اساتید فعال در حوزه حقوق بشر در سخنرانی خود، ارزوی فرارسیدن روزی عاری از خشونت وتبیض وشکنجه وظلم را برای تمام آحاد بشر اعلام داشتند.
کامران هاشمی، رئیس مرکز حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد در همایش بررس حقوق بشر دردوران معاصر در حصوص حقوق بشر و تنوع فرهنگی،سخنرانی کرد .
رئیس مرکز حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد، با بیان اینکه حقوق بشر در کرامت وذات همه انسان ها ریشه دارد از هر نقطه ، رنگ ، مذهب واعتقاد و گرایش سیاسی ، گفت: به نظر من در حوزه حقوق بشر ما می توانیم منابع غنی از فرهنگ اسلامی را در این زمینه ارائه کنیم.
هاشمی در ادامه تاکید کرد: در حوزه حقوق بشر ما با یک ادبیات بسیار غنی مواجه ایم و از سوی کشورهای دیگر به مدت 60 سال هنجارسازی انجام شده اما نقش جهان سوم و اسلام در این میان خالی بوده است و کشورهای غربی تلاش کردهاند جهان اسلام را در این حوزه کمرنگ جلوه دهند ،در حوزه حقوق بشر ما باید از فرهنگ اسلامی در جهت غنیسازی جهانشمولی حقوق بشر که بسیار کم استفاده شده بهره بریم.
وی همچنین با اشاره به برخی آیات قرانی تصریح کرد: از مباحث مهم در نظام حقوق بشر حمایت از مستضعفان است که این موضوع به طور آشکارا در آیات قرآنی و همچنین در فرهنگ اسلامی ما مشاهده میشود، در حقیقت مباحث حقوق بشر با خون وپوست ما آمیخته شده است.
در همین حال محمود رضا گلشن پژوه، عضو هیات مدیره سازمان دفاع از قربانیان خشونت نیز در این همایش درباره تبعیض و حقوق بشر از نگاه دیگر ،با اشاره به علم تفکر خلاق، گفت: در این علم یک مساله از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد که میتوان مساله تبعیض را نیز در این علم مورد بررسی قرار داد، مساله تبعیض در حقوق بشر مهم تلقی شده و تاکنون اسناد و کنوانسیونهای بسیاری در اینباره به تصویب رسیده است که ایران به برخی از این کنوانسیونهای منع تبعیض پیوسته است.
گلشن پژوه همچنین تاکید کرد: اگرچه این همه معاهده و کنوانسیون در جهت جلوگیری از تبعیض در جهان تصویب شده است اما باز هم تبعیض در گوشه و کنار جهان وجود دارد و از سویی ما با سیاستزدگی حقوق بشر مواجه ایم و برخی از کشورها از این مساله استفاده میکنند و به طور مثال آمریکا در دوران جنگ سرد از این مساله استفاده ابزاری کرده و توانسته به برخی از اهداف خود دست یابد، باید گفت کاروان حقوق بشر به سمت بیراهه میرود.
وی در ادامه تصریح کرد: در نظام حقوق بشر باید از تجربیات یکدیگر استفاده شود که در این راستا باید جلسات هماندیشی با دیگر کشورها برگزار شود و درباره موضوعات مختلف حقوق بشر هماندیشی صورت گیرد تا سیاستزدگی حقوق بشر کاهش یابد.
علیرضا طاهری از فعالان حقوق بشر نیز در پایان همایش حقوق بشر در دوران معاصر با بیان اینکه بیش از 60 سال از تصویب لایحه جهانی می گذرد ، گفت: اسناد ومدارک حقوق بشری تنها از سوی دولت ها وضع شده وهیچ اقدامی از سوی دولت های حاکم برای بهبود وضعیت حقوق بشر صورت نگرفته وهر روز در گوشه وکنار دنیا شاهد شکنجه ، ازار جسمی وروحی واوارگی انسان های متعددی هستیم که از سوی حاکمانشان بر آنها اتفاق می افتد .
این فعال حقوق بشر تاکید کرد: بزرگترین اسناد بین المللی که در ارتباط با این موضوع صادر شده مربوط به سند رم هست ومی بینید که در این سند بین المللی آن چه که جنبه آمرانه دارد این است که دولت ها باید ان را بپذیرند و طی یک تشریفاتی این اسناد را به اجرا دربیاورند. به واقع ان چه دوستان دیگر در این همایش فرمودند من را به ان جهت سوق داد که شاید در میان همه نام هایی که باید برای عصر حاضر انتخاب کنیم عصر پارادوکس ها وارد شویم ودر عصر پارادوکس ها ، به نام امنیت و حقوق بشر ودموکراسی ، ان چه اتفاق می افتد ظلم بر انسان ها و تضییع حقوق انسان هایی است که در واقع دارند زیست می کنند.
وی همچنین تصریح کرد: از یک طرف محیط زیست توسط انسان ها اسیب می بیند واز طرفی حاکمان به این بخش از طبیعت هم ظلم می کنند ، در واقع چه بلایی به سر انسان های بی گناه که در این دنیای معاصرزیست می کنند ، می افتد وشاهد چه معضلاتی هستیم، ان چه می تواند به ما در این عرصه کمک کند این است که بحث اصولی آموزش حقوق بشر را در دستور کار خودمان قرار دهیم وامروز بیشترین باب متوجه سازمان های غیر دولتی حقوق بشری است آنها باید وظیفه خودرا در آموزش حقوق بشر به زیباترین شکل به کار گیرند ، امیدوارم روز حقوق بشر روزی باشد که ما دنیایی عاری از خشونت و شکنجه وتبعیض داشته باشیم که در عصر حاضر برای انسان های متعدد اتفاق می افتد.