X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 19 دی 1389

توئیتر اطلاعات خصوصی کاربران خود را در اختیار دولت آمریکا قرار می‌دهد

دولت آمریکا در حالی از پایگاه اینترنتی تویتر خواسته است تا اطلاعات شخصی بسیاری از کاربران آمریکایی و غیرآمریکایی خود را ارایه دهد که بنیانگذار ویکی‌لیکس با انتقاد از نقض حریم خصوصی کاربران تویتر گفت: اگر دولت ایران چنین اطلاعاتی را از روزنامه‌نگاران و فعالان کشورهای خارجی دریافت می‌کرد، آن‌گاه سر و صدای گروه‌های حقوق بشر در سراسر دنیا بلند می‌شد.

به گزارش شبکه ایران به نقل از بی‌.بی.سی، اسناد منتشر شده از سوی دادگاه منطقه‌ای ایالت ویرجینیای آمریکا نشان می‌دهد که دولت آمریکا با ارایه لیستی از سایت اینترنتی "تویتر"‌ خواسته بود تا اطلاعات شخصی کاربران خود را به منظور ردگیری افراد مرتبط به ویکی‌لیکس در اختیار این دولت قرار دهد.

بر اساس این گزارش، تویتر می‌بایست ظرف سه روز اطلاعاتی از قبیل نام کاربری، آدرس، لیست دوستان، شماره‌های تلفن و شماره‌های کارت اعتباری کاربران مورد نظر دولت آمریکا را تهیه و در اختیار دولت می‌گذاشت.

دولت آمریکا همچنین با تلاش برای مخفی نگه داشتن نقض حریم خصوصی کاربران، به تویتر تاکید کرده بود که ضمن پنهان کردن این دستور، روند تحقیقات را نیز مخفی نگه دارد.

در همین حال، اسنج که در رای فهرست ارایه شده دولت آمریکا به تویتر قرار دارد، روز شنبه با محکوم کردن حکم دادگاه آمریکایی مبنی بر افشای اطلاعات شخصی کاربران تویتر، به رفتار دوگانه کشورهای غربی در مورد حقوق بشر اشاره کرد و گفت: اگر دولت ایران سعی می‌کرد تا چنین اطلاعاتی را از روزنامه‌نگاران و فعالان کشورهای خارجی دریافت کند، آن‌گاه سر و صدای گروه‌های حقوق بشر در سراسر دنیا بلند می‌شد.

از سوی دیگر "بیرگیتا جانسدوتیر" یکی از نمایندگان پارلمان ایسلند که دولت آمریکا اطلاعات شخصی وی را نیز از تویتر درخواست کرده است نیز روز جمعه گذشته گفت: وزارت دادگستری آمریکا از تویتر خواسته بود تا اطلاعات شخصی من و همه مطالبی که از سال 2009 در تویتر منتشر کرده بودم را ارایه کند.

وی با محکوم کردن تلاش آمریکا برای نقض حریم خصوصی خود افزود:‌ آیا آن‌ها متوجه هستند که من عضو پارلمان ایسلند هستم؟ به هر حال من این موضوع را با وزیر دادگستری ایسلند مطرح کرده و خواهان پیگیری او می‌شوم.

تلاش دولت آمریکا برای نقض آشکار حریم خصوصی شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی، نگرانی‌ها در مورد سوءاستفاده این کشور از تسلط خود بر پایگاه‌های اینترنتی مطرحی همچون گوگل، تویتر و فیس‌بوک را افزایش داده است.

پیش از این و در جریان حوادث بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته ایران نیز دولت آمریکا از تویتر خواسته بود تا با به تعویق انداختن تغییرات برنامه‌ریزی شده در این سایت، به مخالفان دولت ایران سرویس‌دهی کند.

فیس‌بوک و تویتر از جمله شبکه‌های اجتماعی بودند که در هماهنگی عوامل اغتشاشات سال گذشته ایران نقش فعالی را ایفا کردند.