یک فعال حقوق بشر وتحلیل گر مسائل سیاسی امریکا، اقدامات دولت این کشور را مبنی بر حبس بدون محاکمه مظنونان در بازداشتگاه گوآنتانامو، غیرقانونی دانسته است.
به گزارش پرس تی وی ، هنری نور، روزنامهنگار و فعال یهودیالاصل حقوق بشر ساکن شهر برکلی امریکا، با بیان اینکه طرح دولت باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا برای ادامه بازداشت زندانیان در پایگاه گوآنتانامو به مدت نامشخص، با قوانین این کشور مغایرت دارد، تاکید کرد: اساسا دولت امریکا عدهای را بدون محاکمه و رسیدگی قضایی به پرونده اتهام، در زندان نگهداشته است و این امر برخلاف قانون اساسی ایالات متحده است.
نور افزود، دولتمردان برای تحقق خواستهها و توجیه راههای دستیابی به اهداف خود، قواعدی را وضع میکنند که این قواعد در قانون اساسی امریکا وجود ندارد.
وی تاکید کرد، آن چه از سوی کنگره امریکا مطرح شده است نشان میدهد، نمایندگان این کنگره خواستار صدور حکم حبس ابد برای بازداشتشدگان این زندان بدون برگزاری جلسات دادگاه و اثبات اتهامشان هستند.
این روزنامهنگار امریکایی برخی از زندانیان را مجرم و مستحق مجازات دانست، اما افزود: بسیاری از زندانیان بازداشتگاه امریکایی گوآنتانامو بیگناه هستند.
نور پیامدهای اینگونه بیاعتناییها را وخیم دانست و گفت، هیچ کس به وضع این زندانیان که بیدلیل بازداشت شدهاند، رسیدگی نمیکند و آنان مدتهای طولانی است که در این زندان به دست فراموشی سپرده شدهاند.
دولت اوباما در نظر دارد، طرح مصوب کنگره امریکا را اجرا کند که به موجب آن مظنونهای زندانی در پایگاه امریکایی گوآنتانامو بدون هرگونه محاکمه و روند قضایی در بازداشت باقی خواهند ماند.
در طرح پیشنهادی دولت اوباما آمده است، وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) قادر به پرداخت هزینه انتقال و اسکان این زندانیان از خلیج گوآنتانامو در کوبا به داخل خاک امریکا نیست.
گفتنی است، طرح پیشنهادی دولت امریکا در حالی در کنگره این کشور تصویب شده است که یکی از مهمترین وعدههای تبلیغاتی اوباما در دوران مبارزات انتخاباتی این کشور، تعطیلی زندان گوآنتانامو پس از دستیابی به ریاست جمهوری بوده است.
بازداشتگاه گوآنتانامو پس از جنگ و اشغال افغانستان در اواخر سال 2001 میلادی، زیرنظر پایگاه نیروی دریایی امریکا در خلیج گوانتانامو کوبا ایجاد شد و افرادی که متهم به ارتباط با فعالیتهای تروریستی در خارج از خاک امریکا بودند، به این بازداشتگاه انتقال یافتند.
بیش از هزار و 100 نیروی نظامی ارتش و نیروی دریایی امریکا مسئولیت مراقبت از 9 اردوگاه این زندان را به عهده دارند.
حبس مظنونها در بازداشتگاه گوانتانامو در حالی ادامه دارد که از همان ابتدا، گزارشهای منتشرشده درباره شرایط نابسامان زندانیان دولت امریکا را با انتقادهای شدید داخلی و خارجی بهویژه اعتراض سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر مواجه کرده است.