هفته گذشته برای اولین بار در تاریخ سازمان ملل وضعیت حقوق بشری آمریکا در نشست شورای حقوق بشر بررسی شد و کشورهای عضو این شورا نظرات خود را پیرامون موارد نقض حقوق بشر آمریکا ارائه کردند.
در نشست یو.پی. آر بیش از 100 کشور برای گزارش موارد نقض حقوق بشر آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل ثبت نام کردند تا درباره این موارد سخنرانی کنند، جمهوری اسلامی ایران سومین کشور ثبت نام کننده بود، اما طبق اطلاعی که "محمد رضا سجادی" نماینده دائم ایران در مقر اروپایی سازمان ملل به ما ارائه دادند ایران در تعدد توصیه های حقوق بشری به آمریکا اولین کشور بوده است .
درنشست یو.پی.آر، کوبا ، روسیه ، سوئیس ، ونزوئلا ، الجزایر، لبنان وبسیاری کشورهای دیگر درباره موارد نقض حقوق بشر آمریکا سخنرانی کردند که آمریکا می بایست دربرابر آنها پاسخگو باشد. جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست، 13 محور را درباره موارد نقض حقوق بشر آمریکا ارائه کرد که این موارد توسط "زهره الهیان" رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل ایراد شد. متن این سخنرانی به صورت کامل در ذیل آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس
جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت وابراز نگرانی عمیق از وضعیت حقق بشر و نقض گسترده و سیستماتیک آن توسط دولت آمریکا در سطح ملی فراملی ، از آن دولت می خواهد ، توصیه های زیر را که برگرفته از درخواستهای نهادهای بین المللی حقوق بشری است به اجرا گذارد:
1-قوانین فراملی خود را لغو واز اجرای تدابیر یکجانبه علیه دیگر کشورها اجتناب کند.
2- ممنوعیت کامل شکنجه در تمامی زندانهای تحت نظر خود را تضمین کند.
3- ضمن دعوت از گزارشگران ویژه سازمان ملل برای بازدید و بررسی وضعیت گوانتانامو وبازداشتگاههای مخفی ، آنها را تعطیل کند.
4- نقض جدی قوانین حقوق بشر وحقوق بشر دوستانه از جمله عملیات مخفی سازمان سیا در خارج از کشور را که به بهانه مقابله با تروریسم انجام می گیرند، متوقف کند.
5- تمامی قوانین و اقدامات ملی ضد تروریسم در آمریکا را کاملا با استاندارهای حقوق بشر منطبق نماید.
6- ضمن تدوین مقررات لازم برای جلوگیری از نقض حقوق حریم خصوصی مردم دخالتها و کنترلها مستمر کاربران اینترنت و استراق سمع مکالمات توسط نهادهای اطلاعاتی و امنیتی خود رامتوقف کند.
7- اقدامات موثر را برای توقف نقض حقوق بشر توسط نیروهای نظامی و شرکتهای امنیتی خصوصی خود در افغانستان و دیگر کشورها اتخاذ نمیاد.
8- ضمن محاکمه عاملین نقض فاحش حقوق بشر و جنایات جنگی خود ، اساسنامه ICCرا تصویت نماید.
9- اقدامات موثر برای جلوگیری از توهین به اسلام و قرآن کریم ، خشونت علیه مسلمانان واسلام ستیزی را اجرا ومقررات لازم را تدوین کند.
10- حقوق سرخپوستان را تضمین و بیانیه سازمال ملل متحد درخصوص حقوق مردم بومی را بطور کامل اجرا کند.
11- اقدمات موثر برای پایان بخشیدن به فحشای کودکان ، خشونت علیه زنان و قربانیان سلاحهای گرم را اتخاذ کند.
12- به میثاق حقوق اجتماعی - اقتصادی ، کنوانسیون حقوق کودک و کنوانسیون ILO111 ملحق شود.
13- اجرای تعهدات حقوق بشر دوستانه در قبال مردم فلسطین را تضمین نموده و به حمایتهای خود از ناقضین حقوق آن مردم پایان دهد.