هزاران دانش آموز انگلیسی در ادامه ناآرامیهای اجتماعی این کشور درباره کاهش هزینههای دولت، تظاهرات سراسری برگزار میکنند.
به گزارش پرس تی وی ،قرار است بیش از 16 هزار دانش آموز از مدارس انگلیس، با برگزاری تظاهرات، خشم و اعتراض خود را از برنامههای دولت در افزایش شهریه و کاهش کمک هزینههای تحصیلی ابراز کنند.
این در حالی است که هفته گذشته حدود 52 هزار دانشجو از دانشگاههای انگلیس با حضور در خیابانهای شهر لندن به دولت هشدار دادند، در برنامههای ریاضتطلبانه اقتصادی خود تجدید نظر کند.
بسیاری از ناظران معتقدند که ناآرامیهای اخیر در انگلیس، یادآور تظاهرات گسترده دهه 1980 علیه سیاستهای مارگارت تاچر نخست وزیر وقت این کشور است.
معترضان در بیانیهای اعلام کردهاند، این تازه آغاز مشکلات برای دولت است و در صورتی که دولت به برنامههایش در کاهش بودجه رفاهی، افزایش مالیاتها، کاهش 40 درصدی بودجه و افزایش سه برابری شهریه دانشگاهها ادامه دهد، این اعتراضها زندگی روزمره را مختل خواهد کرد.
مایکل چسام یکی از مؤسسان حرکت ملی علیه شهریهها و کاهشها که تظاهرات این هفته را ترتیب داده است، میگوید:"بزرگترین مزیت تظاهرات هفته گذشته این بوده است که ایده اعتراض را در میان دانش آموزان و دانشجویان فعال کرده است."
چسام گفت، اکنون دانش آموزان و دانشجویان به این باور رسیدهاند که میتوان با اعتراضهای صلحآمیز، مسائل را تغییر داد.
انتظار میرود در تظاهرات چهارشنبه (سوم آذر) هزاران دانش آموز در شهرهای لیدز، لیورپول و منچستر علیه سیاستهای اقتصادی دولت تظاهرات کنند.
به گفته چسام، دانش آموزان و دانشجویان مصمم هستند تا بر اهرم فشار برای تغییر سیاستهای دولت بیفزایند.
این در حالی است که دهها هزار دانشجوی انگلیسی روز چهارشنبه (19 آبان) در لندن به برنامههای اقتصادی دولت و افزایش شهریه دانشگاهها، تظاهرات کردند که این تظاهرات گستردهترین اعتراض سراسری علیه سیاستهای ریاضت طلبانه دولت این کشور بوده است.
اتحادیه ملی دانشجویان، اتحادیه استادان دانشگاهها و اتحادیه دانشگاهها و کالجهای انگلیس از اعضای خود برای شرکت در این تظاهرات دعوت کرده بودند.
پیش از این، یکی از شعارهای حزب لیبرال دموکرات انگلیس که رهبری آن را در زمان انتخابات عمومی، نیک کلگ، معاون نخست وزیر کنونی انگلیس بر عهده داشت، مقابله با هر گونه افزایش شهریه دانشگاهها بود.
این درحالی است که هم اکنون نیک کلگ از هم حزبیهایش خواسته است با افزایش شهریه دانشگاهها از سالی 3 هزار و 290 پوند به 9 هزار پوند حمایت کنند.
همچنین تاکنون شماری از مقامات دانشگاهها درباره افزایش شهریه تحصیلی در انگلیس به شدت هشدار داده و آن را اقدامی اشتباه خواندهاند.