X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: چهارشنبه 31 شهریور 1389

تظاهرات زنان پاکستانی علیه قران سوزی

صدها تن از زنان پاکستانی در اعتراض به هتک حرمت قرآن کریم از سوی افراطی‌های مذهبی و گسترش اسلام‌ستیزی در امریکا، دست به تظاهرات زده‌اند.

به گزارش پرس تی وی، صدها تن از زنان پاکستانی در اعتراض به هتک حرمت قرآن کریم در امریکا و همچنین فراخوان مرتبط کلیسایی در ایالت فلوریدا موسوم به مرکز فراخوان جهانی کبوتر، در پیشاور پاکستان اقدام به برگزاری تظاهرات کردند.

بر پایه این گزارش، تظاهرات‌کنندگان اعلام کردند که مسئولیت هتک حرمت قرآن کریم بر عهده دولت امریکا است و واشنگتن باید پاسخگوی مسلمانان و همچنین افکار عمومی جهان باشد.

در نهمین سالگرد حادثه 11 سپتامبر، چندین نسخه از قرآن کریم به دست چند کشیش امریکایی و هواداران آنان در نقاط مختلف امریکا پاره و به آتش کشیده شد و پلیس امریکا نیز از این اقدام موهن جلوگیری نکرد.

چندی پیش کلیسایی در ایالت فلوریدا موسوم به مرکز فراخوان جهانی کبوتر، 11 سپتامبر را به عنوان روز جهانی سوزاندن قرآن اعلام کرده و از طرفداران خود خواست در این روز، کتاب آسمانی مسلمانان را در مقابل انظار عمومی به آتش بکشند.

فراخوان موهن کشیش تری جونز افزون بر مقامات بلندپایه امریکایی، انتقاد برخی از مقامات دیگر کشورها را برانگیخت و همچنین موج اعتراضات مسلمانان جهان را به دنبال داشت.

زنان تظاهرات‌کننده پاکستانی با سر دادن شعارهایی می‌گفتند: "ما با این تظاهرات می‌خواهیم به دنیا نشان دهیم، امریکا که ادعای حمایت از صلح جهانی را دارد، خود با تحریک احساسات مسلمانان، موجب گسترش تروریسم می‌شود."

این اظهارات شبیه به مطالب و هشدارهایی است که پیش از این اندرس فوگ راسموسن دبیر کل ناتو و ژنرال دیوید پتریوس فرمانده نیروهای تحت امر امریکا در افغانستان نیز در واکنش به فراخوان قرآن‌سوزی کلیسایی در فلوریدا، ابراز کردند.

این دو مقام ناتو هشدار دادند که سوزاندن قرآن موجب گسترش حملات علیه نیروهای امریکایی می‌شود و جان سربازان این کشور در نقاط دیگر دنیا را به خطر می‌اندازد.

باراک اوباما رئیس جمهور امریکا نیز درپی افزایش موج اعتراضات، این اقدام را برای جان نظامیان این کشور در افغانستان خطرآفرین دانسته بود و از جونز خواسته بود این تصمیم را لغو کند.

شورای اسقف‌های واتیکان در مذاکرات بین مذاهب، این فراخوان را اقدامی وقیحانه خواند و خواستار لغو آن شده بود.

سخنگوی کاترین آشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز به جمع منتقدان پیوسته و در اظهارات چهارشنبه خود، این‌گونه اقدامات را به شدت محکوم کرده بود.

همچنین بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد در محکومیت و انتقاد از این تصمیم گفته بود: "این گونه اقدامات در هیچ مذهبی قابل توجیه نیستند."

تصمیم موهن کشیش متعصب امریکایی، تظاهرات گسترده‌ای در کشورهای جهان و به ویژه سرزمین‌های اسلامی نیز برانگیخته است.

همچنین بسیاری از کشورها و مجامع بین‌المللی مانند، افغانستان، هند، اندونزی، کویت، بحرین، پاکستان و سازمان کنفرانس اسلامی نیز این تصمیم توهین‌آمیز را محکوم کرد‌ه‌اند.

در پی این اعتراض‌ها، تری جونز اعلام کرد طرح سوزاندن قرآن را متوقف کرده است و دیگر دعوت به چنین اقدامی نخواهد کرد اما شماری دیگر از امریکایی‌های تندرو پیرو کلیسای انجیلی، بدون توجه به درخواست‎های جهانی، اقدام به هتک حرمت قرآن کریم کردند.

وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنش به هتک حرمت قرآن کریم در امریکا، این‌حرکات را نتیجه گسترش اسلام‌هراسی در آن کشور دانست.

منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران با اعتراض به چنین اقدامی، آن را نشانه ضعف سیاست‌های امریکا در حمایت از حقوق اولیه مسلمانان جامعه این کشور دانسته بود.

رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت امور خارجه نیز تصریح کرد، دولت امریکا براساس عرف و حقوق بین‌الملل مسئولیت دارد که از اشاعه تنفر مذهبی جلوگیری کرده و اقداماتی را که در این جهت انجام می‌دهد، گزارش کند.

مهمان‌پرست افزود، دولت امریکا با توجه به واکنش گسترده مردمی و همچنین رهبران و مقامات دینی در سراسر جهان می‌بایست در این زمینه اقدامات عملی صورت می‌داد.