع محدودیتها، به بهانه نقض حقوق بشر به علت برخورد با عوامل آشوب های انتخابات سال گذشته، بحثی انحرافی و دروغی بزرگ است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان بعضی از موارد نقض آشکار حقوق بشر در کشورهای هم‌ پیمان نظامی آمریکا در منطقه به ویژه جنایتهای رژیم غاصب و جنایتکار صهیونیستی گفت: آوارگی‌، کشتار و محاصره نظامی مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین در طول دهها سال و حمایت آمریکا و اروپا از آن، با کدام منطق و معیار حقوق بشری قابل توجیه است؟

 رئیس قوه قضائیه به مقایسه وضع حقوق بشر در ایران و امریکا که در یک نشریه آمریکایی درج شد، پرداخت و افزود: این نشریه به تشریح جنایات نظامیان امریکایی که از روی تفریح مردم بی ‌گناه افغانستان را می ‌کشند و بعد قطعه قطعه می کنند و یا در زندان ابوغریب و گوانتانامو که بدترین نوع جنایات علیه بشریت صورت می‌گیرد، پرداخته است.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری درباره فاجعه کهریزک گفت: بعد از دستور معظم ‌له و بعد از طی شدن مراحل قضایی و بسته شدن این بازداشتگاه، عوامل این حادثه شناسایی و محاکمه شدند.

وی افزود: این قضیه را با نحوه برخورد مدعیان حقوق بشر در امریکا مقایسه کنید آنان با بانیان و عاملان شکنجه زندانیان زندانهای ابوغریب و گوانتانامو چه برخوردی کردند ؟ رئیس قوه قضائیه گفت: گفته می ‌شود از میان 15 متهم این جریان، فقط یک نفر مجازات شده و آیا بعد از وعده اوباما رئیس جمهور آمریکا بر تعطیلی آن زندانهای مخوف، وعده‌ها عملی شده است؟ آیت الله آملی لاریجانی افزود: اگر چه رسانه ‌های وابسته به صهیونیست، این تناقضها را می ‌پوشانند؛ اما بالاخره مردم دنیا، حقایق را می فهمند و فجایع اتفاق افتاده و نحوه برخورد مسئولان آمریکایی از حافظه ملتها محو نخواهد شد.

رئیس قوه قضائیه اصلی‌ ترین چالش حقوق بشر مورد قبول آمریکا و غرب را تحمیل یکسویه آن دانست و افزود: اینکه دولتی با یک مرام لیبرالی، حقوق بشر مورد قبول و نظر خود را بر همه ملتها تحمیل کند، بزرگترین نقض حقوق بشر است.

در ادامه این جلسه، مسئولان عالی قضایی به بحث و بررسی پیشنهادات واصله در خصوص اعمال ماده 18 قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب پرداختند.

این ماده در اصل استثنایی است از نداشتن امکان تجدیدنظر در آرای قطعی شده دادگاهها و مفاد آن به اجمال این است: در آرای قطعی محاکم، نمی ‌توان تجدیدنظر کرد، مگر در مواردی که به تشخیص رئیس قوه قضاییه، حکمی خلاف بین شرع باشد.

این تشخیص از موارد اعاده دادرسی است. قبل از دوره جدید ریاست قوه قضاییه بنابر این بود که اصحاب دعوی می‌ توانستند به عنوان خلاف شرع بین، به دادگستری‌های کل کشور مراجعه کنند و نقض حکم را خواستار شوند و دادگستری‌های کل استان‌ها هم موظف پذیرش این درخواست بودند تا آن را بررسی کنند.

این امر اشکالات عدیده‌ای را در نظام قضایی پدید آورده بود، از جمله موجب اطاله‌ دادرسی و سردرگمی طرفین دعوی می‌شد، به علاوه عده ای واسطه هم متأسفانه مشکلاتی برای نظام قضایی ایجاد می‌کردند. در دوره جدید ریاست قوه قضاییه با بررسی مجدد قانون و امعان نظر در آن، معلوم شد قانون به هیچ وجه بعد از اتمام مراحل دادرسی و قطعیت حکم، حقی برای طرفین دعوی ندیده است و صرفاً اگر بر حسب تصادف یا از طریق مجاری نظارتی و یا اعلام برخی مسئولان قضایی مذکور در قانون، مواردی از خلاف شرع بین برای رئیس قوه قضائیه احراز شود، اعاده دادرسی تجویز می شود.

به این ترتیب باب تضعیف قطعیت آرا بسته شد و بار سنگینی که به نظر می ‌رسد بدون دلیل بر عهده دستگاه قضایی گذاشته شده است، برداشته شد.این امر به تسریع روند دادرسی و قطعیت حکم کمک می‌ کند و از سردرگمی مردم در مجاری دادگاهها می‌کاهد.ادامه این بحث به جلسه آینده موکول شد.