دولت ترکیه اسرائیل را منشا اصلی بیثباتی و نقض حقوق بشر در منطقه خاورمیانه تلقی کرده و از افزایش تهدیدهای تل آویو علیه آنکارا خبر داده است.
به گزارش پرس تی وی به نقل از روزنامه اسرائیلی هاآرتص، شورای امنیت ملی ترکیه با تغییر سیاست خارجیاش در برابر تل آویو، فعالیت و سیاستهای اسرائیل را منشا اصلی ناآرامی و بیثباتی و ناقض حقوق بشر خاورمیانه میداند.
شورای امنیت ملی ترکیه، همچنین درباره به وجود آمدن مسابقه تسلیحاتی در منطقه خاورمیانه به علت ادامه سیاستهای جنگطلبانه تل آویو هشدار داد.
این در حالی است که رژیم اسرائیل همچنان از امضای پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) امتناع میکند.
شورای امنیت ملی ترکیه همچنین به مانند 60 سال پیش، اسرائیل را مهمترین تهدید برای آنکارا دانسته است.
پس از حمله کماندوهای رژیم اسرائیل به کاروان حامل کمکهای بشردوستانه آزادی برای مردم غزه که به کشته شدن 9 فعال ترک منجر شد، روابط میان ترکیه و اسرائیل تیره شد.
به دنبال این حمله نظامی، ترکیه خواستار عذرخواهی رسمی اسرائیل درباره این تهاجم نظامی شد اما تاکنون مقامات تل آویو از این امر امتناع کردهاند.
در همین حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل تاکید کردهاند که تل آویو به خاطر حمله به کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه، عذرخواهی نخواهد کرد.
بنیامین نتانیاهو چندی پیش از اقدام کماندوهای اسرائیل در حمله به کاروان آزادی که منجر به کشته شدن 9 تن از فعالان صلح ترک تبار شد، تقدیر کرده بود.
کاروان آزادی که به همت بنیاد حقوق بشر، آزادی و کمکهای انسانی تشکیل شده بود، قصد داشت با شکستن محاصره 3 ساله غزه، کمکهای بینالمللی را به مردم تحت محاصره این منطقه برساند.
این کاروان دریایی غیرمسلح در تاریخ 10 خرداد (31 ماه مه) پیش از رسیدن به قلمرو آبی غزه، در آبهای بینالمللی مورد حمله کماندهای اسرائیلی قرار گرفت.
نیروهای اسرائیلی در این حمله با یورش به کشتی ماوی مرمره که با پرچم ترکیه حرکت میکرد، 9 فعال صلح ترک تبار را کشتند و دهها تن دیگر را نیز زخمی کردند.
رژیم اسرائیل همچنین در این حمله، بیش از 700 فعال صلح از 42 کشور جهان را که با کاروان آزادی همراه بودند بازداشت کرد.