معاون وزیر امور خارجه در نیویورک، طی سخنرانی در نشست اجلاس وزرا ، سیاستهای و برنامه های ملی جمهوری اسلامی ایران در ارتقاء وضعیت زنان را برای هیئت های شرکت کننده تشریح کرد.
به گزارش مهر، حسین فرحی در اجلاس اکوسوک در نیویورک با اشاره به مفاهیم اسلامی، ارزشهای فرهنگی ملت ایران به مقررات مربوطه به ارتقاء وضعیت زنان در قانون اساسی و برنامه های پنج ساله توسعه ملی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حقوق اساسی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زنان را به نحو کامل تبیین نموده و از بدو پیروزی انقلاب اسلامی با اجرای بخش عمدهای از آنها ، زمینه رشد و تعالی موقعیت زنان را در جامعه اسلامی تثبیت کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنرانی خود به مصوبات مجلس شورای اسلامی در خصوص زنان اشاره و تاکید کرد: ایجاد زمینههای مناسب برای دستیابی برابر همگان به فرصت های اقتصادی، آموزشی و فرهنگی از اصول اولیه در جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود. نتیجه اقدامات و عملیاتی کردن قوانین مربوط به بانوان، زمینه رشد چشمگیر آنان در آموزش را فراهم آورده است.
معاون وزیر خارجه با اشاره به تصویب منشور "حقوق و مسئولیتهای زنان" در ایران این منشور را بعنوان یک مدل جامع برای ارتقاء وضعیت زنان توصیف نمود که براساس آن حقوق متعددی از جمله حق بهره مندی از تامین اجتماعی و تسهیلات اقتصادی به زنان اعطاء میگردد و دولت را به حمایت از زنان در مواجهه با مشکلات مربوط به فقر، طلاق و معلولیت ملزم می کند، از طرف دیگر، دولت توجه ویژهای به توسعه نظام بیمه و خدمات اجتماعی زنان کرده است.
مشارکت سیاسی زنان از دیگر محورهای سخنرانی فرحی در اجلاس بلندپایه اکوسوک بود که با اشاره به آمار و ارقام، مشارکت در پست های بالای مدیریتی بانوان در جمهوری اسلامی ایران از جمله احراز پست وزارت را برای هیئت های شرکت کننده تشریح کرد.
عدالت اجتماعی، فقر زدائی، پوشش کامل بیمهای و اشتغال زایی برای بانوان و زنان سرپرست خانواده در دهههای گذشته از دیگر محورهای سخنرانی معاون وزیر خارجه در اجلاس اکوسوک بود.
اجلاس سالانه محتوایی اکوسوک در بخش بلندپایه روز جمعه با انتشار بیانیه وزرا در باره اهداف توسعه هزاره به کار خود پایان خواهد داد و طی دو هفته آینده سایر بخشهای مربوطه به این نشست با حضور کارشناسان ادامه خواهد یافت.
اجلاس سالانه محتوایی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد موسوم به اکوسوک از روز دوشنبه هفتم تیرماه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک آغاز شده است به مدت سه هفته ادامه خواهد یافت.
هفته اول این اجلاس به نشست مقامات بلندپایه ( وزرا) کشورها اختصاص دارد که موضوع اهداف هشتگانه توسعه هزاره ارتقاء وضعیت زنان را مورد بررسی قرار میدهد.