X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 28 شهریور 1389

تظاهرات گسترده درانگلیس علیه کودک آزاری کشیش ها

تظاهرات کنندگان انگلیسی در تظاهرات گسترده ضدپاپ در مرکز شهر لندن خواستار رسیدگی جدی رهبر کاتولیک های جهان به پرونده ها و قربانیان کودک آزاری و سوء استفاده جنسی برخی از کشیش های کلیسای کاتولیک شدند.

به گزارش ایرنا ، تظاهرات کنندگان معترض که تعدادشان بیش از 10 هزار نفر بود پس از عبور از خیابان های اصلی شهر لندن در مقابل دفتر نخست وزیری انگلیس تجمع کردند و خواستار توجه جدی و عملی به وضعیت قربانیان کودک آزاری توسط کشیش ها شدند.

باربارا بلین عضو گروه بازماندگان شبکه قربانیان تجاوز کشیش ها و یکی از سخنرانان این تجمع در مقابل دفتر دیوید کامرون گفت: پاپ نه تنها باید یکبار دیگر به دلیل پنهانکاری موارد کودک آزاری توسط کشیش های کلیسای کاتولیک عذرخواهی رسمی کند، بلکه باید در پایان سفر خود به انگلیس وعده دهد که از قربانیان نیز بطور عملی دلجویی خواهد کرد.
 
خانم بلین افزود: اگر شما هم مانند ما معتقد هستید که پاپ نمی بایستی به کشور ما دعوت می شد، بدانید اکنون که او در انگلیس است و باید صدای میلیونها نفری را که منتقد سیاست های او و واتیکان هستند بشنود.

وی گفت: پاپ و سیاستهای کلیسای کاتولیک در بسیاری از موارد از جمله درباره به رسمیت شناحتن حقوق اقلیت های جنسی در تناقض با ارزش های دموکراتیک و سکولار است.

بلین با اشاره به موارد متعدد آزار جنسی کودکان توسط کشیش ها گفت: دولتی که پاپ رییس آن است از امضای چندین معاهده بین المللی و اصلی حقوق بشر خودداری می کند و تنها معاهده های ساخته شده توسط خود را قبول دارد.
 
کلارا کولونی از فعالان حقوق زنان انگلیس نیز در سخنرانی خود گفت: پاپ و واتیکان به حقوق زنان احترام نمی گذارند زیرا اجازه نمی دهند زنان به مقام کشیشی برسند.

کولونی افزود: علاوه بر آن، پاپ و واتیکان مخالف روش های جلوگیری از بارداری برای زنان هستند و این نیز در تناقض با حقوق اساسی زنان است.
 
تری سندرسون از گروه جامعه ملی سکولار نیز در سخنرانی خود با اشاره به مخالفت اکثر مردم انگلیس با هزینه شدن پول های مالیات آنها برای سفر پاپ گفت: اگر پاپ به عنوان یک شهروند اتحادیه اروپا یا یک رهبر مذهبی بخواهد از کشور ما دیدن کند، ما از او استقبال می کنیم.

سندرسون گفت: اما دعوت از پاپ به عنوان رییس دولت واتیکان هزینه های زیادی بر مردم انگلیس وارد کرده است و ما امروز مخالفت خود را با این سفر اعلام کردیم.

وی افزود: پاپ به عنوان رییس یک دولت یک مهمان نامناسب برای دولت انگلیس بود و نمی بایست با این همه خدمات و تشریفات از او پذیرایی می شد.
بیش از 10 هزار نفر از مردم انگلیس امروز در مرکز شهر لندن شعارهایی علیه بندیکت شانزدهم سردادند.

آنها شعار می دادند: سوءاستفاده از کودکان یک جرم است؛ پاپ، نه؛ از کودکان محفاظت کنید نه اینکه آنها را مورد آزار جنسی قرار دهید؛ پاپ درباره برخورد با کودک آزاری دروغ می گوید؛ پاپ ضد مسیح است؛ حقوق زنان هم حقوق بشر است؛ واتیکان یک کشور نیست، پول مالیات دهندگان را صرف حفاظت از پاپ نکنید؛ و به قربانیان آزار جنسی رسیدگی کنید.

رسانه های انگلیس عصر امروز گزارش دادند که پاپ سرانجام با پنج تن از قربانیان سوءاستفاده های جنسی کودکان در کلیساهای کاتولیک بطور خصوصی دیدار و گفت و گو کرده است.

بر اساس این گزارش پاپ در این دیدار از آزار و اذیت جنسی کودکان توسط برخی از کشیشان کلیسای کاتولیک عمیقا ابراز تاسف و عذرخواهی کرده است.
سفر رسمی پاپ به انگلیس از همان ابتدا تحت الشعاع موضوع کودک آزاری در کلیسای کاتولیک قرار گرفته است و برخی از فعالان مدنی و مدافعان حقوق بشر رهبر کاتولیک های جهان را به اهمال و پنهانکاری درباره این پدیده متهم می کنند.

طی روزهای گذشته مخالفان سفر پاپ تجمعات اعتراضی کوچکی را در مسیر حرکت وی و همچنین در نزدیکی محل های حضور وی ترتیب داده بودند ولی تظاهرات امروز بزرگترین تجمع اعتراضی مخالفان پاپ به شمار می رود.

در تظاهرات امروز علاوه بر فعالان حقوق بشر تعدادی از سکولارها و طرفداران همجنس گرایان نیز حضور داشتند.  پاپ روز یکشنبه با سفر به شهر بیرمنگهام  و اجرای یک مراسم مذهبی در آن شهر، به دیدار رسمی چهار روزه خود از انگلیس پایان می دهد.

این اولین سفر 'رسمی' رهبر کاتولیک های جهان به انگلیس بود. پاپ ژان پل دوم رهبر پیشین کاتولیک های جهان در سال 1982 زمانی که انگلیس با آرژانتین بر سر جزایر فالکلند در حال جنگ بود، یک سفر غیررسمی به انگلیس انجام داد.