X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 02 شهریور 1389

تست داروهای جدید برکودکان جهان سوم توسط امریکا

کودکان جهان سوم و کشورهای در حال توسعه به موش آزمایشگاهی برای داروهای شرکت‌های امریکایی تبدیل شده‌اند.

به گزارش پرس تی وی به نقل از روزنامه تایمز هند، موسسات امریکایی برای تحقق قانون تامین نیازهای کودکان داروهای تاره ساخت این کشور را برای آزمون بالینی به کودکان کشورهایی مانند اوگاندا و هند داده‌اند.

بر اساس این قانون که در سال 1997 در امریکا تصویب شد این کشور موظف است داروهای تازه‌ای را برای درمان بیماری‌های کودکان این کشور تولید کند.

با وجود آزمایش داروهای تازه تولید امریکا روی کودکان جهان سومی معلوم نیست که داروهایی که تایید می‌شوند هرگز در دسترس دیگر کودکان بیمار این کشورها قرار گیرند.

دکتر سارا پاسگوالی متخصص بیماری‌های کودکان در مرکز پزشکی دانشگاه دوک در ایالت کارولینای شمالی که یافته‌های وی در مجله طب کودکان منتشر شده است، درباره این گونه اعمال ابراز نگرانی کرد و آن‌ها را از نظر اخلاق پزشکی موجب نگرانی دانست.

دکتر پاسگوالی با ذکر این‌که روند کنونی موجب بروز مشکلات علمی و اخلاقی شده است می‌نویسد: "شرکت در آزمایش داروها گاه تنها راه خانواده‌ها به خدمات پزشکی است."

بر پایه این گزارش، از 174 آزمون دارویی انجام شده اغلب داروهای بیماری‌های عفونی روی بیماران کشورهای در حال توسعه آزمایش شده‌اند.

همچنین داروهای مربوط به بیماریهای قلبی، آلرژی و آرتریت نیز به ترتیب دیگر داروهایی هستند که بسیاری از آن‌ها روی کودکان جهان سومی آزمایش شده‌اند.

دکتر مارسیا آنجل یکی دیگر از پژوهشگران پزشکی ضمن تایید این اخبار و انتقاد از روند کنونی گفت: "ما در حال حاضر از مردم فقیر ساکن کشورهای آسیب‌پذیر به عنوان آزمایشگاه داروهای جدید استفاده می‌کنیم."

وی با اشاره به سودجویی شرکت‌های دارویی تاکید کرد: "همه این کارها تنها برای به دست آوردن پول بیشتر انجام می‌شود."